Yazım Gereçleriniz

Haa. Hocam ben Jinhao’nun sahtesidir belki dedim. Kendisi sahte dediniz ya. Sonuçta Jinhao da öne çıkan bir marka. Yani Çin markasının sahtesi olabileceği fikrinden dolayı. Sadece üzerine Jinhao basılıdır gibisinden.

Jinhao dediğimiz marka, diğer markaların ürünlerini taklit eden ucuz bir çin markası.

(Fotoğraf bulanıklığı için üzgünüm :sweat_smile:)
Uzun zamandır buraya yazmayı düşünüyordum, şimdi fırsat bulabildim sonunda.
En soldaki kalem altıncı sınıftan kalma, hatırası olduğu için artık yazı için kullanmasam da bir kenarda tutuyorum, ortadakini üç-dört sene önce almıştım, uzun zaman sonra kullandığım ilk dolma kalem, dış rengini de çok seviyorum (kaweco), uzun süre yazdım ama yazım küçük ve M uç olduğu için yazdıktan sonra geri okuyamama gibi bir problem oluyor, bir süredir kullanmıyorum o yüzden. En sağdaki ise hediye olarak geldi, daha ince uçlu ve kartuş koyma yeri çok güven vermese de yazımını seviyorum demir sanırım ve ağır bir kalem.
Şu anda kullandığım mürekkep Waterman Absolute brown ink. Rengi çok güzel, başka renk kullanmıyorum (siyah düşünüyorum bir dahaki sefere). Bu üçü şimdilik beni idare ediyor heves anlamında :sweat_smile: En sağda başı görünen kalem de en sık kullandığım tükenmez kalem (galiba bitmek üzere), ben tükenmez kalemleri daha çok seviyorum, daha konforlu geliyor yazım açısından. Bir de versatil kalem olarak en sevdiğim kalem şu aşağıdaki, kullananlar varsa bilir, rotring bir süre sonra uç almamaya başlıyor, bu kalemi yaklaşık 6-7 sene hunharca kullandığım hâlde hiçbir sorun yaşamadım,
sınava hazırlık ve matematik testi çözme kalemimdir.
Ve şu ana kadar kullandığım en güzel tükenmez kalem de şuydu

Aynı markanın (schneider) fazla pahalı olmayan dolma kalemleri de var, almayı düşünüyorum bir ara :eyes: Onun dışında ucuzcu bir insan olarak Bim’in defterlerini kullanmaya devam ediyorum, arkasına geçirmiyor. :sweat_smile: Hepsi bu kadardı okuduğunuz için teşekkürler.

6 Beğeni

Hocalarım geçenlerde sizlerle konuşmuştuk kısa bir güncelleme vereyim. Ben yine Japonya’ya geldim. Tam bir kırtasiye cenneti, ama düzgün bir dolmakalem maalesef alamadım.

Japon dolma kalemlerinde fiyat braketleri saçma bir şekilde 5-10, 200+ diye gidiyor. Kırtasiye kırtasiye dolandım, ama 30-50 oyro bandında (pilot cocoon/metropolitan olmayan) japon kalemi bulamadım. Almanya’dan gelip burdan Alman kalemi almak da mantıklı gelmiyor. “Allah sizi bildiği gibi yapsın” dedim, elim boş dönmeyeyim diye hatıralık preppy aldım :roll_eyes:

Ama defter buldum :roll_eyes: Midori (Travelers Company?) travelers notebook:

Temelde alet dikdörtgen bir parça deriye lastikle tutturulmuş defterlerden ibaret (Ben buna internetten bakarken yapay deri diyordu. Bunda sadece deri diyor. Sanırsam segmentlemişler tam anlamadım). Ama sistemi falan güzel, ince düşünmüşler. Goulet inceleme videosunu da bırakayım dayı baya güzel anlatıyor işleyişi.

Bence güzel bir şey ama F/P’dan kaybediyor bence biraz. Ha “madem öyle niye ikincisini de aldın?” derseniz çok da diyecek bir şeyim yok :sweat_smile:

4 Beğeni

Hocam dönmediysen Pilot Elite/E95s bakabilirsin. O fiyat aralığına yakın, canavar gibi bir kalem.

1 Beğeni

Yeni rotringler maalesef çöp. Bu paylaştığını, kalem pilot S3 serisi. Full plastik. İçi aynı tutma kısmı kauçuk olanları S5

Üst gövde plastik, tutma kısmı metal olanlar s10
images (5)

Tüm gövde ahşap olanlar s20

Tüm gövde ahşap, mekanizması ise automac olanlar(orenz Nero gibi) s30

images (7)

Gördüğünüz gibi bu kırtasiyede nereye el atarsanız uçsuz bucaksız bir dünya. Bu kalemleri ben de severek kullanıyorum ama favorim tabi ki s30 :smiley:

@nefarrias_bredd travelers iyidir. Tarz sahibi bir ürün. Güle güle kullan.

1 Beğeni

En sevdiğim kalem olabilir ama 50 öyro’yu aştığı için Nefarrias reyizin cimrilik duvarından sekecektir. :smiley:

@nefarrias_bredd mezara mı götüreceksin hocam parayı? Ömürlük kalem, şarkı söyler gibi yazıyor diyorlar bak! Japonya’dan Preppy’le mi dönülür? Al yerden bir sopa onunla dön oldu olacak :stuck_out_tongue:

(Şu saatlerde oruç başıma vurduğu için yükselmiş olabilirim. Çok da şeetmeyin :smiley: )

1 Beğeni

S30, ahşap olanlar mükemmel görünüyor, varlıklarından bile haberim yoktu, hocam benim standartlarımı böyle yükseltmeyin ya, sonra işin içinden çıkamam :sweat_smile: ben plastikten devam. Şu an elimde değil gerçi, geçen sene bir yerlerde kaybettim, geri bulamadım bir daha.

Arkadaşlar geldi kalem. Kartuşu taktım ama tık sesi duymadım. Sonra baktım delinmemişti. Sonra kartuşu biraz çevirince fış diye ses geldi. Kartuşun aktifleşti dedim herhalde. Ondan sonra baktım yazmıyor. Sonra kartuşu çıkar tak yaptım. O arada kartuşun harbiden açıldığını görmüştüm. Yine taktım. Şu şekilde kabarcık var sorun olmuş mudur zarar vermiş miyimdir?

Sonrasında bir yazıyor bir yazmıyor. Nasıl hallederim, neyi yanlış yaptım?

Kalemi ucu aşağıya bakacak şekilde tutun ve hafifçe sallayın. Muhtemelen mürekkep henüz uca tam ulaşmamıştır.

Kartuşu yanlardan hafifçe sıkmayı da deneyebilirsiniz.

Kabarcığın bir önemi yok.

Bir şeyi yanlış yapmadınız. Dolma kalem kolayca yanlış yapılacak kadar karmaşık bir araç değil.

Not: Eğer böyle bir şey düşünüyorsanız, yazsın diye kalemin ucunu kağıda sertçe bastırmayın. (Galiba dolma kalemde yapılabilecek en büyük hata budur.)

2 Beğeni

Sakin olalım. Mürekkep uca gitmemiştir daha :smiley: mürekkebi kullandıkça o kabarcık büyüyecek daha. Kalemi yukarı aşağı şiddetlice sallayın gelmediyse mürekkep.

Bir yazıp bir yazmaması da muhtemelen açıyı tutturamıyorsunuzdur henüz.

Daha önce dolma kalem kullanmayanlar -eski alışkanlıklarının etkisiyle- dolma kalemi sanki kurşun kalemmiş gibi kullanmayı deneyebiliyorlar. Oysa dolma kalem tek bir açıda, bastırmadan yazmak için tasarlanmış bir araçtır.

Hocam evet, açı fark ediyormuş. Şu an kalem yazıyor. Ama bazen açıyı tutturamıyorum harbi. Zaman içinde açıyı tutturmaya alışır mıyım?

İnşallah diyelim. :slight_smile:

Bilinemez. Yaşayıp göreceksiniz artık :slight_smile:

Bu arada antrenman gibi kenara koyup koyup alıp cümleler yazıyorum. Alıştım bile sanki. Kalemi sevmeye başladım. :smiley: Bakalım ne mürekkepler girecek daha? Pelikan 4001 mürekkepleri güvenli midir, yani kalıcı tıkanıklılık vs yapar mı? Dün biriyle konuştum. Jotter’ını ne yapsa kurtaramamış. Scrikss de aynı şekilde. Pelikan 4001 kullanıyormuş. Dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?

Pelikan 4001 güvenilirdir. Kaleminizi düzenli temizlerseniz (2-3 kartuş bitiminde bir kere) sorun olacağını zannetmiyorum.

1 Beğeni

Bir sorum daha var. Kalem sıkıştı. Yani arkasını açamıyorum. Tutma kısmıyla gövde kısmı beraber dönüyor. Tutma kısmı çok kaygan. Ne yapabilirim?

Hallettim tamamdır. Teşekkürler. ^^

Bu iş için peçeteye dokundurmak yetiyor (en azından benim emektarda işe yarıyor)