Ya bu dizi benim için tam bir hate-love ilişkisi. Bir taraftan kaynak eserden bu kadar uzak bir iş çıkardıkları için nefret ediyorum. Diğer taraftan da Rand, Mat, Perrin, Egwene, Nynaeve, Lan gibi karakterleri canlı kanlı görünce kitaptaki epik anları aklıma geliyor ve bağlanıyorum.
Bu haftanın bombası şu sahneydi. 3 dakika aralıksız güldüm sanırım. (küfür içerir)
Sezon 2. Bölümü izledim. Geriden geriden geliyorum. Kendi içinde izleyince fena değil gerçekten sezon ama kitapla birlikte düşününce halen berbat durumda.
Bu bölümde epey bir yeni castla karşılaştık. Morgase, Gaebril, Rhuarc, Elaida, Gavyn, Galad, var da var ve hiçbiri de kötü değildi cidden. Elaida’yı daha genç düşünüyordum sadece. Morgase tam oturmuş. İyiydi.
Min ise bu sezon bir de kilo alıp bir 3-4 yaş daha yaşlı göstermeye başlayarak en kötü cast seçiminde liderliğe göz kırpmaya hepten başladı. İnanılır gibi değil gerçekten. Nynaeve ve Min bu konuda büyük kapışma yaşıyorlar.
Tüm bölümün İki Nehir de ve savaşla geçmesi güzeldi, Perrin odaklı bir bölümdü. Hem karakter gelişti hem oyuncu kendini geliştirdi. Savaş sahneleri üst kalitede gelmedi ama üzmedi de. Derli toplu bir bölümdü.
Asıl üzen Loial oldu tabi Bütün seri var olan ve etkisi büyük karakterleri böyle pat küt öldürmeleri ile ilgili sıkıntım var maalesef. Kullanmayın, pasife alın ama öldürmeyin Kitaptan saptığımız irili ufaklı yer her bölümde oluyor ama bir şekil hikayeyi ona göre evirip çevirebiliriz diyorum, ancak karakter ölümü ile kitaptan sapınca bunların yarattığı hikayesel sıkıntı daha büyük geliyor gözüme.
Gerçi böyle büyük fantastik evrenlerde öldü zannedilen karakteri geri getirmesi de kolay ama pek öyle yapacaklarmış gibi de gelmiyor bana. Ölenle ölünmez diyip devam edicez artık .
Sezon finalinin ismi “He Who Comes With The Dawn” . Tüm bölümü Şafaklagelen Rand e ayıracaklar gibi geliyor bana. Sezon başından beri fnalin Tear Taşı ve Callandor ile biteceğini tahmin ediyorum, bakalım tutacak mı .
Buna 5 dk önce baktım da görmedim ya, resmi kanallarına koymamışlar meğer .
Demek sezonu kıraçlarda kapatıcaz, no Tear Ama Lanfear vs Moiraine i göreceğiz demek ki finalde. Kitap spoiler a gireceğinden başka bişi yazmayayım şimdilik.
Bölümler kendi içinde gerçekten güzel. Özellikle 4 birçok olaya değinmesi sebebiyle şimdiye kadarki en değerli bölüm oldu. Kitapta da en değerli kısım buydu zaten.
Rhuidean bölümlerini okurken nasıl yansıtacaklarını düşünmüştüm. Sinematik olarak çok zor bölümlerdi bence. 4. Bölüm bu konuda baya iyiydi. Hatta kusursuza yakındı diyebilirim. Rand aşama aşama daha geçmişe gittikçe gelen atalarının hepsinin makyajlı Rand olması bir tık komikti ama o kadarı olur artık.
Bölümdeki Matrim fight’ı içimin yağlarını eritti. Yakışıklılar siz kim köpeksiniz karşınızda kim var biliyonuz mu diye sevine sevine izledim. Yalnız dövüşün yine başlatılması saçmalar saçmasıydı. Doğal bir akış sağlanmıyor bir türlü senaryoda. İnsanı gıcık eden bir olmamışlık orada kalıyor hep.
Benzer şekilde 4. Bölümdeki Aviendha -Lan dövüşünün başlaması ve oradan birden kesilip mızrak teslimi falan aşırı zorlama ve hızlı oldu. Hoş olmadı.
Detaylıca problemleri açıklayacak var mı ? Yabancıların aktif bulunduğu forumlarda pek hayal kırıklığına rastlamadım ama yer yer gaz alma çabası da görmüyor değilim.
Dizi dikiş tutmaz, tutamaz
There can be no health in us, nor any good thing grow,‘” Moiraine quoted, “‘for the land is one with the Dragon Reborn, and he one with the land. Soul of fire, heart of stone.’”
,
She looked to Gregorin.‘‘In pride he conquers, forcing the proud to yield.’’
To the Borderlanders. “‘He calls upon the mountains to kneel’”
To the Sea Folk. “‘and the seas to give way,'”
To Perrin, then Berelain. “‘and the very skies to bow.
To Darlin. Pray that the heart of stone remembers tears,
Then, finally, to Elayne. ‘and the soul of fire, love.’ You cannot fight this. None of you can. I am sorry. You think he came to this on his own?” She held up the document. “The Pattern is balance. It is not good nor evil, not wisdom nor foolishness. To the Pattern, these things matter not, yet it will find balance. The last Age ended with a Breaking, and so the next one will begin with peace even if it must be shoved down your throats like medicine given to a screaming babe.
Zaman Çarkı bir nevi Ejder’dir. Şu üstteki sahneyi dijital ortamda her yere yayılan insanüstü zekalarımız yoluyla yaşatırız, umudumu koruyorum. Bir sanatçının eserine saygı duymayan o görgünün kendisine verilmesini umamaz. Zaten okunacak, hazmedilecek kitap gırla. Her zaman Ejder odaklı bir hikaye örebilirlerdi. Karakter harcayarak ilgiyi stabil tutmaya çalışan hayal gücü yoksunları için sayılı zaman kaldı. Tesellimizi bulalım. Bayağı uzunlamasına yayacaktım ama çene yormak gerekli değil.
Hocam siz sürekli dizinin bitmesini bekliyorsunuz ama o iş olmaz gibi. Katlayarak çıkar işin içinden bu dizi. Bence olur. Ben kitapları falan düşünmüyorum artık. 3 dakkada sinirim geçti mesela. Hatta kendimi şöyle yola sokuyorum “Kitapla çok fazla benzeşirse ben ters köşe olamam ki”
O sezon finali neydi öyle yarım yamalak herşey bir anda oldu bitti… Hadi kitabı yoksaydılar ama bari daha düzgün bir senaryo olsaydı iyice saçmaladılar kitabı okumayana bile saçma gelebilecek bir dizi sırlama ilerleyiş çok kötü aksiyon vs hepsi yarım kalmış gibi