Yeni RoboCop'un Başında Neill Blomkamp Olacak

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Yeni RoboCop'un Başında Neill Blomkamp Olacak – Kayıp Rıhtım

image

Başarılı bilimkurgu filmlerinden tanıdığımız Neill Blomkamp, “RoboCop Returns” adındaki yeni devam filminin yönetmen koltuğunda oturacak. (DEVAMI…)

3 Beğeni

Robocop abi gibi yürümeye çalışanlar. :smiley: :smiley:

Çocukken bu kadar eklemsizlik ve yavaşlığına rağmen nasıl bir türlü yenemediklerini çözemediğim muamma roboinsan.

Chappie’de RoboCop esintileri kendini hissettiriyordu. Blomkamp’ın filmografisinde beden ve dönüşüm mevzuları da önemli yere sahipti. Medya ve toplum eleştirisini ne kadar kıvırabilir, bilemiyorum. Ama bahsini ettiğim diğer konularda belli bir başarı göstereceğine şüphem yok.

1 Beğeni

Aslında özellikle toplumsal eleştiri alametifarikası. Zaten RoboCop ile ortaklığı da bu yönünden söylendi hep. Chappie’de de dokundu bi’ köşesinden. Ancak asıl olarak bunu District 9’da gördük.

Ekleme: Bu arada Blomkamp’ı RoboCop, Ailen vb. gibi işlerin yerine, şahsen District 9, hatta beklentileri karşılayamadığı Elysium ve Chappie gibi orijinal yapımlarda görmek isterdim. Çünkü District 9’dan potansiyelini biliyoruz herifin. Çakılsın önemli değil, denemeye devam etsin yeter ki.

1 Beğeni

Umarım, işin “medya” ve “kapitalizm” kısmını kotarabilir. En büyük çekincem bu. Orjinal film o konuları ustalıkla kotarabilmiş, üstüne, tekrar tekrar izlenebilen eğlenceli bir yapım olmayı başarabilmişti. Yani çıta yüksek. Bakalım, Paul Verhoeven’ın sihri, Blomkamp’ın dokunuşuyla neye dönüşecek…

Ah! Bu işlerin en sıkıcı tarafı da bu; beklemek. Hem de umut ve endişe karışımıyla :pensive:

1 Beğeni

Bence kotarır. Benim asıl çekincem ilk defa tamamen kendine ait olmayan bir projede çalışacak. Bunu nasıl yönetecek? İstediği özgürlüğü alamazsa daralacak mı? Altından kalkamazsa bunlar yüzünden olur gibi geliyor. Yoksa teoride şu dönemde bilimkurgu filminde kapitalizmi en iyi işleyebilecek yönetmenlerden. Olur da başarısız olursa sinemaya küsmesin. :smiley: Devam etsin bildiği yönde.

1 Beğeni

Kolay kolay küsecek biri değil. Ridley Scott, Alien devamını çektirtmeyince ne oldu? Gitti, kendi stüdyosunu kurup, kısa filmler çekti ve kendini piyasaya bir kez daha ispatladı. Bir başkası olsa, zaten uzun metrajım var, deyip, piyasa değerimi bilmiyor, düşüncesiyle kendi kabuğuna çekilirdi.

Ama evet… Yapımda ne kadar söz sahibi olacağı, lafını ne kadar geçirebileceği, büyük sorun. 2014 tarihli rebootun en büyük talihsizliklerinden biri, yapımcılar ile yönetmen anlaşmazlığıydı. O film, hoş ayrıntılarına rağmen, bir şeylerin eksikliği veya tam yerine oturmaması itibariyle olmamışlık hissi vermişti. Bunda o çatışmanın etkisi olabileceğini düşünüyorum.

Neyse, haberler geldikçe, ufukta bizi neyin beklediğini anlamaya çalışacağız. Yapımcının inadı tutup, “Neill’cığım, filmin güzel de, bizim de bi’ editör tanıdığımız var. Acaba, senin güzel işi kurgu masasında ona mı emanet etsek?” gibi tuhaflıklar çıkmasın da başına. Bir filmin, yönetmen, yapımcı, o da yetmedi, yapımcının eşi kurgusu olmak üzere, türlü versiyonu bile çıkabiliyor. Sinema sektörü bazı konularda tuhaf mı tuhaf :sweat:

Bekle ve gör, mod on :face_with_monocle:

1 Beğeni