Aquanis

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Aquanis – Aylık Öykü Seçkisi

image

– Danguria Adaları – 1642 – “Theo! Seni tembel teneke, balıklar ayağına mı gelsin istiyorsun?” Sesle birlikte yattığı yerden fırlayan Theo; bacağını tulumuna geçirmeye çalışırken aynı anda hasır şapkasını kafasına takıp bir yandan da raftaki olta takımlarını almaya çalışıyordu ki birden yere kapaklanınca tüm olta takımları ve raftaki ağlar üzerine devrildi. Theo’nun bu hallerini görünce… (DEVAMI…)

Öykünün konusu güzeldi fakat işlenişte biraz hatalar vardı, bazı yerler çok hızlı geçiyordu; mesela adamlar theo nun peşine takılıyor theo adaya gelip konuşmaya başladığı anda arkasından çıkıyorlar gibi, bazı yerlerde de kafa karışıklığı oluşturan unsurlar vardı mesela, theo ve lino çarktan geçtikten Sonra theo nun gelecekteki dünyayı rüyasında görmesi, gelecekteki dünyayı daha önce uyanık halde hiç görmemiş biri rüyasında nasıl görebilir, bunun açıklaması varsa öyküye de dahil edilmeliydi. Dediğim gibi kurguda biraz sıkıntı vardı onun harici güzel bir öyküydü, konusu da ilgi çekiciydi. Benim öyküde görebildiklerim bu kadar
Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle selametle…

Öyküyü okuduğun ve yorum yazdığın için çok teşekkür ederim. Theo’nun geleceği gördüğü rüyada gelecekteki dünyayı bilmediği için, kendi hayalinde canlandırdığı dünyayı görüyor ama bu kısımla ilgili bir açıklama yazmam gerekirdi haklısın. Bunun bir nedeni de orta kısımlardan çıkarttığım bir paragraf. Bu paragrafta Liana ve Theo gelecekle ilgili biraz daha detaylı konuşuyordu ancak öykü çok fazla uzadığı için bazı bölümleri çıkarma gereği hissettim.

Kovalamaca konusuna gelirsek açıkcası biraz hızlı olması bilinçli bir tercihti ama çok hızlı olmuş olabilir :slight_smile:

1 Beğeni

Selam,
Sıcak samimi ve hoş bir öyküydü. Zaman yolculuğu öykülerini ayrıca severim. Bir açıdan birçok materyalden beslenmiş gibiydi bir açıdan da çeviriye benziyordu ama italyan/latinlerin de türk gibi konuşmaması açısından bu bir övgü.

Roxian’a biraz fazla yüklenilmiş yani theo ondan ayrılacak/aldatacak diye kızı biraz yakmışsınız :grin:

Sonu biraz hızlı gelmiş ben hatta Theo rüya görüyor değil o gelecek gerçekten yok oldu sandım. Burada sizin bir hatanız yok edasen tempo hızlanınca başım döndü.

Esasen bu tarz öykülerde 5.000 kelime az. Bu sınır hızlandırıyor tempoyu.

Yazdıklarımı öyküyü ciddiye aldığım icin yazdım yoksa büyük bir keyif ve merakla okudum.

Elinize sağlık

Beğenmene sevindim, aslına bakarsan temponun sonradan hızlanması biraz acemilikten kaynaklı, hani kağıda yazmaya başlarsın; ilk harfleri büyük, geniş geniş yazarsın ama kağıdın sonuna yaklaştıkça sığmayacağını anlar ve dar, daha küçük harflerle bitirirsin ya, işte bu duruma çok benziyor. Yazdıkça oturacak bir şey sanırım ama öncelikli işim yazmak olmadığı için çok yavaş ilerliyorum. Okuduğun ve yorum yazdığın için teşekkürler.

1 Beğeni