Ağaçlaşma Günü

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ağaçlaşma Günü – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Yıllar önce başlamıştı onun macerası.” Bir bebekken, Esas Gezegenindeki Uro Druid Ormanı’nın yakınlarında bir sentor tarafından bulunmuştu ve sentor onun üvey babası olmayı seçmişti. Üvey babası ona Anada ismini koymuştu. Üç yaşındayken evçadırlarının yakınında yaşlanmakta olan uulu ağaçla bağ kurdu ve onu kendiymiş gibi benimsemişti. Yanından neredeyse hiç ayrılmamıştı. Dört yaşındayken büyüyü kullanmayı kendi kendine… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Merhabalar.
Başta dil biraz masala uzak geldi. Sonra ders olduğunu anlayınca taşlar yerine oturdu. İlk paragraflarda -dı ve - mıştı geçmiş zamanları bir iki yerde yanlış kullanılmış ama sonradan düzeliyor. Çok ufak detay bunlar. Ben öykünüzü beğendim. Elinize sağlık.

1 Beğeni

Güzel bir öyküydü. Öykü başlığını beğendim. 'Ölümün çırağı ’ üzerine düşündüm.

1 Beğeni

Yorumunuz için teşekkür ederim. Haklısınız, zaman eklerinin içinde kaybolduğum olmuştu yazarken.

O zaman bu başlıkta kaldığıma sevindim. Yorumunuz için teşekkürler.

Oruç Can merhaba,

Senin kaleminle yeni tanışıyorum, okuduğum ilk öykündü bu. Gayet iyi bir ilk izlenim uyandırdı bende bu hikaye. Kafamda canlanması gereken sahneler yerlerine geçerek sırasıyla onları okumamı bekliyor gibiydiler aynı. Dilini ve akıcı yazım stilini beğendiğimi söylemeliyim.

Eleştirel olarak baktığımda, küçük bir detaya takıldım sadece. Bu da muhtemelen benim düşünce şeklimden kaynaklanıyor olabilir. Hocanın ders anlatım şekli biraz fazla ağır değil mi sence de? Yani diyaloglar falan mükemmel, sıkılmadan okunup bitirilebilecek düzeyde fakat karşısında duranlara bir nevi masal öğretisi yapan bir kişinin biraz daha çocuklara yönelik bir üslup benimsemesi daha samimi olurdu bence. Öyküdeki hoca ise daha çok bir akademisyen edasında, olayın bütün arkaplanını ve geçmişini gözler önüne seriyor. Töreler, ritüeller, gelenekler, tanrılar, topluluklar, kurallar…

Bunların hepsi bir arada bulunduğunda, bir çocuğun hafızasını fazlasıyla zorlayacak türden bilgi birikimleri gibi göründü bana. Bu da doğal olarak hikayenin o kısmının inandırıcılığını azaltıyor. Tamamen kişisel fikrim bu benim, katılmıyorsan lütfen dikkate alma ve kendini kötü hissetme. Farklı bir pencereden bakmaya çalışıyorum sadece. Belki işine yarar birkaç şey alırsın diye.

Eline, emeğine sağlık. Gayet güzel bir öykü okudum sayende.

Başka seçkilerde görüşmek dileğiyle. :call_me_hand:

1 Beğeni

Yorumunuz için teşekkürler. Umarım diğer öykülerimi de beğenirsiniz.

1 Beğeni