Yolculuk Temalı Romanlar

Merhaba, sıra dışı yolculuklar temalı, Jules Verne romanları gibi geçmiş yüzyıllarda geçen; veya Yüzüklerin Efendisi, Bitmeyecek Öykü gibi başka dünyalarda geçen macera romanları önerebilir misiniz?

5 Beğeni

Dan Simmons - Terör.
İhsan Oktay Anar - Amat.
Tim Powers - Anubis Kapıları
Kara Kule serisi - Stephen King

7 Beğeni

Ben de Mark Lawrence Parçalanmış İmparatorluk Serisi’ni öneririm. Seri biraz karanlık bir ortamda geçiyor, grimdark sevmiyorsanız rahatsız edebilir.

Okumadıysanız Açlık Oyunları serisi de çok iyidir yolculuk ve macera olarak.
Altın Pusula serisi de aynı şekilde macera ve yolculuk temalıdır.

Çok merak ettiğim bir kitap ama Nadir’de 50 Lira’dan başlıyor. :confused:

2 Beğeni

Ne yazık ki yeni baskısı yok. Amazon’da orijinal dilinde şu an 177 TL+ kargo :frowning_face:

Pegasus, Dan Simmons’ın Drood ve Hyperion’unu yayınlamışken, Terror’e de el atar mı acaba?

1 Beğeni

@Everfever 'a soralım. Umarım basarlar. :pray: Gerçi Hyperion varken Terör’e sıra ne zaman gelir o da muamma. :sweat_smile:

1 Beğeni

@murgul @Oni Umarım basarız :slight_smile: Şaka bir yana Dan Simmons’ın daha öncelikli kitapları var elimizde, Hyperion dörtlemesi ve başka macera/gerilim/aksiyon kitapları gibi, onlara öncelik vermek zorundayız. Olmaz diyemem ama biraz beklersiniz.

5 Beğeni

Southern Reach üçlemesi ve Arctrus’a Yolculuk ben pek sevmedim bu kitabı ama sen kararını ver. Ayrıca Huckleberry Finn’in Maceraları da severek okuduğum kitaptır.

2 Beğeni

Bu çok iyi bir haber :smiley: Terror’ü rahatça bekleyebiliriz Hyperion serisi yeterince heyecan verici bir haber oldu.
@anon39497017 ; aslında Hyperion (ilk kitap da) bir yolculuk kitabı sayılabilir.

Ejderha Mızrağı destanı ilk üç kitap sayılabilir.

80 Günde Devri Alem de yolculuk kitabı sayılır. :slightly_smiling_face:

Cornelia Funke - Mürekkep Yürek henüz yeni bitirdim sevebilirsin. Narnia Günlükleri de benzer temaya uygun. Bu tarz kitaplar genelde genç-yetişkin ve çocuk kitapları oluyor. Gregor ve Gri Kehanet serisi, Martı Yayınlarından Saklı Geçit, baskısını bulursanız mutlaka almanızı önereceğim N.D. Wilson 100 Dolap serisi, Artemis Fowl serisi, Nicholas Flamel ve Sırları, Angie Sage kitapları da bunlara dahil edilebilir. Birkaç başka seri de var ama çok uygun olmaz. Aklıma gelirse eklerim. Ben Bitmeyecek Öykü kitabını sevdiğim için genelde benzer temaları her zaman ararım.

Eğer Hyperion gibi bir yolculuk da sayılacaksa liste epey büyüyebilir. Belgariad, Yerdeniz, Diskdünya olmazsa olmaz, Shannara, Drizzt (çevirisi bence çok kötü ilk kitap özellikle)…

Aslında masallar da uygun; Alice Harikalar Diyarında, Oz Büyücüsü, Peter Pan…

Ben aklıma gelenleri ekledim ve belki bakınmanız gereken kitapları da bu çevrelerde arayabilirsiniz diye.

Genelde çok çocuksu bulunan Fablehaven da önerilebilir.

Gezi kitabı olsa da dönemi yansıtması açısından sıkılmazsan Evliya Çelebi - Seyahatname, Marco Polo da düşünülebilir.

@Oni Yahu yıllardır elimde var, yüzüne bile bakmadım. Beni de meraklandırdınız. :smiley: Zamanında yaşlanınca okunacaklar ötekileştirmesine maruz bırakmıştım. Eh, bir göz atsam fena olmaz. :buyucu:

3 Beğeni



image

Favorilerim… Hangi başlık açılsa bu üçü bir şekilde kendine yer buluyor.

1 Beğeni

Dan Simmons da Stephen King gibi her konuda rahatlıkla ve başarı ile yazabilen bir yazar. Stephen King’in alamet-i farikası ne kadar kısa hikayeleri ve çocuklar üzerine kurguladığı hikayeleri (Ceset, Tepki, Kurt Adamın Döngüsü, O, Hayvan Mezarlığı) ise Simmons’ın tarihi kurguları olabilir. Bunun teyidini Kabus (Drood’u) okuduktan sonra verebilirim :sweat_smile:.

Unutmadan Las Vegas’ta Korku ve Dehşet de yolculuk temalı (bol tripli) bir kitap sayılabilir (bence).

4 Beğeni

İşte ben King okumadım hiç desem haksız olmam. Belki bir, bilemedin iki kitabını 18’li yaşlarımda okumuş olabilirim. O sıralar ne okuduğumla çok ilgilenmiyordum. Bunun sebebi yayınevinin sansürcü politikası maalesef. O kadar güvenim sarsılmış durumda ki elim gitmiyor. Aynı şekilde Agatha Christie kitaplarına da bulaşamıyorum. Kendisinin olmayan kitapları bile Agatha diye zamanında satmaları, yarım bırakılan serileri vs… Altın yayınları benim güvenimi yerle bir ettiğinden uzak dururum. Aslında Hayvan Mezarlığı ile giriş yapacaktım ama elim gitmiyor işte… Filmlerinden de hepsini sevmiyorum ben. Bazı temaları bana uygun değil King’in bu da başka bir etken.

Diğerini not aldım, bakacağım.

1 Beğeni

Hayvan Mezarlığı Mehmet Harmancı çevirisi yalnız. Siz almadan önce bir uyarayım dedim.

İşte alamıyorum ki… :joy: King kitapları benim için sahaftan 5 tl verilerek alınacak kitaplar ya da sağdan soldan birisi atacaksa alırım veya okuyanların kitaplığından el koyulacak yazar olarak da sayabilirim. Bu işin sonu Kindle’dan okunacak yazara doğru gidiyor sanırım.

1 Beğeni

Bu çevirmenin kitabı hiç alınmamalı bence.

1 Beğeni

Her şey yazamamış… Sanırım King okumadan öleceğim ben ya… Metinde oldukça hata var. İnsan düşünmeden edemiyor. Gerçekten neden?

2 Beğeni

Mümkünse sesli kitap olarak King’in kısa hikayelerini kendi dilinde dinlemek aradaki farkı görmeye yardımcı olabilir. Kaldı ki orijinal kitapla çeviri arasında neredeyse fiyat farkı kalmadı

Sesli kitap benim için zor. Kendi kendime çok fazla konuşurum. Dinlediğim şeyden çabuk koparım ve bir kelime beni alır götürür. Kendimi kendimle konuşurken buluyorum. O yüzden okumam şart. İngilizce de beni çok yoruyor.

2 Beğeni

Vraakk demeden önce hem King hem Simmons hem de Paul Tremblay’in öğretmenlik geçmişlerinin olduğunu hatırladım. Demek ki içimdeki öğrenci anlatanı seviyor.

Time Travelers Wife yolculuk temalı sayılabilir mi?