Ağırlık

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ağırlık – Aylık Öykü Seçkisi

image

Gecenin sabaha yakın bir saatinde aniden uyanıyorum. Uzaklardan köpek havlamaları geliyor. Otelin karartma perdeleri görevini yerine getirmiş olmalı ki siluetleri dahi seçemediğim bir karanlığın içindeyim. Zihnimde büyümüş, kocaman olmuş bir nesne var. Darphane mamulü, bronz rengi yekpare metalden, üzerine müfettişliğin adı yazan mühür bu. Teslim aldığım gün, kadife kesenin içine koyduğumda serçe parmağımla taşıyabileceğim kadar… (DEVAMI…)

Sitare ellerine sağlık. Betimlemeler, kurgu, akış, sonuç hepsi yerli yerinde. Temayla birebir örtüşen güzel bir öykü olmuş. Sadece bilim kurgu kitaplarına fazla atıfta bulunduğun için bununla ilgili bir şey çıkacak kanısına kapıldım. Öykünün içinde bir dekordan fazla yer aldığını düşünüyorum. Sevgiyle…

1 Beğeni

Yapıcı yorumların için teşekkür ediyorum.Sevgiler.

2 Beğeni

Merhabalar,
Öykünüzün seyrettiği çizgi gayet iyiydi. Sıkmadan çözümlemişsiniz olayı. Sadece bende aynı şekilde bilim kurgu klasiklerinin daha fazla kendilerine yer bulmasını isterdim. Anlatımınız her an onlarla ilgili bir ayrıntı çıkacak hissiyatı oluşturuyor okurda. Elinize sağlık.

Pozitif yorumlarınız için teşekkür ederim. Anladım ki hikaye okurda bilim kurgu kitaplarıyla ilgili derinleşeceği intibası bırakıyor. İleride tekrar düzenlersem dikkate alacağım.

3 Beğeni

Merhaba @Sitaresan
Öykünü çok beğendim. Okurken olayı bire bir yaşadım. İçsel çatışma, hayal kırıklığı öyküye yedirilmiş ve okuyucu olarak hissederken bir duygusallığın baskısını hissediyorsun. Betimlemeler, kurgu, mekan zaman ilişkisi akıcı bir dille verilmiş. Sona kadar tökezlemiyor. Sonuç çabuk geldi. Bana göre tam öykünün başlayıp açılma alanı son olmuş. Deniz karekteri güzel betimlenmiş olmasına karşı biranda pasifize ettiniz. Sonu başlangıçtaki uslubunuzla ayrıntılı bir anlatıma tabi tutmalısınız diye düşünüyorum. Bu haliyle de çok güzel bir öykü. Kendim yazmış gibi heyecanlandım. Tebrik ediyorum sizi. Bu kalem oldukça açılmış ve hep çıtası yükselen beklenti içinde olacağız. Kalemin yorulmasın daim olsun. Güzel öykülerde görüşmek dileğiyle.

Detaylı analiziniz, önerileriniz ve değerlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Çok değerli paylaşımlar. Dikkate alacağım. Selamlar.

Betimlemeler bile fazlasıyla ayrıntılı ve yerindeydi. Betimlemeleri her zaman hikayelerin en can alıcı özellikleri olarak görmüşümdür. Sade ve anlamlı bir hikaye olmuş. :slightly_smiling_face:

bilim kurgu kısmında yukarıdaki yorumlarla paralel düşünüyorum. çok güzel yansıttığın atmosferin, içsel çatışmaları kitaplardan biri ile paralel gidecek algısı oluşuyor. sonundaki çözümleme güzel ama denize ilgisini biraz daha yansıtsanız daha mutlu olurmuşum öyle hissettim okurken. bunun gibi ufak şeyleri saymazsak güzel bir hikaye elinize sağlık.

Merhaba,
Güzel ve güzel olduğu kadar farklı bir öyküydü. Benim açımdan en mühim kısmı, metot olarak farklı yolu seçmenizdi. Arada farklı lezzetler bekliyor okuyucu :slight_smile:
Ufak bir eleştirim var yalnız. Öykünün orta kısmındaki konuşmalar çok aralıksızdı. Birkaç metinde daha aynı şey gözüme çarpmıştı, dile getirdim. Bence konuşma aralarına, kısa anlatımlar girmeli. Konuşan veya dinleyen karakterin durum ölçümleri gibi. Diğer türlü tiyatro metni temposu kazanıyor öykü.

Emeğinize, sağlık. Önümüzdeki ay sizi tekrar okumak dileğimle, saygılar

Merhaba

Elinize sağlık. Ben çok beğendim öykünüzü. Dili kullanımınız, anlatımınız, atmosferi yansıtmanız, öykünün iç dinamiği çok başarılı. Herşey yerli yerinde. Bilimkurgu beni rahatsız etmedi. Hem Deniz’in kişiliğine dair bir ipucu hem de diyalogu yönlendirmeye yardımcı olan bir araç olmuş. Sonu konusunda @Ziya beye katılıyorum. Öykünüz o sade ve güzel anlatımınızla daha detaylı bir sonu hakediyor.

Tebrik ederim

Değerli yorumlarınız ve destekleyici fikirleriniz için teşekkür ederim. Nice öykülerde buluşmak üzere.

1 Beğeni

Teşekkür ederim fikirleriniz için , iyi dileklerimle.

Yorumlarınız için teşekkür ederim, selam ve sevgiler.

Realist yazılara pek ısınamama rağmen öykünüz beni oldukça içine aldı. İçten içe yaşadığı o ağırlık hissini okurken hissettim. Betimlemeler de oldukça yerindeydi. Elinize sağlık. Gelecek seçkide görüşmek üzere…

Olumlu ve gayretlendirici yorumlarınız için teşekkür ederim, selamlar.

1 Beğeni