Youtube Caddesi

Tüylerim diken diken oldu… Her ne şekilde gelişmiş olursa olsun sosyal medya da, AI da dikkatli bir şekilde kullanılmalı. Sadece on dört yaşında bir çocuk için değil genel itibariyle kendimizi ve irademizi dizginlemeyi bilmeliyiz.

Özellikle ebeveynler her ne kadar çocukları tarafından “kontrolcü, baskıcı” vs. olarak nitelendirilse de bilinçli olup bir şekilde çocuklarının aktivitelerini de kontrol etmeliler diye düşünüyorum. Bu olay üzerinden söylediklerim ebeveynleri suçluyormuşum gibi anlaşılabilir. Evet, onları da kısmen suçluyorum ama sadece onlar değil yapay zeka gekiştiricileri de kullanıcıları çok başıboş bırakmamalı. Belki işinde uzman çeşitli psikologlar, psikiyatristler ile çalışarak AI ile yapılan sohbetler denetlenebilir veya AI kendi içerisinde bu tarz intihar gibi düşüncelere rastladığı anda otomatik olarak konuşmayı sonlandırabilir… Bilmiyorum, bu işin uzmanı değilim. Basit akıl yürütmelerle bu sonucu çıkarıyorum yalnızca. “Özgür irade” kavramına girecek arkadaşlar çıkacaktır mutlaka onlar için de bir insan kendine zarar verme eğilimindeyse burada bence “özgür irade” den daha büyük sorunlar vardır.

Tabii kendimde de çok fazla boş vaktim olması nedeniyle telefon ekran süremin arttığının da farkındayım ve kısa bir süre önce bunu dizginlemek için birtakım önlemler aldım. Dikkat etmeye çalışıyorum.

Ali Nesin karizması…

1 Beğeni

Uzun zamandır Dayı’yı izlemiyordum. Öylesine açayım dedim de keyifli bölüm olmuş epey.

Bu topraklardan çıkmış en iyi komedi dizisiydi. Star TV’nin sitesine bölüm yayınlandıktan iki gün sonra bipsiz hali düşerdi. Aradan 12 yıl geçti hâlâ komediye dair en iyi şey izlediğim. (Cem abinin stand upları ayırıyorum.) Özledik yalan yok.

Evet evet, orijinali Cunk On Earth falan ama İsmet de hiç fena değil. Tiyatro faciasından sonra iyi geldi :slight_smile: