Yazma Sanatı İle İlgilenen Biri İçin Öneriler

Eskiden cahildim, şimdi daha bilgiliyim. Yola devam ama yıllarca kendimi geliştirmeliyim. Gerçekleri biliyorum ve mürekkebim ıslak. Umut ışığının peşinden tüm zorluklara göğüs gerip hedeflerimi gerçekleştirmek için yıllarca kendimi geliştireceğim.

Ben artık eski ben değilim. Hedeflerim büyük ve bu yüzden kendimi geliştiriyorum. Farklıyım ve inançlıyım. Başkalarının hataları bana ders oldu.

Hepinize önerileriniz için teşekkür ederim. :slightly_smiling_face::heart:

Destek olarak tüm manevi desteğim arkanda ! :slight_smile:
Öneri olarak verebileceğim illaki diğer serilerden birkaç şey al artık neredeyse bunların olmadığı bir kitap yok. Önemli olan bunları güzel bir kılıfa oturtabilmek bence.Yani yap diye demiyorum ama elf ırkını al mesela ama güzel bir kılıfla yaz hikayeye. Gidip de eskilerden beri olan bir ırk yazarsan tabii kötü olur. Detaylar çok önemli bence. Düz bir mantık ile yazmak yanlış olur. Betimlemeler yap ama aşırı uzun tutma. Sıkar adamı daha ilk baştan. Ve bence karakter isimleri en önemli konu. Bende birçok hikaye yazmaya çalıştım fakat bu isim olayı hep bitirdi beni :smiley:

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Önerilerini dikkate alacağım. Bu projemi çevrendekilere söyleyebilir misin? :heart:

Desteğimiz arkanızda. Bilindiği gibi ülkemizde çok fantastik yazarı yok. O yüzden yazarlarımız destek olmak lazım. Bence kitap(lar)taki ırkları çok kafaya takmayın. Ama önemsiyorsanız bilindik ırkları kullanmanız iyi olur. Bence çok fantastiğe kaçmayın. Öyle olunca biraz sıkabiliyor. Ve size son önerim çok karakter oluşturmakla zaman harcamayın. Az karakterle de harika eserler yazılabilir. Ama bunu uygularsanız karakterlere derin özellikler verin. Örneğin biri Shakespeare’dan çok hoşlansın :grin:. Kolaylıklar diliyorum…

2 Beğeni

:joy: Öneriler için teşekkürler. :heart: Irklar falan önemli değil. Önceden çok karakter vardı ama şu an ki taslağımda önemsiz olan hepsini eledim.

2 Beğeni

Elimizden ne gelirse destekleriz tabii. Maddi olarak bir destek beklemeni tavsiye etmem, yayınevleri bile bu desteği vermiyor :slight_smile:
Lakin manevi olarak, her zaman yanınızdayım. İyi bir okur olduğumu düşünmekteyim,-özellikle fantazya konusunda-iyi fikirler verebilirim.
Nasıl bir kurgun var bilmiyorum, Eğer high fantasy yazmıyorsan, ırk olaylarına bile girmene gerek olduğunu düşünmüyorum.
Karakterler konusuna gelecek olursak, her biri üzerinde uzun uzun düşünmeni öneririm. Fazla karakter-eğer bir noktada birbirine bağlanmıyorsa-gereksiz. Lakin birbirine bağlanıyorsa, gayet kullanışlı. Çeşitlilik iyidir, bir okur x karakterini beğenmez ama y karakterini beğenebilir. Fakat bu karakterlerin ayakları yere sağlam basmalı ve kurguladığın çizgilerden gerek konuşmalarıyla gerek tavırlarıyla çıkmamalı.

1 Beğeni

Wattpad ile yazma alışkanlığı ve takipçi çekmek için güzel olabilir. Oradan çok okunanlara girince yayınevleri basabilir ama ne kadar okunur bilmem.

Yazma konusunda en iyi şey deneyim bence. Bol bol yazmak ve okumak. Yayınevleri nasıl çalışıyor bunlarla ilgili de daha önce kitap basmış yazarların hikâyeleri internette vardır. Onlardan faydalan. Manevi desteğe hepimiz ihtiyaç duyuyoruz, yardımcı olunur fakat her zaman buna ihtiyaç duyuyorsak bunda bir sıkıntı var demektir.

Kendi kendimizi motive etmeyi öğrenmeliyiz. Bu konuda ben de zorlanıyorum zaman zaman. Bazen soru soracak birilerini bulamamak, soru sorup dönüş alamamak insanı üzebiliyor. Sebat ve sabır bir işi sürdürmek ve bitirmek için önem teşkil ediyor.

1 Beğeni

Merhaba,
3 yıl yayınevileri peşinde koşmuş, uzun mücadele sonrası kitabını yayımlamış biri olarak her zaman istediğinizi sorabilirsiniz. Tecrübemi paylaşmak isterim. Gerçi ben de yolun aslında çok çok başındayım. Ama destekçinizim,bizlerin birbirimize destek olmamız, çıkmışsa kitaplarımızı alıp okumamız, duyurmamız gayretli yazar adaylarımıza yol göstermemiz gerek…
Yazarlarımızı, biz kitap severler olarak, yalnız hissetirmemeliyiz

2 Beğeni