Birden bire önüme düştü. Anısı var bende bu bölümün. 7 seneye olmuş neredeyse, şimdi çok silik silik hatırlıyorum. Eski oturduğumuz ev yıkılmadan önceydi, Tolga Çevik seven bir arkadaşımla izlemiştik bu bölümü. E ben de koyu Cem Yılmaz hayranı olduğumdan bayağı değerlendirmesini yapmıştık izlerken. Çok beğenmemiştik ikimiz de. O zamanlar bu anıların ne kadar değerli ve güzel olduğunun farkında değildim. Öyle alelade bir gün gibiydi. Şimdi karşıma çıkınca bir tuhaf oldum.
Arkadaşlar bu tarz bilim, sanat ve felsefe ile ilgili kaliteli sohbetler yapılan önerebileceğiniz YouTube kanalları var mı? Ufkumu genişletmek istiyorum ve biraz kıyıda köşede kalmışsa da tadından yenmez
Arkadaşlar son zamanlarda sıklıkla takip ettiğim pek bilinmeyen bir YouTube kanalından sizlere de bahsetmek istedim. Geçenlerde size sordum ama hiç tavsiyede bulunmadım bu sefer de ben bir tavsiyede bulunayım.
Cenker bir Türk Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi. Kanalında yeraltı edebiyatı, şiir ve çeşitli diğer konular üzerine videolar çekiyor, canlı yayınlar yapıyor. Akademik olmasa da oldukça derin bilgileri kaynaklarıyla beraber vermesi, tartışmaya ve farklı görüşlere açık olmasından dolayı genelde sıklıkla denk geldiğim klasik kitap kanallarından çok farklı bir çizgi üzerinde ilerliyor. Zaten kendisi de “kitap” değil “edebiyat” kanalı olduğunu söylüyor. Bu noktada ben kendisini samimi buluyor ve sizlere de kanalına bir bakmanızı tavsiye ediyorum. Aşağıya YouTube kanalının linkini bırakıyorum, takdir sizlerin