Apeiron

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Apeiron – Aylık Öykü Seçkisi

image

Kaç yıl geçtiğini artık hatırlayamıyorum. Aslına bakarsanız hatırladığım çok az şey var. Bir gün gözümü açtım ve kendimi burada buldum. Çölün ortasında iki tahta parçası ile bir kayanın kenarına büzülmüş bir halde yatıyordum. Bu kayanın üzerine bulunduğum yeri kaybetmemek için 8 rakamını yazmıştım. İlk zamanlar Dünya’da olduğumu sanıyordum. Fakat gözlemlerim sonucunda başka bir gezegende olduğuma… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba,

İlginç bir döngü yaratmışsınız bu kısa metinde. Bazı cümelerinizi çok beğendim, bunun gibi

“Gündüzün o çıldırtan kavurucu sıcağında, hiç bulamadığım gölgelere sığınırken; gecenin tekinsiz ürperticiliğinde böylesine lanetlenmiş olmak için hangi günahı işlemiş olabileceğimi düşünmekle geçiyordu ömrüm”

İlk paragrafın biraz aceleye geldiğini düşünüyorum. Yanılıyor olabilirim. Dördüncü paragrafta hurda yığınlarını takip etmeye karar verdiğinizi söyleyene kadar öyküden bu hurda yığınlarının hareket ettiği anlamını çıkartamadım. Daha çok, önceleri bir şekilde robot olarak çalışmış ölü hurda yığınları canlandı gözümde. Belki bununla ilgili bir düzenleme yapmak isteyebilirsiniz. Ya da ben o noktayı kaçırdım.

Metninizin sonunun başa dönmesini çok sevdim. İçinden çıkılamayan öykü olmuş.

Elinize sağlık
Görüşmek üzere

Yorumunuzu çok beğendim.
Öykümdeki beğendiğiniz cümle tarzı benim genelde yazılarımda kullandığım üslup. Fakat böyle kısa ve konusu önceden belirlenmiş öykülerde hem havaya giremediğimden hem de ağdalı cümleler kelime sınırını çabuk doldurduğundan ve hatta o özenli cümleleri sinsice daha büyük eserlere (Roman, novel) saklamayı tercih ettiğimden dolayı onları genelde kendime saklıyorum. :slight_smile:
Öyküde, duygu hissettiren kısımdan önceki duygusuz ama mecburi olan açıklama kısımlarına fazla yer ayırmak istemiyorum ki büyü bozulmasın. Bazı şeyler mahrem kalsın, kişinin kendi hayalleri onun yerini doldursun.
Hatta ilk paragraf bile öyküye giriş ile açıklar gibi yaparken üstü kapalı olarak hikayenin adının sembolü olan ters sekiz işaretine gönderme yapmaktan başka bir amaca hizmet etmedi.
Öyküyü ilk ve tek yorumlayan kişi olduğunuz için tekrar teşekkür ederim. :slight_smile:

1 Beğeni

Merhabalar,
Öyküdeki döngüyü sevdim. Karakterin çaresizliğine ise üzüldüm. Karakterin neden orada olduğuna dair daha fazla detay görmek isterdim.
Anlatımınız sade ve akıcı geldi bana. Yine de öykünün atmosferine çok uygun olduğunu düşünüyorum. Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sizin de öykülerinizi okumak isterim.

1 Beğeni

Yetişirse önümüzdeki temayla ilgili öykü göndereceğim.

1 Beğeni

Merhabalar @Haluk_Cevik
Öykünüz güzeldi. İyi cümlelerle besleyip sade bir kurguyla sunmuşsunuz. Finali okuduktan sonra insana derin bir nefes aldırıyorsunuz.
Bazı cümleleriniz çok güzel olmakla birlikte, herhangi bir noktalama işareti barındırmadığı için yorucuydu. Bunu küçük bir eleştiri olarak bırakayım buraya.
Sonraki Seçki’lerde görüşürüz, ilhamınızla kalın😊

1 Beğeni

Merhabalar,
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Sonraki Seçki’lerde görüşmek dileğiyle.

Merhaba,
Sonsuz bir döngüye girmiş karakterin acınası halini özetleyen hoş bir başlık olmuş “Apeiron”

Kelime seçiminiz, tamlamalarınız sebebiyle sanırım bu öykünüzü çok daha beğendim. :slightly_smiling_face:
Dışarıdaki koyu gri, ağır havaya tam da uyan güzel bir öykü okudum. Kaleminize sağlık.

Sevgiler…

1 Beğeni

Beğenmenize çok sevindim. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Aslında bu ayki öyküm hariç tüm öykülerim gri tonda seyretti seçkide sanırım.

1 Beğeni