Young Justice

Young Justice ilk sezonunu bitirdim ve başlığını açmak istedim. İzlediğim en başarılı DC animasyonu. İzlemeyen herkese tavsiye ederim. Hatta 3,5 sezon Arrow 2,5 sezon Flash 1 sezon Supergirl ve 3-4 bölüm Smallville izlemiş biri olarak(Sonuncusundan kesinlikle pişmanım kimseye önermem) diğer CW dizileri de bu kalitedeyse hepsinin toplamından iyi bile diyebilirim.

Wally’nin Artemis ile ilişkisi güzel işlenmişti. Aynı şekilde Robin’in yavaş yavaş grubun lideri olmasını da beğendim. Megan’ın beyaz marslı olmasını önceden tahmin etmeyi başardım. Herkesin hafızasının silindiği bölümde Megan Superboy’un zihnini düzeltirken bir beyaz marslı görüntüsü geliyor. Çok güzel bir foreshadowing olmuş.
Bana ilginç gelen bir şey ise takımda olmayan süper kahramanları çok sık görmemiz. Tüm Justice League üyelerini görüyoruz. Hatta Batman ve Red Tornado ana karakter diyebileceğimiz sıklıkta Black Canary ve Shazam ise yan karakter diyebileceğimiz sıklıkta görünüyorlar. İlk sezonda takımla bağlantısı olmayan yaklaşık 20-25 tane kahraman bir o kadar da kötü görüyoruz.
2. sezondan 3. sezona geçerken bir zaman atlaması çok güzel olabilir çünkü seri çok erken bir zamanda geçiyor. Çizgi romlardaki bazı ilginç karakterleri bu seride izlemek isterim. 2. sezonda burada yarım kalan hikaye tamamlanır ve zaman atlamasıyla Batgirl(Gizli kimliğini gördük bile), Nightwing, Robin(Tim Drake veya Jason Todd), Cyborg, Starfire ve Beast Boy gibi karakterler görürüz. Hatta ekipte iki okçu varsa iki speedster da olabilir yani Bart Allen da görünebilir.
Kötü yön olarak sezon sonunda herkesin öpüşmesi bana aşırı saçma geldi. Wally-Artemis ve Megan-Connor’da sorun yok ama Robin ve Zatana arasında bir yakınlaşma görmedik. Rocket ve Aqualad arasında da bir şey yoktu. Hatta Rocket’ı ekibe Aqualad yalnız kalmasın diye katmış bile olabilirler.

Ayrıca genelde amerikan yapımı çizgi filmlerde bu serideki gibi bir hikaye devamlılığı yok. Her bölüm birbirinden bağımsız. Bu benim çok sevdiğim bir şey değil. Bu yüzden genelde japon çizgi filmlerini(Anime) tercih ederim. Hatta sırf böyle olduğu için başlamadığım animeler var. Süper kahraman serisi ne de olsa izlenir işte diye başladım bir çok animeden iyi bir hikayeyle karşılaştım. En beğendiğim ikinci batı yapımı çizgi film oldu(Birinci Avatar ve kimsenin de onu geçebileceğini sanmıyorum).

1 Beğeni