Evet, ben de mürekkebi yeni doldurduğum zamanlarda yapıyorum. Kalemin ucununun kanalını önden arkaya olacak şekilde peçeteyle siliyorum. Böylece hem kalemin ucunu fazlalık mürekkepten temizliyor, hem de mürekkep akışının tamamen sağlandığından emin oluyorum.
Merhaba! Scrikss Primeo’lar Pelikan 4001 kısa kartuş ile uyumlu mudur?
Trendyol’da uyumlu olduğuna dair yorumlar var ama sizlere sormak istedim. Yorumlardakiler yanlış bilgi verebiliyorlar. Şimdi sipariş geçecektim.
Uyumlu.
Lamy, cross, parker, sailor, pilot, platinum. Bunlar kendi kartuslarini ister. Başka markanın kartuşu bunlara uymaz. Diğer markaların kartuşları standarttır.
Hocam çok teşekkürler hızlı cevabınız için.
Bu arada Parker Jotter ile de ilk şiirimi yazdım. Çok keyif aldım yazarken. Başta afalladım ama alışınca akıyor.
Sadece arkasını açıp baktığımda çok çabuk bittiğini gördüm kartuşun. Yarısına gelmiş bile yani. Bu normal mi? Uzun kartuşlar şöyle bi’ 1 ay gider diye tahmin ediyordum.
Normal. Kartuş ilk takıldığında kalemin damak bölümüne bayağı bir mürekkep gider. Kartuş bittiğinde de damakta kalan mürekkeple yazmaya devam eder.
Dün bütün murekkeplerimi coloring’e swatchladim.
Kuretake ebicha ve diamine oxblood; stüdyo ağaçkakan spring of bosphorus ve kuretake kujakuryoku birbirlerine aşırı yakın geldi benim gözümde.
Memnun musun hocam col-o-ring ten? Tomoe ile vs. yapsan hangisi alır?
Yan yana koyar mısın bir kaç tanesini?
Yani pişman değilim ama elzem de değilmiş. Tomoe river gibi değil. Revnaklari onun kadar iyi göstermiyor. Ama zaten kuruma süresi de tomoe river gibi uzun değildi.
İşinize yararsa defter önerisinde bulunmak istedim. Belki biliyorsunuzdur zaten, bilmiyorum.
90 gr Ivory kağıt, deri kapak (suni), 256 sayfa.
Dolma kalemle kullanılabilir olduğuna dair yorumlar da var.
Baya farklı göstermişler iki kâğıt. Tomoe daha iyi gibi ama emin de olamadım. Renk canlılığı daha iyi geldi tomoe da.
Bence de Tomoe daha iyi. Col-o-ring Blue Black mesela çok alakalı değil. O yüzden TR diyorum.
Kendi kartuşu ile de atlama yapıyor maalesef. Amazon Keskin Color satıcısından almıştım. Hasarlı ürün diyerek bir iade talebi oluşturdum. Umarım kabul ederler.
Çok beğenmiştim üzüldüm böyle olmasına, şimdi ne alsam acaba diye düşünüyorum.
Bütçen ne?
1500 diyelim ama ÇOK beğenirsem ve iadeyi kabul ederlerse 2 de olur. Bu civarlarda beğendiğim pek model denk gelmedi.
TWSBI Eco’lara baksana. Bir tık daha pahalı ama bence çelik uç olsun, ergonomi olsun, kolay temizlik olsun ne bileyim piston olsun gayet iyi bir kalem.
Pilot Metropolitan, Lamy Al-Star, Kaweco Sport da olabilir. Ama TWSBI hepsini döver.
Bu arada ikinci el de alabilirsin. Düzgün satanlar var.
Pilot Metropolitan ve Kaweco Sport pek hitap etmiyor. Lamy Alstar’dan çok memnunum ama kapağını takınca kalemin arkasına çok yük biniyor ağırlık dengesi bozuluyor ya. Belki bir gün Safari denerim ama tekrar Alstar alacağımı sanmıyorum.
TWSBI Eco’yu beğendim, radarıma girdi.
Dolap’ta birkaç tane 2000 bandında FC Ambition var aslında.
Rotasyon darken tavsiye etmem. Plastik gövde çatlıyor TWSBI de yüklenirseniz. Narin kalem.
St. Dupont Fidelio ve Diamine Anatolia. Anatolia’nın canlısı çok daha güzel, telefon hakkını veremiyor.