Yine de Boğulacak Gibi

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Yine de Boğulacak Gibi – Aylık Öykü Seçkisi

image

Trafik. Camın içinden Azrail gibi giren güneş, sanıyorsun seni öldürecek. Öyle terliyorsun ki, aklından, “Boğulur muyum acaba?” diye geçiriyorsun. İnsanlar desen, birbirlerini merdiven yerine koyuyorlar. Bir yere gitmek, yitmek oluyor bu şehirde. Suratlara değil duvarlara bakıyorsun, her odanın en az 5 duvarı oluyor böylece. Üniversiteden mezun olalı tam 14 ay 21 gün geçti. İş bulmak… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Merhaba

Elinize sağlık, hüzünlü bir öykü olmuş. Nedense karakteriniz bana biraz Selim Işık’ı çağrıştırdı. Sakin ve duygu yüklü cümlelerle zenginleşmiş metniniz. Bağlantılarınız da kuvvetli. Çaydanlık, abi-baba benzetmesi, prensen yeğen, komşular. Çok doğal bir gelişimle beni sonuna taşıdı. Tek küçük eleştiri/önerim, babanın yalancılığına yaptığınız odağın sadece tek bir örnekle tanımlanmış olması. Babanın, sadece annenin dükkanını satarken söylediği yalanla karşılaşıyoruz ama oğul bunu “senin burnun neden hiç uzamadı baba” diyerek, aslında bu konunun tek bir olayla sınırlı olmadığına dair bir karakter özelliği veriyor. Demek istediğim, acaba başlarda babadan bahsederken, bu özelliğine dair bir ipucu verebilir miydiniz? Sadece bir öneri,

Kaleminize sağlık

Kaleminize sağlık. Yaşayan bir öykü. Nefes alır ve verir gibi okudum. Yalnız bazı basit yazım hataları göze çarpıyor, ince işçilik kısmında özensizlik olarak addedilebilir. Selamlar

Selam,

Bu ay okuduğum ilk öyküydü bu. Tebrik ederim; çok doğal, çok gerçek bir öyküydü. Benim damak zevkime göre biraz yumuşaktı ama yine de beğendim. Kaleminize sağlık. :+1:

Teşekkür ederim, yorumunuz çok mutlu etti.

Yorumunuz çok mutlu etti. Yazım hataları konusuna da dikkatlice bakacağım.

Öncelikle bu yorum için çok teşekkür ederim. Babanın attığı diğer yalanlardan hiç bahsetmemek benim bilerek yaptığım bir şey. Evet belki okur başka ne yalan atmış diye merak edebilir fakat ne önemi var ki? diye düşünüyorum. Yine de öneriniz beni çok mutlu etti, sağ olun var olun.

1 Beğeni