Açlık

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Açlık – Aylık Öykü Seçkisi

image

Açlık… Saat ilerliyor, gece yarısını çoktan geçti. Küçük kardeşimin iniltilerini sindirmeye çalışıyorum. Bu konuda pek başarılı olduğum söylenemez. Dünyanın bizi dünyaya sığdıramayışını sindiremediğim gibi bunu da sindiremiyorum. Küçük çadırımızın içinde bu acı serzenişten kaçış mümkün değil. O hem hasta, hem aç. Abimi de merak ediyorum, aylar önce onu birkaç silahlı adam zorla götürmüştü. Tek geçim… (DEVAMI…)

Selam,
Öykünüz gayet akıcı ve okunması keyifliydi. Temayı dünyanın adaletsizliği etrafında ele almanız, Abu’nun yaşadıklarını sorgulaması ve Tanrı’yla arasındaki ilişki benim sevdiğim noktalar oldu. Ve tabii ki uzaylı elçimizin üç boyut açıklaması da iyi düşünülmüş bir detaydı. Öyküyü okurken uçan daireyi nasıl öykünüze dâhil edeceğinizi merak etmiştim ama bitirdiğimde okuduğum finalden memnun kaldığımı söyleyebilirim. Kaleminize ve emeğinize sağlık. Görüşmek üzere…

1 Beğeni

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim efendim. Vakit ayırıp okumanız, beğenmeniz ve yorumlamanız beni fazlasıyla mutlu etti. Sağlıcakla kalın.

1 Beğeni

Merhaba Selçuk Bey.

Öncelikle kaleminize sağlık. Öykünüz, insanların dünyayı hor kullanması, iyi ve kötünün savaşı, nihayetinde uzaylıların müdahalesi çerçevesinde gelişen klasik bir bilim kurgu hikayesi olmuş. Benim seçkilerdeki şahsi beklentim ise verilen konulara çok farklı bakış açısı ile bakılmış olması. Tabi herkesin olduğu gibi sizin de benim beklentilerimi karşılama gibi bir zorunluluğunuz yok :slight_smile: Yazım diliniz sade fakat özellikle bağlaç kullanımlarında yapmış olduğunuz hatalar akıcılığı engelleyici nitelikte. Bir kaç yerde olsa inanın yazma gereği bile duymazdım ama çoğu yerde aynı hataları görünce yazmadan edemedim. Yazdıklarımı yapıcı bir eleştiri olarak algılayın lütfen. Tepeden bakma, hata kollama, bilmişlik taslama gibi bir amacım yok. Samimi duygularımla yazıyorum ve ben de herkes gibi hatalar yapabiliyorum.

Birlikte daha iyiye diyerek sonraki seçkilerde görüşmeyi diliyorum.

Sevgilerimle…

1 Beğeni

Bu güzel ve inceleyici yorumunuz için gerçekten teşekkür ederim. Evet, yazma serüvenine yeni atılmış biri olarak fazlasıyla hatalarım var. İnanın ben bile ilk yazdığım öykü ile son yazdığımın arasında bir dünya fark buluyorum. Tek tesellim ise giderek daha iyi görünüyor olması. Hatalarımı tespit edip daha dikkatli kaleme alacağımdan emin olabilirsiniz. Vakit ayırıp okuduğunuz için, inceleyip yorumladığınız için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

1 Beğeni