Akça Vadi’nin Bağrında Yetişen Semavi Kız

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Akça Vadi’nin Bağrında Yetişen Semavi Kız – Aylık Öykü Seçkisi

image

Ivorrhea’nın şanlı ovalarına kudretli bir dizginlik hakimdi. Sıvacı kuşları göğün parlak haresine doğru kanat çırparak halkalar çiziyor, şakıyarak inişe geçerken mistik ezgiler oluşturarak seçim gününü müjdeliyorlardı. Bütün krallık halkı tek bir yürek olmuş, bugünkü Ulu Seçim için kutsama salonunu doldurmuşlardı. Çeşitli dini gravürler ve kitabelerle çevrelenmiş olan koca salon yerel halkın hırçın tezahüratlarıyla yankılanıyor, altıgen… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Merhaba,

Çok yoğun bir çalışmanın ürünü olduğu belli. Emeğe saygım sonsuzdur öncelikle. Bu kadar çok detaya hakim olmanız ve her şeyi ince detayına kadar hesaplamış olmanız hayranlık uyandırıcı. Umarım okuyucusu bol olur. Titizlikle yapılmış bir çalışma hak ettiğini bulmalı.
İsimler yoğundu. Öyle olması da gerekiyordu, bu yüzden eleştiremem. Olması gerektiği gibiydi. Yazmış olduğunuzu türü kabul eden her okurun başa çıkması gereken bir sorun bu. O açından tatlı bir yorgunluk bıraktığını söyleyebilirim.

Tebrikler

5 Beğeni

Tekrar merhaba,

Bu şekilde hissettirdiyse gerçekten çok memnun oldum. Çünkü son zamanlarda gelişmekte olan olaylar vesilesiyle taşınmak zorunda kaldım ve dolayısıyla zamanım kısıtlı olduğu için öykünün son kısmı beni hiç tatmin etmedi.

Bu nedenle beni cesaretlendirdiğinizi söylemeliyim. Bunun için çok teşekkür ederim.

İsimler konusuna gelecek olursak, çok haklısınız. Çünkü bu başyapıt haline gelmiş eserleri okurken bile bazen bir hayli yorucu olabiliyor. Oluşturduğum isimleri karakterin bedenine yapıştırıyorum zihnimde. Eğer isim çok eğrelti duruyorsa, bulana kadar başında bekliyorum.

Umarım tatlı yorgunluklarımız bol olur bu bağlamda sizin de söylediğiniz gibi.

Kendinize çok iyi bakın.

5 Beğeni

Mistik havayı çok güzel yerleştirmişsiniz öyküye. Beğendim, beğendiğimi paylaşmak istedim( :innocent:), kaleminize sağlık. Bir sonraki tema için nasıl bir öykü yazacağınızı merakla bekleyeceğim.

4 Beğeni

Çok teşekkür ederim, beni mutlu ettiniz. Masal için çok farklı şeyler var aklımda ama tam olarak ne çıkar inanın bende bilmiyorum. Umarım beğeninize layık şeyler olur diyelim. Kendinize iyi bakın. :slight_smile:

4 Beğeni

Hikayeyi ayrıntılı bir şekilde yazman çok hoşuma gitti. Kafamda eksik veya oturmayan hiç birşey olmadı. Bir solukta okuyup bitirdim.:slight_smile: Bir sonraki hikayeni sabırsızlıkla bekliyorum :smile_cat:

4 Beğeni

Çok teşekkürler, beğenilerin benim için önemli. Bakalım masal teması için neler ortaya çıkacak. Bekliyorum güzel yorumlarını. :slight_smile:

3 Beğeni

Bayıldımmm…Çok güzel yazmışsın Oguzhan…Detaylar,başlık,isimler çok iyiydi…Film izler gibi okudum…Tebrik ederim…

3 Beğeni

Konuyu ve anlatım biçimi bakımından beğendim hemen okudum ama seçmiş olduğun isimleri okurken biraz zorlandım :grin::grin:ama onun dışında hayal dünyan ve anlatış biçimini cokkk beğendim

3 Beğeni

Oguzhancım başarılı bır öykü olmus okurken sanki hersey gözümde canlandı akıcı bir yazı olmus zaten güzel kelimeler kullanmişsin zaten yazdığın öyküleri büyük bir heyecanla okuyorum bir sonraki yazını okumayı bekliyorum cünkü kalemini begeniyorum anlatma yeteneğini begeniyorum

3 Beğeni

Merhaba Oğuzhan,

Öncelikle hayal gücü, bir evren kurma ve onun konseptlerini oluşturma konularında son derece başarılı bir işle karşı karşıyayız.

Okumaktan fazla izlediğim de bir eser oldu yine bir başka artı olarak.

Ben popüler kültürden esintiler de gördüm -türe dair- hoş detaylar olarak ama ben mi gördüm yoksa sen de gerçekten de bunları kullandın mı bilemiyorum tabi.

İsimleri beğendim, sadece Yonna kız ismi gibi geldi bana.

İki geri bildirim yapacağım;

  • Kasiella’nın motivasyonu konusu çok derin. Hayat kadar komplike ve derin hatta, bu iyi de bir şey. Öykü hayata göre elbette çok daha dar bir alan o açıdan zor bir challenge ile karşı karşıya da kalmış olabilirsin.
  • Bu madde, geri bildirimden çok bir fantastik severden diğerine dertleşme daha çok; şimdi benim okuduğum bu dünya bir Game Of Thrones ya da Witcher tarzı değil. Daha yabancı daha uzak ve high fantasy’nin yabancıl bir örneği. Yani fantastik illa ki bir tür olur demiyorum ama senin fantastiğinde tepkime, nükleer, radar, alyuvar vb. tanımlamalar okuyucuyu evren ile biraz yabancılaştırıyor oabilir.

Kalemine sağlık
Böyle yeni evrenleri okumak keyfini bana yaşattığın için de ayrıca teşekkür ederim.
Görüşmek dileğiyle…

4 Beğeni

Bu Öykü bana tekrardan uzun zamandır okuyamadığım fantastik hikayeleri neden sevdiğimi hatırlattı. Yoğun anlatımını ve ince detaylarını çok sevdim. Karakterlerini gözümde canlandırabilmem aslında bu kurguda ne kadar başarılı olduğunu gösteriyordur diye düşünüyorum. :relaxed:

Blok-alıntı Doğa her zaman olduğu gibi ahengini bulana dek yenilenmeye devam edecekti.
Bu alıntıyı okuduktan sonra, öykünün alt metninde fantastik kurgusu haricinde bir mesajın yattığını çağrıştırdı ve bu benim hikayeye daha da bağlanmamı sağladı. Yoana ve Kasiella karakterlerinin isimleri de anlatımlarını da kısa bir hikaye olmasına rağmen güzel ve yeterli yaptığını düşünüyor ve tebrik ediyorum. :innocent:

3 Beğeni

Çok teşekkür ederim! Sinematik etkiyi uyandırabilmek benim için çok önemli biliyorsun. Daha iyileriyle karşına çıkarım umarım. :pray:

2 Beğeni

İsimlerin bu şekilde bir his uyandıracağını tahmin etmiştim aslında. :slight_smile: Yine de oluşturduğum evrenle kafiyeli isimler gibi geldiler bana o yüzden vazgeçmeyip kullanmaya karar verdim. Beğenilerin için çok teşekkür ederim. :hugs:

2 Beğeni

Merhaba @UlianaHippogrief

Ben yorum yapmadan önce sana bir soru sorsam izin verir misin?

Sen yazdığın bu metni eleştirecek olsaydın, nasıl bakardın?

3 Beğeni

Güzel yorumların için çok teşekkür ederim. @Yilzdiz_Ors

Bu hikayeyi nedense beğeneceğini tahmin etmiştim. Masal teması ile belki yine de sana daha çok hitap eden bir öykü kaleme alabilirim, kim bilir. Tekrardan çok teşekkürler. :slight_smile:

Merhabalar @MuratBarisSari

Yazılarımda sinematik bir etki uyandırabilmek benim için büyük bir önem taşıyor. Bu açıdan söyledikleriniz beni çok memnun etti, çok teşekkür ederim.

Her zaman benimsediğim birşey var. Hayal gücünün kuvvetini hiçbir zaman hafife almamalıyız bence. Yazmayı teknik olarak öğrenebiliriz belki ama hayal gücüne hükmetmek bambaşka bir şey. Bu yüzden benim için özgün bir kurgu oluşturmak ya da okumak çoğu zaman dil kullanımının önüne geçebiliyor.

Sizde bu doğrultuda bana eksik gördüğünüz şeyleri gösterdiğiniz için minnettarım. Yalnız sizden ricam şu kısmı biraz daha açabilir misiniz?

O kısımda ne yakaladığınızı daha net anlamak ve görmek istiyorum. Güzel incelemeniz için bir kere daha çok teşekkürler.

Büyük ihtimalle bu kısımdan bahsediyorsunuz.

Canım arkadaşım merhaba. @GamzeK

Tekrardan bu tür hikayeleri neden sevdiğini hatırlatacak kadar seni eğlendirdiyse buna çok müteşekkir olduğumu belirtmeliyim. Senin bu tür plot twistlere ne kadar tutkulu olduğunu biliyorum, o yüzden bundan sonra ki öykülerimde de değerli yorumlarını bekliyorum. Fantastik sever bir birey olarak bana hatalarımı göster ki bu yolda daha güçlü ilerleyebileyim. :raised_hands:

2 Beğeni

Estağfurullah, izin sizin buyrun lütfen…

Benim bu hikaye ile ilgili en büyük eleştirim sonu ile ilgili olurdu muhtemelen. Çünkü yukarıdada belirttiğim gibi taşınma işleri ile uğraştığım için aklımdaki savaş sahnesini tam olarak yansıtamadım, kısa kesmek zorunda kaldım. Bu nedenle o kısmın çok içime sinmediğini söyleyebilirim. Tempoyu düşüren birkaç anlatım tıkanıklığıda mevcut olabilir belki.

Siz daha farklı bir yere değinecekmişsiniz gibi hissediyorum yinede. :slight_smile:

4 Beğeni

Merhaba tekrar @UlianaHippogrief,

Evet mesela editteki örnek radar.
Firavun, nükleer patlama, alyuvar gözler, galiba bir tepkime de vardı.

Firavun dışındakiler bilime refere ediyor gibi hissettim. O da bu sword & sorcery dünyasına bir yabancılık getirdi gibi geldi bana. Firavun eki evet ama bu sefer de olayı dünyamıza taşımış gibi hissettim.

Bunlar olmadan tamamen yabancı bir dünyadaydım bunları okuyunca oturduğum koltuğa döndüm yer yer. Özetle etki buydu…

Ellerinize sağlık tekrar.
Ve evet hayalgücü ile haşır neşir olduğunuz da kesinlikle anlaşılıyor.
Görüşmek dileğiyle…

3 Beğeni

Şuan söylediklerinizin gerçekten de o büyülü fantastik atmosferi ezip geçtiğini fark ettim. Bu tür kelimeleri bu tür anlatımlarda kullanmamak için daha çok çaba sarf edeceğim. En iyisi biraz bu konuda araştırma yapayım, tekrardan çok teşekkürler.

3 Beğeni

Ya yok ne ezip geçmesi…
O kadar değil lütfen.
:raising_hand_man:

3 Beğeni