Yerli Malı Hareketi

Arkadaşlar Türkiye’nin dış borcunu kapatmak için bu hareketi başlatıyorum. Siz de bana katılmak isterseniz kullandığınız veyahut sevdiğiniz yerli markaları örnek verebilirsiniz. Ben son 3 yıldır sadece Türkiye’de üretilen ve Türk malı olan şeyleri alıyorum. Eğer ki ülkeye bir faydam oluyorsa ne mutlu bana.

2 Beğeni

Beypazarı’nın bulanık limonlu maden suyu.Müdavimiyiz.10/10

6 Beğeni

Beypazarı sodalarına hayranım her markete gittiğimde 24’lü alıyorum ayı çıkarıyorum. Yok Pellegrini’ymiş cartingen curtingenmiş bin basar hepsine.

1 Beğeni

Ben de bir soda önerisi vereyim istedim. Genelde meyveli sodalar ağzımda yapışkan bir tat bırakıp fazla tatlı gelir. Bu yüzden pek tüketmezdim.


Sonra bunlarla tanıştım. Erikli’nin bu sodalarının içimi çok rahat geldi fazla tatlı değiller. Ben daha çok frambuaz ve kayısı olanından tükettim.

Erikli, Nestle’ye satıldı diye biliyorum bu yüzden Yerli Malı olmayabilir.

Güzel bir başlık olmuş ama tercihleri değiştirmek kolay olmuyor gerçekten. Yerli malı diye Vestel telefon almayı çok istemiştim, gittim yine Apple tercih ettim. Paranın miktarı arttıkça kalite ve güven arıyorsun. Önemli olan da zaten katma değerli malları yerli tercih edebilmek…

2 Beğeni

Hiç bilmiyordum vay be. Ürün üzerinde ve sitelerinde de Nestle ibaresini kulanmamış uyanıklar.

Maalesef teknolojide ben de Apple dışında bir ürün kullanamıyorum.

İşletim sistemi olarak da Pardus ve Pisi olsun. :slight_smile:

1 Beğeni

Nickine selam çakalım aklıma gelmişti ama yazamadım :d

1 Beğeni

Torku’nun özellikle süt ve süt ürünleri de enerji ihtiyacımızı karşılasın. ^^

3 Beğeni

Zaten onu tercih etmemekle iyi yapmışsınız. Tamam kendi telefonlarımız ama çok kalitesizler. Kaç kere çevreme dedim almayın onlardan diye dinletemedim. Bir ay sonra telefonlarını bana getirip göstertiyorlardı bunun nesi var diye. :smiley: :smiley:

1 Beğeni

İlk yerli telefon ASELSAN :slight_smile:

1 Beğeni

Ankara’da yaşayan birisi olarak. Beypazarı sodası içiyorum. Sade olanını tercih ediyorum. Ben sodanın içinde katkı malzemesi sevmiyorum. Doğal hali kafi.

2 Beğeni

Bu telefonu hatırlıyorum çok yazık olmuş.

Çok yapılan bir yanlış ülkemizde maden suyuna soda denmesi ama artık alıştık tabi doğrusu soda gibi geliyor artık. Bakıldığında çokta fark yok gibi görünüyor ama ülkemizdeki hiç bir maden suyu şişesinde (doğal mineralli su vs) soda yazmaz.
@noronikkirbac @AeroKnight-sama @saitamasensei @Artorias

3 Beğeni

Hatırlatma için çok teşekkürler hocam çalıştığım yerde ben de çok düzeltirim bu hatayı.

1 Beğeni

Teşekkür ederim hatırlattığınız için şimdi düzelttim.

1 Beğeni