Bolkar'ın Mızrağı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Bolkar’ın Mızrağı – Aylık Öykü Seçkisi

image

Serin bir nisan günü, kilolarca ağırlığıyla onu geriye çeken çantasını sırtlanmış, tepeyi tırmanmaya başlamıştı. Her iki elinde sıkıca tuttuğu sopaları sertçe yere saplıyor, yorgun bedenini yukarı çekiyordu.Yüzüne çarpan ürpertici rüzgar, içinde yükselen hararete meydan okurcasına dikiliyordu karşısında. Oraya neden geldiğini, tüm bu zahmete neden katlandığını düşündü. Buraya onu çeken bir şey vardı. Tüm işaretleri takip… (DEVAMI…)

Merhaba.

Öncelikle hoşgeldiniz Ezgi Hanım. Umarım sizi sonraki öykülerde de görebilme şansına erişirim.

Öykünüzü genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim fakat yarım kalmış öykülere karşı hep bir gıcık olmuşluğum da aklımın bir köşesinde durur, beni yer bitirir. :slight_smile: Yazıyorsunuz yazıyorsunuz, okuyorum okuyorum. Kendimi yazarın dünyasına bırakıyorum. Yeşil yaylalardan geçip, karlı dağları seyrediyorum. Hikayenin atmosferinin temiz havasını ciğerlerimi doldururcasına çekiyorum. Heyecanlanıyorum, kalbim kan pompaladıkça pompalıyor olaylar gerçekleştikçe. Öykünün sonuna yaklaşıyorum biliyorum. Sonra bir anda kalbim duruyor. Bir bakıyorum sevgili yazarımız kalbime kalemini saplamış, öykünün en heyecanlı yerinde kalemi bana devretmiş. Umarım ifade edebilmişimdir kendimi. Bu da yazarın eğlenceli bir oyunudur ya da yöntemi saygı duyuyorum. Ben sadece hislerimi aktardım. :slight_smile:

Öykünüzün bazı bölümlerinde imla hataları yapılmış. Çok önemsediğim bir şey olmasa da öykünün soluksuz okunmasına engel olabiliyor bazen. Son bir defa daha üzerinden geçmiş olsaydınız eminim ki siz de fark ederdiniz.

Öyküdeki zaman geçişleri, şaman esintileri, Toroslar, yaratılan atmosfer, uyandırılan merak duyguları, benim gibi bir okuru öykünün içine çekmeyi başardı.

Kaleminize sağlık. Tekrar görüşmek dileğiyle.
Sevgiler…

Merhaba,

Öykünüzü okurken birkaç yerde takıldım sadece. Genel olarak öykünün akışı ve merak unsuru o kadar yeterliydi ki akışı bozan bir iki kısım beni rahatsız etmedi. Kendimi o coğrafyada geziyor gibi hissettim. Bunda da güçlü betimlemelerinizin payı var. Aramıza hoş geldiniz. :slightly_smiling_face:

Görüşmek üzere, sevgiler…

Merhaba!
Tüm yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İlk kez bir öykü denedim ve aslında tek yaptığım hikayenin akmasına izin vermekti :slight_smile: Aslında yarım bırakılan veya birden kesilen hikayeleri ben de pek sevmem ama Tomris, beni yönlendirdi ve sonunda dur! dedi. Teknik kısımlarda daha dikkatli olacağım. Gelecek hikayede görüşmek üzere :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba!
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Hoş buldum :slight_smile:

Görüşmek üzere,

İlk kez öykü denedim dediniz. İyi de yaptınız. Bu başka edebi türde yazdığınız anlamına mı geliyor? Benim de asıl alanım şiirdir de :slight_smile:

Çok güzel. Eğer beni de seçerse, bir gün şiir denemek isterim :slight_smile: Daha önce deneme yazmıştım şimdi bir yandan roman üzerinde çalışıyorum. Öykünün tadı bambaşkaymış ama! :slight_smile:

Dünya üzerine saçılmış sonsuz sayıda şiir vardır. Bir tanesini görmeyi başarabilirseniz devamı gelecektir. Diğer türler için tebrik ederim. Her türün kendine has tatları var. Öyküde ben de yeni sayılırım :slight_smile:

Merhaba; Ellerinize sağlık, güzel bir öykü kaleme almışsınız. Öykü bence de bitmemiş aslında yeni başlıyor gibi. Tomris’in yolculuğa nasıl karar verdiği, cesareti nereden bulduğu ve sonu ile ilgili açık kapıları belki bir gün kapatmak istersiniz. Sevgiyle…

1 Beğeni

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :slight_smile: