Birinci Gün

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Birinci Gün – Aylık Öykü Seçkisi

image

Âdem Cumalı, çok değil, daha on beş dakika önce patronunun odasına-bunaltıcı bir kusma isteğiyle dolup taşarak- girdiğinde, orada çok kalmayacağını biliyordu. Gözlerini patronunkilere dikip aklından geçenleri bir bir sayıp döktü; rahatladı. Kurul, şirkete sunduğu projelerini, daha dosyaların kapağını bile açmadan sumen altı ediyordu. Âdem artık ona söylenen yalanların hiçbirini yutmayacaktı. Kurulun en kısa zamanda toplanmasını… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba @Lightsky

Öykünü o kadar çok beğendim ki! Tadı damağımda kaldı, Fahrenheit 451’i okumadım ama bu öykünden sonra okuyacağım.

Kurgun çok anlamlıydı, seçtiğin kelimeler, cümlelerin ve karakterlerin, hepsini beğendim. Bu kadar derinlik sade bir öykü formatında ancak böyle anlatılabilirdi.

“Bitmiş yoğurt kaplarına çiçek ekilen bir çağda yaşamak isterdim,” diye yazmıştı karısı fotoğrafın altına. “Her şeyin mükemmel olmadığı bir çağda.”

Bu ve bundan sonraki gelen paragraflar, o kadar güzel özetlemiş ki. İronik gerçekçi, ağlanacak halimize gülüyoruz.

Eline sağlık, çok keyifliydi.

1 Beğeni

Merhaba @Muge_Kocak,
Değerli katkın için teşekkür ederim.
Fahrenheit 451’i okuyacağına çok sevindim. Benim damağımda da onun ironik tadı kaldı. Bradbury’nin o güzel aklına ve öngörüsüne bir kez daha hayran oldum. Bu vesileyle anısını kucaklamak istedim.
Sevgilerimle.

Not: Öyküden yaptığın alıntı bir fotoğraf altına yazılmıştı. Yani gerçekten bir alıntı.

1 Beğeni

Merhaba Nurgok :black_heart:
Çok beğendim oykunu. Basariyla olusturdugun karakterini, iç dünyasını, değişimini, değişimin yarattığı endişeleri çok güzel, çok doyurarak vermişsin.
Ellerine sağlık.
Sevgiyle🙏

1 Beğeni

Merhaba @gayekcelik,
Çok teşekkür ederim.
Sevgiyle.

1 Beğeni

Merhaba @Lightsky

Mahvettin beni o son notla öncelikle… Heyecandan titriyordum Fahrenheit 451’den bahsetmek için ama mahrum ettin beni o zevkten :stuck_out_tongue_winking_eye: Göçebe bulamayan eşek arısı gibi oldum.

Şaka bir yana bu öyküyü okurken onu okurkenden daha fazla zevk aldım. Belki bu dönemin ekranlarını gerçekten internetten yaşadığım içindir. Ama bence zanaatin de etkisi büyük. Mükemmel bir ritim vardı öyküde bence. Karakterler çok iyi ayrılmıştı. Ses efektleri çok güzeldi. Duygu çok yerindeydi. Fahrenheit’ta ismini unuttuğum ezilen o kızın yerini kayıp bir evliliğin tarihçesi, kucağına aldığın minik bir canla yabancılaşma almıştı.

Ve karşı cinsin psikolojini çok iyi anlatmışsın. İç ses, biraz da olsa yazarın cinsiyetine kayabiliyor normalde.

Korporasyon sorunları, göçebe ve ilk gününü yaşayan Adem metaforlarını da es geçmeyeyim…

Çok güzel bir öykü okuttun bize.
Çok teşekkürler…

1 Beğeni

Merhaba @MuratBarisSari,
Senden böyle incelikli bir yorum geldiği için günüm aydınlandı. Çok ama çok teşekkür ederim.
Heyecanlarımız ortak, aynı kahkahaları paylaştığımız için çok mutluyum.
Öyküye başlama nedenim Fahrenheit 451’i devam ettirmek olduğu için o notu yazmadan edemezdim. Ayrıca Bradbury’ye vefa borcu olarak da söz etmek istedim.
Heyecanını o kadar güzel geçirdin ki, gerçekten üzüldüm ama. Keşke başka türlü olsaydı. Clarisse McClellan adı. Ben de birden hatırlayamadım, kalkıp baktım. :wink:

Sevgiler.

1 Beğeni

Tekrar merhaba @Lightsky

Eleştirimin sendeki olumlu etkisi beni çok mutlu etti. :pray: :pray:
Ve isim için de çok teşekkürler
Görüşmek dileğiyle… :wave:

1 Beğeni

Geçen ay yorum yapmadım ama hikayeniz çok güzeldi. Kitap üzerinden kendimle çok bağdaştırdım karakterinizi. O kadar ki gittim kendime ex libris çizip yaptırdım. :slight_smile:

Bu ay ise öykünüzü resmen içtim. Çok güzeldi. Atıfta bulunduğunuz kitap bir senedir elimde ama kendisine sıra gelmedi. Biraz sevdiğim yazarın kitaplarının tümünü alma bağımlılığından, biraz sadece kitap alma bağımlılığından okuma listem çok kabarık. Ama sanırım önlere almam gerekecek bu hikayeden sonra.
Elinize sağlık.

1 Beğeni

Merhaba @nkurucu,
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
Sevgiler.