Zamanlarda Kaymalar

Bugünün hava durumu umrumda değil. Evden çıkarken montumu almadım. Maskem aklıma gelmedi. Bu durumu komik buldum. İnsanların bakışlarındaki korkuyu görünce de gülmeme engel olamadım. Metropol böyle bir şey diye birkaç kere tekrar ettim içimden. Tekrar gülecektim ki cebimde biraz para olduğunu fark ettim. Komodin’in ne olduğunu bilsem evden çıkarken o 10TL’yi alırdım en azından. Neyse aç kalmayacağım herhalde.

Cebimde oynadığım bozuklukların hafifliği bir anda dikkatimi çekti. Olması gerekenden daha hafif gibiydiler. Paraları çıkarıp baktığımdaysa bunların daha önce hiç görmediğim bir para birimi olduğunu anladım. Fakat üzerinde Türkçe yazılar vardı. İlginç desenlere sahip iki ayrı çelenk sağ ve soldan anlamsız şekiller yaparak sarmaşık gibi parayı sarmışlardı. Levhanın en üstünde belirgin bir şekilde 2-0-2-3 rakamları yan yana duruyordu. Durumu anlayamamıştım. Yarı kafa karışıklığı ve heyecanla caddeye koşup ilk gördüğüm esnafa bugünün tarihini sordum. 21.08.2020 olduğunu söyledi. Bir anormallik yoktu. Cebimden çıkarıp paraları adama gösterdim. Burada geçmiyor dedi. Paraları çantaya attım ve hızlıca eve geri döndüm.

Bir şeyler aydınlanıyor gibiydi. Daha kapıdan girerken anlamaya başlamıştım. Benim babam madenci, bazen eve gelemiyor. Ama gelemeyecek olduğu zamanlarda mutlaka biraz para bırakıyor. Askısındaki diğer pantolonlarının ceplerini küçüklükten beri karıştırdığımı bildiği için bilerek oraya koyuyor benim payımı da. 4 ay önceki maden kazasından sonra daha az gelmeye başlamıştı eve. Neyse ki ceplerini hep dolduruyor benim için. Annemle sürekli konuşuyorlarmış, o geldiğinde ben hep uyuyormuşum. Böyle diyor annem. Onu uzun zamandır görmediğimi şimdi fark ettim. Ben şimdi fark ediyorum. Titreyerek ve tükenerek anlıyorum. Yeni ve çok özel bir madenin keşfedildiği haberi yayılmıştı. Aynı gün tedbirsizlik yüzünden o maden tamamen çöktü ve kapandı. İçindekilerle birlikte… Meğer babam kendi keşfettiği o madeni, parasının basıldığı yıla kadar gidip sırf ben göreyim diye getirmiş ve cebime koymuş. Zeminde iki büklüm, titreyen ellerimle paralara bakıyorum, gözlerimden yaşlar akıyor ve gülümsemeye çalışıyorum…

4 Beğeni

Güzel bir roman çıkabilir gibi geldi. Elinize sağlık

1 Beğeni

Evet haklısınız, teşekkür ederim :slight_smile:

1 Beğeni