Atlas

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/atlas-elif-aslan/

image

Başına buyruk gençler şeklinde bir ifade kulağınıza çalınıyor mu sürekli sizin de son zamanlarda? Hani otobüslerde yaşlılara yer vermediklerinden dem vurulan; hayatlarının, bilgisayar ekranına bakmaktan ibaret olduğu söylenen; asla ders çalışmadıklarından yakınılan ve ‘zamane gençleri’ diye başlayan cümlelere sık sık konu edilen şu topluluk. Onları duymadıysanız bile bir yerlerde görmüşsünüzdür muhakkak, metrekare başına iki zamane… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Biyoloji seven biri olarak öykü beni mıknatıs gibi çekti. Biyolojiyle pek alakası olmayan biri için bile anlaşılır bir anlatımınız vardı.

Övgüler dizmek hiç tarzım değil, çünkü yapıcı eleştirinin yazarı daha da geliştireceğini düşünüyorum ve (ben dahil) yazar adaylarının ihtiyacı olan da bu. Ama bu öykünün hakkını vermem gerek: Diliniz tek kelimeyle harika. Birinci tekil şahıs anlatımı ancak bu kadar güzel yapılabilirdi. Bence birinci tekili tanrısal anlatımdan ayırt eden en önemli şey sohbet havasında olması, anlatıcının da bir insan olduğunu hissettirmesidir ve siz bunu olabilecek en başarılı şekilde yapmışsınız. Çok basit bir konu ve kurguyu son derece ilgi çekici bir biçimde okura sunmuşsunuz.

Birkaç yeri yüzümde bir tebessümle okudum.

Elinize sağlık, tebrik ederim.

1 Beğeni

Merhaba,

Gerçekten keyifle okudum. Elinize sağlık. Hatta “evet ben yazsaydım da böyle yazardım sanırım” dediğim yerler çok oldu. Oksijen yetersizliğine hala gülümsüyorum. Konuyu o kadar doğal anlatmışsınız ki, doğa üstü sanki gerçekliğe dönmüş. Çok beğendim. Bana tek kopuk gelen yer bu cümle oldu.

Evet, kanatlarımız var, otobüse ihtiyaç duymamızın sebebi de bu zaten.

Periye dönüştüğünü belirgin hale getirecek bir kaç cümle belki daha önceki bölüme eklenebilir gibi geldi.

Kolay gelsin
Müge

1 Beğeni

Anlatım tarzınızı sevdim. Elinize sağlık.

1 Beğeni

@pcd
Merhaba :slight_smile:
Öyküyü yazarken acaba biyoloji göndermeleri çok mu alakasız durur, diye bir endişem olmuştu. Lise çağındaki bir çocuğun gözünden anlattığım için o terimleri kullanmak hoşuma gitmişti. Anlaşılır olmasına çok sevindim.
Övgüleriniz için çok teşekkür ederim. Birincil tekil şahıs, benim de kullanmayı sevdiğim bir anlatım; bu şekilde yazdığımda cümlelerim daha kolay tamamlıyor birbirini çünkü.
Beğenmenize çok sevindim. Vakit ayırıp okuduğunuz ve yorum yaptığınız için teşekkür ederim. :slight_smile:

@Muge_Kocak
Merhaba :slight_smile:
Çok teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz ve yorumu es geçmediğiniz için. Övgüleriniz de aynı şekilde çok değerli, yüzüm kızarıyor okurken gerçekten.

Evet, kanatlarımız var, otobüse ihtiyaç duymamızın sebebi de bu zaten.
Burası dikkatimden kaçmış maalesef. “… otobüse ihtiyaç duymamamızın sebebi…” olması gerekiyordu aslında ama tekrar okurken atlamışım.
Son kısmı biraz daha uzatabilirdim gerçekten de. Fakat bir noktada daha fazla uzatırsam zorlama olacakmış gibi geldi bana ve ben de daha fazla üstelememem gerektiğini düşündüm.
Teşekkür ederim tekrar, görüşmek üzere.

@yasinfiction
Merhaba, teşekkür ederim yorumunuz için. :slight_smile:

1 Beğeni