Balık Günü

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Balık Günü – Aylık Öykü Seçkisi

image

NOT: Öykü seçkisinin 98 sayılı “Satir Öyküleri” içerisinde yer alan “Karanlık Ruh” isimli öykünün devamı niteliğindedir. “Balığa sabahın köründe gitmek zorunda mıyız?” dedi Deniz. “Adın Deniz ama denizi hiç sevmiyormuş gibi konuşuyorsun” diye cevap verdi Metin. “Sevmez olur muyum ama uykuyu daha çok seviyorum.” “Mırın kırın etme güne erken başlayalım ki çokça balıkla eve dönelim.… (DEVAMI…)

Öykünün bir başka öykünün devamı olması önceki öyküyü okumayan biri için olumsuz bir durum, bu öyküyü okuyacak kişiyi bile okumaktan vaz geçirebilir, bunun yanında bu öykü de yarım kalmış gibiydi muhtemelen gelecek seçkilerden birinde devam edecek, direkt bağlantılı öyküler yazmak yerinde aynı öykü evreninde aynı karakterler ile birbirinden bağımsız öyküler yazılabilirdi. Her neyse bunun dışında bazı yerlerde çok tekrar göze batıyordu, mesela sürekli atın üstündeki yüzü gölgeli adam kelimesi gibi kurguda böyle birkaç hata vardı bunlar dışında pek bir şey görmedim gelecek seçkilerde görüşmek üzere selametle…

Merhaba, yorum için teşekkür ederim. Devam hikayesi yazmak niyetinde değildim, birden gelişti. Bana kalırsa ön hikayeyi okumayan biri çok rahat bu evrene girebilir. Seni anlıyorum, ön hikaye olunca insanın gözü korkuyor. Tekrar konusuna gelince karakter ismini öğrenene kadar öyle gitsin istedim, belki göz tırmalamış olabilir. Tekrar görüşmek ümidiyle.

1 Beğeni