Everest Türk Edebiyatı’ından çok güzel eserler yayınlıyor.
Ooo Ripley #3 cikmis. En iyi 2. kitap dendigi icin Malkovich’li filmini izlemistim, keyifliydi.
Bu kitabı elinde tutan siz değerli okuyucular, “bilgi”ye erişimin insanlığın macerasında görülmemiş ölçülerde kolay ve hızlı gerçekleştiği çağımızda bir tarih sözlüğü edinmenin gerekliliğini sorgulayabilirsiniz. Fakat internet ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla hayatımızın merkezine yerleşen bilgi kaynaklarının, farkında olarak veya olmayarak neredeyse her gün tecrübe ettiğimiz, çevremizden duyduğumuz ve zaman zaman haberlerde dahi tanık olduğumuz ciddi sorunları var. Bu kaynaklar ne kadar güvenilir ve doğrulanabilir?
Önümüzdeki yıllarda güvenilir bilgiye ulaşma gereğinin daha da önem kazanacağını, sağlam temellere dayanan bilgiye ulaşma sürecinin tekrar değerleneceğini öngörmek zor değil. Diğer yandan, teknolojiyle değişen alışkanlıkların, bu yeniden dirilen bilgi arayışına katkısı ise pratik ve özlü ifade biçimleri oluyor.
Oxford Dünya Tarihi Sözlüğü de hem dünün ansiklopedi kültürünü hem de bugünün kullanışlı bilgi anlayışını yansıtan, bu özellikleriyle yarının ihtiyaçlarını karşılayacak önemli bir kaynak eser, bir başvuru kaynağı.
Terra Alta Romanları 1
İspanya’da, Katalonya’nın güneyinde yer alan huzurlu Terra Alta bölgesi, günün birinde korkunç bir cinayetle sarsılır: Yörenin en büyük şirketlerinin sahipleri olan Adell çifti, çiftliklerinde korkunç işkencelere maruz kaldıktan sonra öldürülmüş olarak bulunmuştur.
Bu sarsıcı davanın soruşturulmasında Terra Alta’ya dört yıl önce Barselona’dan gelen genç polis memuru Melchor Marín’e de görev düşer. Doymak bilmez bir okur olan Marín, bu olay meydana geldiği sırada evlenmiştir ve çift, Cosette adını verdikleri kızlarıyla sakin bir hayat sürmektedir. Ancak soruşturma süreci, Marín’in geride kaldığını zannettiği karanlık bir geçmişe kapı aralar. Onun için, çok sevdiği Victor Hugo’nun Sefiller’indeki Jean Valjean’ın ikilemine düşmek demektir bu: “Ya cennette kalıp iblis ol ya da cehenneme geri dön ve melek ol!”
Salamina Askerleri, Sahtekâr, Kiracı, Saplantı gibi eserleriyle dünya çapında günümüzün en önde gelen yazarlarından sayılan Javier Cercas, Terra Alta ile unutulmaz karakterler ve son derece ustalıklı bir kurguyla örülü bir üçlemenin ilk kitabına imza attı. Yayımlandığı her yerde büyük övgüler alan ve şimdiden bir klasik sayılan Terra Alta, 2019’da İspanya’nın en prestijli ödüllerinden Planeta Ödülü’ne layık görüldü.
Güzel Jack London haberleri.
Bir uçtan bir uca cesaretle dokunan rengârenk bir Türkçe…
Derinlerden kanaya kanata üflenen hakikî bir aşk nefesi…
Varoluşun, belki de şiirde ebedi yükselişidir bu.
Ve Neyzen Tevfik… Kendisini de böylece şiirleştirir…
Sarhoşken ayıklardan daha ayık bir deha.
Tımarhanede, gecenin bir buçuğunda şiir yazarken akıllılardan daha akıllı bir uyanık…
Gönlünün meyhanesi tüm sözcükleri tırnak içine aldırır:
Dinleyen her zerreye bin bir hitâbım var benim,
Kâinât isminde Hiç’ten bir kitâbım var benim!
Ya hitâbımdan okursun, ya kitâbımdan beni,
Yazdığım efsânede on altı bâbım var benim!
Hey’etimde müttefik mağrible maşrık, veche yok;
Gayr-i mer’î zerrede bin âfitâbım var benim!
Hüsn-i mutlak bir yudumda kendini gayb eyledi,
Gönlümün humhânesinde böyle nâbım var benim!
Varlığımdan intihâsızlık terennüm eyleyen
Bezm-i hîçîde adem adlı rebâbım var benim!
Neşvemiz bî-ibtidâdır, işvemiz bî-intihâ,
Böyle bir sâkîye candan intisâbım var benim!
Meyve-i memnû’adan çekmiş bizim pîr-i mugān,
Neyzen’im, gönlümde bin bir küp şarâbım var benim
Eser Adı | Eser Türü | Yazarı | Çevirmen | Yayın Evi |
---|---|---|---|---|
GÜRGEN KRAL KARTON K. | YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI | JOHANN WOLFGANG VON GOETHE, | MAHMURE KAHRAMAN,ATAOL BEHRAMOĞLU, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ |
GÜRGEN KRAL CİLTLİ | YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI | JOHANN WOLFGANG VON GOETHE, | MAHMURE KAHRAMAN,ATAOL BEHRAMOĞLU, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ |
TEMSİLÎ YÖNETİM ÜZERİNE DÜŞÜNCELER KARTON K. | YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI | JOHN STUART MİLL, | ÖZGÜÇ ORHAN, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ |
TEMSİLÎ YÖNETİM ÜZERİNE DÜŞÜNCELER CİLTLİ | YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI | JOHN STUART MİLL, | ÖZGÜÇ ORHAN, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ |
MEKTUPLARLA KÖY ENSTİTÜSÜ YILLARI (1935-1946) | YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI | İSMAİL HAKKI TONGUÇ, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ | |
BÜYÜK ANA | YETİŞKİN KÜLTÜR YAYIMLARI | ERİCH NEUMANN, | ZEHRA AKSU YILMAZER, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ |
AKİF BEY | YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI | NAMIK KEMAL, | SELDA ŞEN, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ |
BİLİM VE DİN (KILAVUZ) | YETİŞKİN KÜLTÜR YAYIMLARI | ADAM SHAPİRO,THOMAS DİXON, | GAMZE DOĞAN ÇETİNKASAP, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ |
DİN (KILAVUZ) | YETİŞKİN KÜLTÜR YAYIMLARI | THOMAS A.TWEED, | DENİZ KESKİN, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ |
TATİLDE YAPILABİLECEK 50 ETKİNLİK | ÇOCUK KİTAPLARI | KİM HANKİNSON, | ÜLKER YILDIRIMCAN, | KÜLTÜR YAYINLARI İŞ TÜRK ANONİM ŞİRKETİ |
Piyasa yoksullara yardım etmeye çalıştığında ne olur? Bugün dünyanın pek çok yerinde neoliberal kalkınma programları sıradan insanlara refah ve güçlenme aracı olarak serbest girişim araçlarını sunuyor. Yoksulları küçük ölçekli girişimcilere dönüştürme planları, onlara piyasanın faydalarını ve küreselleşmenin ödüllerine erişme imkânını vaat ediyor. Julia Elyachar, bankacıların, sosyal bilimcilerin, STK üyelerinin, kalkınma çalışanlarının ve devlet yetkililerinin Kahire’deki zanaatkârları ve işsiz gençleri mikro girişimciliğe dayalı yeni bir piyasa toplumunun öncüleri haline getirme çabalarını irdeliyor. Atölye yaşamına dair titiz etnografisiyle, zanaatkârların geleneksel piyasa pratiklerinin Mısır’daki piyasa yaşamının en canlı biçimleri arasında yer aldığını anlatıyor. Uzun zamandır geri kalmışlıkla suçlanan bu mevcut piyasa pratikleri, sosyal bilimciler ve kalkınma kurumları tarafından “serbest piyasa”yı genişletme deneylerinin hammaddesi olarak benimseniyor. Elyachar, yoksulların kültürel kaynaklarına ve sosyal ağlarına atfedilen yeni ekonomik değerin, onların ekonomik, sosyal ve kültürel olarak mülksüzleştirilmelerine yol açan daha geniş bir süreci körüklediğini savunuyor.
“Mülksüzleştirme Piyasaları ilk sayfasından itibaren ilginizi çekecek bir kitap. İnsancıl bir dokunuşla keskin akademik analizi harmanlıyor.”
–Heidi Morrison, Digest of Middle East Studies
İnsanın kendisinden olarak gördüklerine karşı fazla iyi ve fedakârca, öteki olarak gördüklerine karşı ise acımasızca davranışlarının temelinde, insan doğasında kabile içgüdüsünün şekillenmesine neden olan evrimsel süreçlerin rolü var. Kabile içgüdüsü, grup seçilimiyle şekilleniyor.
Doğal seçilim ile evrim kuramını sadece bireysel seçilim olarak yorumladığımızda açıklayamadığımız fedakârlık gibi davranışları ancak bu bakış açısıyla anlayabiliyoruz.
Sosyal içgüdülerin etkisiyle ortaya çıkan sevgi, aşk, ahlak, fedakârlık, bağlanma, inanma ve ötekileştirme gibi davranış şekillerini açıklamak için gittikçe artan bir şekilde fen bilimlerinden yararlanıyoruz. Bu konuda biyokimya ve genetik gibi alanların yanı sıra ileri fonksiyonel beyin görüntüleme yöntemleriyle yapılan araştırmalar da bize ışık tutuyor.Bu kitap, canlılar dünyasındaki sosyalleşme örneklerini de göz önünde tutarak insanın sosyal evrimini anlatıyor. Evrimsel bakış açısının sadece biyolojik bilimlerin değil, sosyal bilimlerin temelinde de önemli bir yeri olduğunu unutmayarak evrimsel perspektiften bakıldığında, insan davranışını açıklama ve anlamlandırabilmenin mümkün olduğunu gösteriyor.
Daha önce paylaşıldığını görmedim. Paylaşılmışsa lütfen kusuruma bakmayın.
Martı’yla iletişimde olan var mı acaba? Tanrıların Öfkesi’ni ingilizce baskısıyla beraber veya yakın zamanda çıkarmayı düşünüyorlar mı merak ediyorum.
Vallahi bende, son zamanlarda sevebileceğimiz yeni seri zor bulur olduk . Yurt dışı yayın tarihine baktım şimdi, Ekim 22 - Ekim 24 olarak iki tarih buldum. Bakalım ne zaman gelecek bize.
Dün çıkmış. Yeni bir üçleme gelecek haberleri vardı. Gelmiş.
Bunun adı geçti ama paylaşıldı mı hatırlamıyorum. Blacktongue Thief öncesinde geçiyor.
Reislerin kitabı da çıkmış. @mit hocam bu kitabı Yordam basar mı?
Son olarak Seven Swords’un 6. kitabı 1 Eylül’de geliyormuş. 4’ten devam etme zamanı yaklaşıyor.
Genel olarak harika kapaklı dilimizde görme imkanımız olmayan kitaplar paylaştığım için forumdan özür diliyorum .
İthaki
Eser Adı | Eser Türü | Yazarı |
---|---|---|
ABADDON GEÇİDİ (2024) | YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI | JAMES S. A. COREY, |
CİBOLA YANIYOR (2024) | YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI | JAMES S. A. COREY, |
ÖLÜMSÜZ KIZLAR | YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI | KİRAN MİLLWOOD HARGRAVE, |
HAYALİ ARKADAŞLAR VE ONLARI YARATAN ÇOCUKLAR | YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI | MARJORİE TAYLOR, |
KUŞ KRAL | YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI | G. WİLLOW WİLSON, |
Yeni baskı