Ben Yoruldum Hayat

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ben Yoruldum Hayat – Aylık Öykü Seçkisi

image

Ufukta çakan şimşeklerin ardı arkası kesilmiyor. Gece, yerinden edilmemek istercesine daha da koyulaşıyor. Sanki gökte amansız bir savaş var. Rüzgârı bile eskisi gibi hissedemiyorum. Neredeyse ağaçlar yerinden sökülecek ama yüzüme dokunan şey bir tüyden farksız gibi. Son zamanlarda ruhumun derinliklerinde bir çalkantı başladı. Kafam çok karışık. Hissettiğim yük omuzlarımda değil, adeta kalbimin tam ortasında. Bana… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Selam @maviadige

Benzer motifler kullanmışız bu ay. Beslendiğimiz yerin de aynı olduğundan eminim. Altında güçlü bir lore barındıran güzel bir öyküydü. Ama keşke uzun olsaydı, keşke öncesinde karakterleri biraz daha tanısaydık. Mesela o kamyon şoförü kaçsa da Pinokyo’muz bulsaydı onu. Hakkında pek bir şey bilmediğimiz bu Pinokyo’nun toprakla öldürebildiğini şoförü bulduğu o anda öğrenseydik. Aklıma gelen fikirler sadece. :sweat_smile: Ama nihayetinde derli toplu, başarılı bir öyküydü.

Kaleminize sağlık. Görüşmek üzere.

Merhabalar,

Eski öykülerinizdeki gibi kaleminiz birden çok olayı,duyguyu, fikri barındırıyor. Bu öykünüz de barındırdıkları konusunda oldukça zengin. Öykü iskeleti yerli yerinde, biraz zaman konusunda sorun yaşamış gibisiniz. Verilmek istenen gayet açık ama şu durumda güzel bir filmin özetini izlemiş gibiyim açıkçası. Yarattığınız dünyaya ve atmosfere daha yakından şahit olmak isterdim.

Düş gücünüze sağlık, esen kalın.

Merhaba,

Elinize sağlık, belki öykünüz kısa gibi gözüküyor ama bence anlatmak istediklerini çok iyi anlatmış ve vermek istediği duyguyu da yakalamış. Bunun için tebrik ediyorum. İzninizle bir şey aktarmak istiyorum, metninizin bana çağrıştırdığı bir şey.

Bugün intikam, ölüm, öldürme ve nefret duygularını düşündüm biraz - başka da işim yokmuş demek ki. Sosyal medya denen canavarda -ki artık hepimiz evrim geçirip birlikte yaşamaya alıştık- bir paylaşıma rastladım. Hayvan sever birinin hayvanlara eziyet etmiş 7 yaşındaki birine gözünü kırpmadan aynı şeyi yapacağını söylediği bir paylaşımdı.

Taşlaşmak bu düzende çok kolay

Tekrar kaleminize sağlık

1 Beğeni

Selam,

Uzun bir aradan sonra sizi görmek iyi oldu.

Öyküde çok güçlü bazı konseptler var. Ölümü çeken toprak tüylerimi ürpertti mesela. Finali de ilginçti. Sanat olarak tam not veriyorum.

Zanaat olarak; belki bir iki şey iyileştirilebilir. Fiil zamanları ve birbirleriyle uyumları, bazı alternatif kelime ve fiillerin daha iyi olabileceği gibi. Öykünün giriş gelişme sonuç kısmının hızı ve toplam uzunluğun görece kısalığı, dar bir zamanda yazıldığının ipuçlarını veriyor.

Yine de özgün ve bol hayal gücü içeriyordu. Elinize sağlık.
Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…

@maviadige

Seni gördüğüme sevindim Sevgili Duygu:)

Öykülerini yeniden okuyabilmek dileğiyle, yeni yaşın da kutlu olsun.

1 Beğeni