İthaki ile olan bu toksik ilişkinin sonu ne olacak acaba ![]()
Ama öyle deme ithaki 1996 dan beri TR yayıncılığına öncülük etmiş ve birsürü eseri dilimize kazandırmıştır. Oraya laf söylenemez![]()
Akılçelen’in bastığı yazara da el atsın bence.
Ben saldım artık ülkedeki diğer yayınevleri young adult, wattpad basmaya devam ettiği sürece diğerlerinden kitap almayı bıraktım bu ülkede Bilimkurgu edebiyatı üvey evlat muamelesi görüyor. Millete mutluluklar diliyorum 20 yaşındaki ergenlerin dünyayı kurtarmasıyla yada vıcık vıcık romancelarıyla.
Geçen biri İthaki için bilimkurgu türünde öncü yazmıştı forumda @AlperYlcnky1903 yazsa anlardım da dedim n’oluyor ![]()
![]()
Anlaşılan 1996 öncesini kimse saymıyor sanki 2002 öncesini saymayanlar gibi ![]()
Ben eski yayınevlerini biliyorum çoğunun bastığı kitapların e-publarını bulmuştum okumak ama pcye format atınca hepsi gitti. Maalesef ülkemizde Bilimkurgu dizileri hep üvey evlat muamelesi görmüş ömürleri uzun olmamış.
YENİ BANDROL ALINDI!
Kitap: AYTOZU FACİASI
Yazar: ARTHUR C. CLARKE,
Çevirmen: ÜLKÜ TUĞBA ÇAYIR,
Yayınevi: İTHAKİ YAYINCILIK BASIN SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
1. BASKI (İLK BASKI)
Tür: YETİŞKİN KURGU EDEBİYAT YAYIMLARI
Tarih: 02.09.2026
Şu zamana kadar doğrudan ve dolaylı yollarla duyurdukları seri ve tekil kitap sayısı 80-90 vardır. Bunlar öyle birkaç kitap bir arada basılacak kitaplar da değil İthaki’nin kitap çıkarma sistemi düşünüldüğünde. Bunun sonu daha fazla bekleme olarak bize geri döner, başka da bir şey olmaz. Bir de enflasyondaki gidişat göz önüne alındığında daha pahalı kitap.
Bazen İthaki, Ready Player One filmindeki Irok’u hatırlatıyor bana. Son anlarını özellikle
.
Kitabın kendisini de ekleyelim ve Licanius üçlemesinin devamının akıbeti ne olacak diye @AkilcelenKitaplar’ a soralım.
Ben de merak ediyorum.
Malazan ve kitaplığımda Türkçe bulunmasını istediğim bir kaç bkk dışında bana hitap eden kitap da basmıyorlar artık. İlgimi çekenlerden bastıklarının da yarısının çevirisi bence yeterli olmuyor (mesela sana diyorum Tanrının Gözündeki Zerre) . Bahsettiğim iki seri dışında gayet piyasa işi bir yayınevine döndüler, üzüntüyle izliyorum.
@cankutpotter Oraya da el attığı için dayanamayıp yazdım hocam. ![]()
@Lorien_archers Tekel konumlarını ne pahasına olursa olsun korumak istiyor keratalar. ![]()
Akılçelen’in facia çevirilerine tercih ederim yine de ya. Keşke daha çok yayınevi fantastik ve bilimkurguya ağırlık verse ama YKY bile zamanında bastığı ve çok sevdiğim bir seriyi yarım bırakmıştı mesela. Ki ben ilgimi çeken tüm fantastik ve bilimkurgu serilerini alıyorum bu arada, İthaki propagandam olduğundan değil, düzgün iş yapsınlar yeter.
@SJack Haftaya ön siparişe açılır mı? Bilgilendirme istiyorum. ![]()
Bir sorayım. 20202010