Zaman Çarkı Dizisi - Amazon Prime [Spoiler İçerir]

İlk bölümü izledim. Moraine’in büyü kullandığı sahneler güzel olmuş, fragmanda garipsediğim gibi değillerdi. Cast genel olarak bence uymuş, onunla da bir sorunum yok. Benim için problem her şeyin çok hızlı gerçekleşmesi ve bazı sahnelerin ‘‘set’’ olduğu çok belli olması. Rand’ın evini gösteren sahnelerde demek istediğimi biraz anlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Doğal durmuyor ışıklandırma ve renkler. Benim gözüme garip geldi en azından. Onun haricinde şimdilik öyle Shannara gibi bir şey olmadığını ama tabii üst seviye bir şey de olmadığını düşünüyorum.

Mat’in ailesi olmamış. Fikri beğendim ama bir garip olmuş bence. Mat’i kitaptan daha farklı gördüm ve biraz yadırgadım açıkçası. Fazla müptezel olmuş. Perrin ve eşini çok beğendim. Çok güzel uymuş. Lan bazı sahnelerde o taş suratlı muhafız hissini veriyor ama bazı sahnelerde de garip duruyor. Moraine, Nynaeve, Egwene ve Rand için de kötü olarak eleştirebileceğim bir şey olmadı çok. Sadece Nynaeve’in neden sürekli hırlayarak konuştuğunu anlayamadım. Sinirli bir karakter evet de ne bileyim işte. Padan Fain muhteşem ayrıca.

Özetle, ilk bölüm itibariyle ortalama bence. Renk paletleri, böyle deniyorsa tabii, ritim ve hikayenin kalanı daha iyiye giderse ve sürekli üzerine koya koya giderlerse ortalama üstü bir iş olur ama hiçbir zaman top seviye bir şey çıkartabileceklerini sanmıyorum. Kitap serisine yakışan bir uyarlama mı, bilmiyorum. Ben ilk 6 kitap itibariyle öyle çok sevdiğimi söyleyemem sadece yaratılan dünyayı insan özlüyor.

Ben izlemeye devam edeceğim. Zaman Çarkı’nın dizisi olarak mı izleyeceğim, devamını merak ettiğim fantastik bir dizi olarak mı izleyeceğim ileri bölümlerde karar veririm diye düşünüyorum. Zaman Çarkı’nın dizisi olarak izlersem daha az beğenecekmişim gibi bir his var.

3 Beğeni