Yeni Çıkan Kitaplar - En Yeni Kitap Haberleri

Malazan haberi bekliyoruz hocam senden. Burada paylaştığın her kitap hemen çıkıyor ne hikmetse. Sen paylaşınca İthaki de el mahkum basacaktır. :upside_down_face:

5 Beğeni

:slight_smile:
Bence paylaşmasak bile ortalama bir ayı falan kaldı yeni Malazan ciltinin. :slight_smile:

6 Beğeni

Latin Amerika öyküleri bugün mü çıkıyor yoksa duyuru tarihi mi bugün?

1 Beğeni

Bandrol almışlar, muhtemelen haftaya satışa açarlar.

2 Beğeni

📢 Yeni Kitap Duyurusu#UrsulaKLeGuin’in #YanılsamalarŞehri romanı, Çiğdem Erkal Yeşilbademli çevirisiyle 25 Nisan’da çıkıyor.

Geçmişin silindiği, hakikatin bulanıklaştığı bir evrende,
Le Guin hafıza, kimlik ve iktidar üzerine yeniden düşünmeye çağırıyor bizi. pic.twitter.com/koBoEyUfrt

— Metis Yayınları (@Metiskitap) April 15, 2025
10 Beğeni

Bu vesileyle çevirmen Çiğdem Erkal’ın yeniden evlendiğini öğrenmiş oldum.

4 Beğeni

Yapay zeka ile mi yapmışlar o kapağı?

2 Beğeni

Jules Verne’in edebi serüveni yalnızca birer çocukluk hatırası değil, aynı zamanda modern dünyanın tahayyül kapasitesine dair güçlü bir mirastır. Olağanüstü Hayaller, Uğur Karabürk’ün Verne külliyatı üzerine kaleme aldığı kapsamlı makalelerden oluşuyor; hem bir okur, hem de edebi bir keşif yolculuğu. Paris distopyalarından buzullara, ütopyalardan denizlerin karanlık derinliklerine dek uzanan bu metinler, Verne’in dünyasına yeniden ve derinlemesine bakmak isteyenler için önemli bir eşik. Karabürk, Verne’in bilim ve macera eksenindeki romanlarını sadece birer anlatı değil, aynı zamanda dönemin bilimsel hayalleriyle örülmüş kültürel belgeler olarak da ele alıyor. Bilim kurgunun kökenlerinden Esrarlı Ada’nın ütopyasına, Oppenheimer’dan Dr. Oxa, karanlık makinelerden hayranlık uyandıran keşiflere uzanan bu incelemeler, okuru hem yazarın zihnine hem de onun çağını öngören hayal gücüne yaklaştırıyor. Bu kitap, Jules Verne’in hayal gücünün, yirminci yüzyılın kıyısında insanlığa çizdiği olağanüstü yolculuklara bir saygı duruşu; aynı zamanda da bilim, edebiyat ve geleceğe dair derinlikli bir sorgulama.

8 Beğeni

Harika haber.

12 Beğeni

:joy: :joy: Benim de dikkatimi ilk o çekti.

1 Beğeni

Kronik.

Ekran görüntüsü 2025-04-16 120306

Selim Hoca’nın çocuk kitabı galiba.

10 Beğeni

Dominguez’den Kör Sahil geçen ay çıkmış, burada listelenmişse de adı aramalar için zikredilmemiş. Goodreads’e eklememiş yayınevi, edisyon olarak ekliyorum.

Eklendi. Kör Sahil by Carlos María Domínguez | Goodreads

2 Beğeni

Gazeteci ve yazar Osman Cemal Kaygılı’nın İstanbul’un gündelik hayatını, semtlerini, renkli tiplerini keyifli bir dille anlattığı yazı dizisi İstanbul’un Köşe, Bucağı 1931 ve 1932 yıllarında Yeni Gün gazetesinde yayımlandı.

İstanbul’un demografik yapısını, çok kültürlü katmanlarını, geleneklerini, kenar semtlerini, mahallelerini, eğlence hayatını, ilginç tiplerini, semt sahalarını anlattığı yazı dizisi fotoğrafları ve karikatürleriyle de önem taşıyor.

Cumhuriyet ve Yeni Gün gazetesi foto muhabirleri Namık Görgüç ve Cemal Göral tarafından çekilen fotoğraflar ve bu gazetelerde karikatürist olarak çalışan Ercüment Kalmuk’un resimlediği portreler de yazı dizisine ayrı bir lezzet katıyor. Bu kitapta ilk kez yayımlanacak fotoğraf ve karikatürler anlatılan semtler ve insanları okuyucunun zihninde canlandırmasına yardımcı olacak.

Kapak fotoğrafı:
Yakacık Çarşı Meydanı’nda Kavas Ahmet Ağa’nın kahvesi. Fotoğrafın sol alt köşesinde Osman Cemal Kaygılı ve Ercüment Kalmık görülüyor.
22 Temmuz 1931.

3 Beğeni

Yellowface :wink:

8 Beğeni
4 Beğeni

Annem Öldü mü (Vigdis Hjorth) Fiyatı, Yorumları, Satın Al - Kitapyurdu.com_gaMTYyNjQ4OTU4LjE3NDQ4Mjg3NTU._ga_9024PBD45NMTc0NDgyODc1NC4xLjEuMTc0NDgyODc2OC4wLjAuMTI1MTc2MzYz

1 Beğeni
5 Beğeni

Doğan, Neşe Karaböcek kitabı yayımlamış.

Hayatım boyunca insan gücünü aşan ağır yükleri taşıdım. Meleği de gördüm, iblisi de…
3,5 yaşındayken Muhsin Ertuğrul’un kucağında başlayan sanat yolculuğum, sakin denizlerden okyanuslara taşıdı beni. Dost rüzgârlarla yelkenlerim dolarken, aniden bastıran fırtınalarla da
boğuştum.

Yıllar boyu perde hiç kapanmadı benim için. Tiyatrolardan konser salonlarına, spot ışıklarının altında bir ömür geçti. Ama her ışığın ardında bir gölge vardır. Sahne önünde bir yıldız, sahne arkasında bir savaşçı oldum. Güller içinde açan papatyaların yanı başında, zehirli dikenlerle de tanıştım.

Anılarım, acısıyla tatlısıyla bir mozaik gibi…

Zihnimde bir araya getirdiğimde ortaya çıkan bu tablo görkemli, şaşırtıcı, bilgilendirici, heyecanlı ve sürükleyici oldu. Eğer bu hatıralar gerçekten anlatılmaya değer olmasaydı, bu kitabı asla yazmazdım. Bu hazineyi sizlerle paylaşmamak, kendime saklamak bencillik olurdu.
Ve işte bir kez daha karşınızdayım… Şimdi sırada hayatımın şarkısı var; en içten duygularla yazıldı, sizin için…
Neşe Karaböcek

Bu vesileyle şu güzel şarkısını da paylaşayım. :slight_smile:

6 Beğeni

1 Beğeni