Adı Olmayanlar

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Adı Olmayanlar – Aylık Öykü Seçkisi

image

Uzunca bir adam, solmuş bedeniyle boylu boyunca sedyeye uzanmıştı. Yanında boyu boyuna uygun, kana bulanmış bir mızrak ona eşlik ediyordu. Komiser adama kısaca göz gezdirdi ve dikkati hemen mızrağa kaydı. Adli tıp sedyesinde yatan çok ölü görmüştü, solgun adam onun için yeni bir manzara sunmuyordu. Mızrak ise odayı kasvetinden uzaklaştırıp bir cadılar bayramı eğlencesi dekoruna… (DEVAMI…)

Merhaba

Güncel ve üzücü bir konuyu ele almışsınız. Emeğinize sağlık, her ne kadar okumaktan haz etmesem de bu var olan gerçekleri değiştirmiyor.

Konuyu işleyişiniz iyi ancak cümlelerinizin biraz daha gelişmesi gerek bana göre. Yinelemeleriniz ilk gözüme çarpan nokta. Bazı anlam kaymaları da var anlatımınızda.

Daha çok yazarak daha çok okuyarak bunların üstesinden geliyoruz hepimiz

Öyküye başlayan ilk cümleniz sorunlu bence ve Bu sorunu yaratan fiil ise “uzanmak.” Uzunca bir adam uzanmıştı sanki adamın bilinçli olarak yaptığı bir eylem gibi okunuyor ki bu imkansız çünkü adam ölü. Onun yerine yatıyordu demek belki daha doğru olurdu. Sadece bir tavsiye

Tekrar kaleminize sağlık

Merhaba.

Toplumsal olaylara olan duyarlılığınızdan dolayı kutlarım sizi. Aynı konu ile ilgili bir yazar arkadaşımızla da yorumlaşmıştık gün içinde. Maalesef şiddet kalemimize de bulaşmış ve kalemin yumuşak ucu dahi yazdıklarımızın sertliğine engel olamıyor.

Anlatımınız oldukça akıcı. Birkaç yerde küçük kelime hataları olsa da önemsiz ve akıcılığa tesir edecek türden değildi. Hepimiz gözden kaçırabiliyoruz bazen. Mızrak ile yazılabilecek özgün bir hikaye ortaya çıkarmışsınız.

Yukarıda bahsettiğim konu ile ilgili dün bir şiir kaleme almıştım. Umarım dünya üzerinde bu konu ile ilgili yazılan son şiir olur.

Kaleminize sağlık. Sevgiler…

CEREN’LERE
Demiri yonttular
Anahtar dediler
Açsın diye açılmazları
Demiri yonttular
Bıçak dediler
Alsın diye mi canları?
Ağacı yonttular
İçine kurşun doldurdular
Kanunlar yazdılar
Kanunlar çizdiler
Ceren ceylan demekti
Demirin özüyle
Ağacın tozuyla
Ceylanları vurdular
Kalem kılıçtan keskindi
Vurdular, hep vurdular…

2 Beğeni

Merhaba,

Seçkideki ilk öykünüz sanırım, hoş geldiniz. Mızrak temasını güncel ve kanayan bir yaraya bağlamanız dikkate değer olmuş. Bir iki ufacık kelime dışında öykünüzü gayet akıcı buldumu, beğendiğimi söyleyebilirim.
Kaleminize sağlık :+1: