Bir Kara Kedi Masalı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Bir Kara Kedi Masalı – Aylık Öykü Seçkisi

image

Gökkuşağı Kedileri’nden Zeytin’e Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal, pireler berber iken, ben kedimin beşiğini tıngır mıngır sallar iken ip koptu beşik devrildi. Kedim kaptı maşayı, fare kaptı meşeyi, döndürdüler dört köşeyi. Dar attım kendimi dışarı. Vardım gittim ormana, çıktım oturdum bir ağaç dalına. Girdim bir sincabın koluna. Haydi kulak verelim sincap kardeşin… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba,

Elinize sağlık, temaya çok uygun, temiz, sakin bir masal okuttuğunuz için çok teşekkürler.

Keyifle sonuna kadar okudum, kedileri ayrıca sevmemin de büyük etkisi var bunda. Okuyucuyu yormayan bir anlatımınız var. Çocuklara çok rahat hitap eden tarzınızla bence rahat resimli bir kitaba dönüşebilir bu masal. Karakteriniz, aklıma kızımın da çok sevdiği “Mutsuz Kedi Dila”yı getirdi. Oradaki memnuniyetsiz karakter kediydi ama. Kurgusal olarak bir benzerliği olmasa da, karakterinizin hoşnutsuzluğu ve kedi ikilisi algıda seçicilik oluşturdu :slight_smile:

Sadece küçük bir önerim var; mutsuz kadın ile küçük kız yer değiştirdiğinde, kadın kıza piyano dersi vermeye gelip aynı karakterde kalamaz diye düşünüyorum. Çünkü daha önce Bastet’in bahsettiği yer değiştirme teorisi ile uyumsuz oluyor. Bu nedenle, belki o piyano bölümünü çıkartabilirsiniz. Masal bize zaten diğer örneklerle “en iyisi kendin olmak” mesajını veriyor.

Emeğinize sağlık
Hoşçakalın

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Açıkçası çocuklar için yazmak en büyük hayalim. :slight_smile:

2 Beğeni

Merhaba @Pinar_Aydogdu,

Sanırım seçkideki ilk öykünüz. Hoş geldiniz, sefa getirdiniz. :slight_smile:

Sıcak ve içten bir masal okuduk sayenizde. @Muge_Kocak’ında belirttiği gibi, illüstrasyonlarla desteklenen güzel bir grafik işe çevrilebilir bu metin.

Birkaç küçük hata fark ettim fakat bir masal kaleme aldığınız için bunları yazmam doğru olmayabilir. Daha çok hikaye ya da roman yazarken hata olarak nitelendirebileceğim şeyler bunlar. Bu yüzden belki benim bakış açım da yanlış olabilir, tam olarak emin değilim.

Okuması keyifli bir masaldı Pınar Hanım. Bastet’a sevgilerimi yolluyorum buradan.

Kendinize iyi bakın, hoşçakalın. :slight_smile:

1 Beğeni

Çocuklar için masallar yazmak hiç kolay değil. Özellikle hangi mesajların verildiği çok önemli. Ben sanırım hayata dair olanlardan mesela hayvan sevgisi, bilim, uzay vs gibi bilgilerle donatılmış çocuk hikayelerini daha çok seviyorum. Çocukları inceden kodlayan ve bilinçaltına yönelik mesajlar vermeye çalışanlardan pek hoşlanmıyorum :slight_smile:

Umarım hayaliniz gerçek olur ve biz de sizin kitaplarınızı severek okur okuturuz

Kolay gelsin

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim Oğuzhan Bey. Hoşbuldum! :slight_smile: Evet bu ilk katkım seçkiye, o yüzden çok heyecanlı oldu benim için. Değerli yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim.

Sağlıcakla kalın! :slight_smile:

1 Beğeni

Evet kesinlikle, çocuklar için yazmak hiç kolay değil. Kendi branşımı da devreye sokarak umarım hayalimi gerçekleştirebilirim. :slight_smile: Çok teşekkür ederim!

1 Beğeni

Merhabalar. Seçkiye hoş geldiniz öncelikle. Öykünüzü @Muge_Kocak’ın da bahsettiği kendi ile karşılaşması dışında kusursuz buldum. Sadece o kısımda okumam sekteye uğradı. Kadında somurtma değil de içine giren küçük kızın şaşkınlığını bekledim. Hatta derse gelmesi gerektiğini nasıl bildiğini düşündüm falan, filan… O kısım çıkarsa gerçekten çok güzel bir masal. Elinize sağlık…

1 Beğeni

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim! :pray: