Ankara Semalarında Uçan Daire ve Bir Ajan

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ankara Semalarında Uçan Daire ve Bir Ajan – Aylık Öykü Seçkisi

image

Günece, Bakanlıktaki işinden her zaman olduğu gibi saat 17.00’da çıktı. Hafta sonu tatili başlamıştı. Kızılay’a uğrayıp birkaç işini halletti. Ardından Batıkent metrosuna binip evine doğru binlerce kez tekrarlanmış olan rutin yolculuk başladı. Son duraktan bir önce metronun aniden durduğunu fark etti. Öylece ve aniden. Ne bir hareket ne de anons. Kulağında Dancewith Me’yi dinlerken ve… (DEVAMI…)

Merhaba
Bugün Seçkide ki ikinci Ankara oykusunde denk gelişim… Kısa bir öykü bir anı bir paralel evreni yansıtmaya çalışmışsıniz. Gerçekle benzeri ya da simülasyonu arasında bağlantı kurdurdu okurken bana. Olabilir sorgulanabilir bir gerçeklik var yada olabilir dedirtti. Kısa ve hiç sıkmadan bir çırpıda tamamladım. Başarılar dilerim yazim yolculugunuzda

Gökhan Bey merhaba.

Devamı gelebilecek bir şekilde sonlandırmışsınız kısa öykünüzü. Gerçek Ankara’da kahramanınızı ne gibi gizli görevler bekleyecek diye düşünüyor insan.

Öykünün bazı bölümlerinde fark ettiğim aksaklıklar ve parantez içindeki önerilerim şu şekilde :

[quote=“OykuSeckisi, post:1, topic:20205”]
Hepsi ilk gelen ve gümüşü rengi ile diğer gri uçan dairelerden ayrılanın çevresine kümelenmişlerdi.
[/quote] ( Burada “gümüşü” yazarken bir harf fazla basılmış sanırım. )

[quote=“OykuSeckisi, post:1, topic:20205”]
Karşısında uzun ince boylu ama oldukça zayıf insanlar duruyordu.
[/quote] ( ince uzun boylu )

Bir de bu bölümde Günece’nin korktuğu belirtilmiş ki kim olsa korkar tepesinde uçan daireler dolaşıyorsa. Sonraki paragrafta ise “Işın teknolojisi mi vay be” demesini az önce yaşadığı korkuyla çelişkili buldum.

Samimi, yapıcı ve iyi niyetli duygularımla söylemeliyim ki böyle kısa öykülerde daha çok dikkatli davranmalı, özen göstermeliyiz. Uzun olunca okurun gözünden kaçabiliyor ya da öykünün heyecanıyla görmezden gelinebiliyor. :slight_smile:

Sonraki seçkilerde görüşmek dileğiyle. Seçkide @ulu.kasvet de Ankara’yı kullanıyor öykülerinde. Bilgilerinize.

Sevgilerimle…