Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Ben ilk cildini okudum, açıkçası çok beğendim. Nazi ve zombi konularına ilgim olduğu için fazlaca hoşuma gitmiş olabilir, iyi ki alıp basmışlar yoksa böyle bir şeyin varlığımdan haberim olmazdı. Malum, her popüler olan iyi ya da popüler olmayan kötü diye bir şey yok.

Manga konusunda rekabet çetin, detaylı inceleme gerekiyor herhalde. Eskiden sadece ünlü olanlar basılırdı, varlığından haberdar bile olmaycağımız şeyler bize sunuluyor. Ben memnunum şahsen. Kazsınlar derinleri :smiley: Yoksa Dünyayı Değiştir serisini de hayatta bulup okumazdım muhtemelen.

3 Beğeni

Bu mangayı okumadım ama arada bir böyle bilinmeyen mangaların çıkması iyi oluyor. Mesela ikigami harikaydı ama adını bile hiç duymamıştım. Marmara’nın genel olarak manga seçimlerini beğeniyorum. Gerekli şeyler gibi animesi popüler oldu diye dandik serileri alıp basmıyorlar.

5 Beğeni

Webtoonunu görmüştüm ama beğenmemiştim. Yine de bayağı seven vardı, o yüzden iyi satacak.

1 Beğeni

Konudan bağımsız olarak, nazi ve zombi konularına ilginiz varsa ve izlemediyseniz ilginizi çekebilir.

4 Beğeni

Fasikül olarak basmaya başlayacaklarmış. Henüz fiyatlama yapmadıkları için kuşe de olabileceğini yazmış yorumlarda. Umarım istedikleri satışları yakalarlar.

4 Beğeni

Marmara Çizgi’nin aldığı manga serilerini ben de seviyorum lakin periyot kısmı yok, kara düzen. Ayrıca çizgi romanda yaptıkları seçimlere bakarak her Eisner ödülü alan seriyi zamanında aldıklarını göz önüne aldığımda eğer büyük Japon firmaları olan Shueisha ve Kodansha(ilerde mutlaka girerler) onlara yeşil ışık yaksa koşa koşa o dandik(!) serilere teklif götüreceklerine yemin edebilirim ama kanıtlayamam. Türkiye sınırları içerisinde Shueisha bağlantısı olup o dandik ama on binlerce satacak serileri almayacak firma yoktur yüksek ihtimalle. Sonuç olarak kültür hizmeti yaptığını sandığımız çoğu firmanın bir nevi esnaf gibi davrandıklarında hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.

6 Beğeni

Haklısınız yayınevleri sonuçta hayır işi yapmıyor tabii ki ceplerini düşünecekler ama benim için gerekli şeyler manga seçimleri konusunda biraz fazla göze batıyor. Bir de esas kitlesi olan çizgi roman kitlesini tamamen boşverip sadece mangaya yönelmeleri bende yayınevine karşı bir antipati oluşturdu. Tabii dediğim gibi hayır işi değil bu manga daha fazla getiri sağlıyorsa tamamen ona yönelmeleri tercih meselesi saygı duyarım ama okuyucu gözünden benim için gerekli şeyler yanlış yolda ilerliyor. Bu konular uzar gider tekrar baskı konusunda aşırı yavaş olmaları vs vs o yüzden başlığı kirletmemek adına daha fazla uzatmayacağım. Periyot konusunda çok haklısınız sadece marmara için değil hiçbir yayınevinin doğru düzgün bir periyodu yok keyifleri ne zaman isterse.

6 Beğeni

Genel olarak hepsi kötü haklısınız.

Sizinle benzer duyguları Türkiye pazarına verilmeden yurtdışına satılan Türkçe fasikülleri görünce yaşamıştım. Saga ve Monstress fasiküllerinden bahsediyorum.

Evet yeri değil haklısınız uzatmanın gereği yok. Burada noktalayalım.

4 Beğeni

7 Beğeni

15 farklı kapak ile çıkacakmış. 30 Mayıs…

4 Beğeni

V For Vendetta özel baskı olacakmış. Yıllar önce bastıkları özel edisyonu tekrar mı basacaklar acaba.
image

2 Beğeni

O dönem limitli falan diye bir açıklamaları yoktu öyle yapabilirler.

1 Beğeni

Sansürlü Berserk hayırlı olsun.

7 Beğeni

Brutal gibi poşetli satılır ya pekte sansür olacağını sanmam

2 Beğeni

Sansürlü berserk nasıl olabilir ki?

1 Beğeni

@umutsavci @Paker106 sert içerikli bir manga olduğu için zamanında Gerekli Şeyler ceza yemişti. Bazı sahnelere sansür uygulanarak basılacaktır. Poşetli olacağını sanmıyorum ama belli de olmaz.

2 Beğeni

Şuan türkçede neler neler basılıyor berserk zamanında sırf ilk sayfasında malum bir sahne olduğu için yedi o cezayı bence. Saygıdeğer memur 5 dakikada o kadarı vermiş gibi hissediyorum. İnanın goblin slayer, made in abyss yanında berserk hiçbir şey ya… Neyse bence o ilk sayfasını sansürlerler kalanına dokunulmaz.

2 Beğeni

JBC’nin tease ettiği Batman çizgi romanları

One Bad Day: Two-Face

One Bad Day: Riddler

Batman & The Joker: The Deadly Duo

6 Beğeni

One Bad Day 8 kitaplık Deadly Duo 7 kitaplık serilermiş. Tamamlanması hızlı giderlerse sene içinde biter gibi geliyor.

3 Beğeni

One Bad Day’in bir de kutusu var. Onu da basarlarsa harika olur.

3 Beğeni