Defin

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/defin-hande-cigdemoglu/

image

Birazdan en yakın arkadaşımı gömeceğim. Apartmanın arka bahçesine bakan dairenin balkon altını gözüme kestirdim. Ne ayakaltı ne de kuytu. Dairenin sahibi Almancı aile, panjurlarını sıkı sıkıya kapatıp, gitti geçen hafta. Defin işlemi sırasında, tepemden birilerinin bakmasını istemezdim doğrusu. Bodrumda, kazma mı kürek mi adı her neyse bir şey buldum, merdivenlerden hızlıca çıktım. Kavrulmuş soğanlı tencere… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Merhaba,
Merak uyandıran ve duygular yaratan bir öykü olmuş.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

1 Beğeni

Merhaba @nyphe

Elinize sağlık. Öyküleriniz ve anlatımınız çok duru, duygu dolu ve gerçek hayatla bütünleşmiş. Bu öykünüzde sanki yanı başımda var olan bir gerçekliği gösteriyor bana. Naif ve anlaşılır diliniz de yazılarınızı okumayı keyifli kılıyor. Bir an için - beynim böyle çalışıyor - karakterinizi hayalimde bir sosyopat yapıp, beyaz kılıfın içerisine de annesini yerleştirdim. Ve sonra kendime iyi ki bu öyküyü ben değil siz yazmışsınız dedim :slight_smile:

Kaleminize sağlık

1 Beğeni

Selamlar
Özellikle çocukların hüzünlerini anlatan hikayeler, hele de gerçekleşmesi olağan olanları, beni derinden etkiliyor. Bir kız çocuğu kılığına bürünmek ve onun yaşadığı kandırılmışlığı yaşamak acı verdi. Fantastik öğelerden yararlanıp, bu öğeleri gerçek dünyayla ilişkilendirmeyi başarmışsınız. Keşke hep kurguda kalsa hüzünler. Hüzünkovan kuşu gelse, gecenin yanağına konuverse :slight_smile: Emeklerinize sağlık…

2 Beğeni

Teşekkür ederim. İyi ki okumuşsunuz:)

Müge, ne güzel yorumlar bunlar. Teşekkür ederim. Ah o içimizdeki sosyolar, psikolar ve ardından çekeledikleri patlar:) Ben zor dizginliyorum yazarken, ama yazana mani olmam seve seve okurum:)

1 Beğeni

Teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Hüzünkovan kuşuna benden selam, fırsatı olursa bana da uğrasın:)

1 Beğeni

Herkesin göğüs kafesinde yaşar o. Farkına varmanız ellerinizde. Bu arada “Düş Sokağı Sakinleri’nin çok sevdiğim bir şarkısıdır. Dinlemediyseniz tavsiye ederim. Sevgiler…

1 Beğeni

Selam,

Masumiyet üzerine çok anlamlı bir öyküydü. İlk paragraftan belliydi çok güzel olacağı. Kaleminize sağlık. Derli toplu ve sade olmuş. Normalde daha karanlık bir sona tav olacakken bu yazdığınız sonu daha çok beğendim ben. Sanırım sizden okuduğum ilk öyküydü. Sonrakileri bekliyorum artık. :+1: Görüşmek üzere. :pray:

1 Beğeni

Merhabalar,

Elinize sağlık, güzel bir öykü olmuş. Yalın, sade. İnsanın yüreğinde buruk bir tat bırakıyor.

Görüşmek üzere…

1 Beğeni

teşekkürler, iyi ki okumuşsunuz:) geç olsun güç olmasın diyelim…

Teşekkür ederim, okuyup yorumladığınız için…

Kaleminize, yüreğinize sağlık @nyphe .sade anlaşılır mizah yüklü bir dille başlayıp sürprizlerini sindire sindire yediğimiz ve nasıl olduğunu anlamadan dram deryasında duygulandığımız, tabî sürpriz sonla çok sevdim öykünüzü. Atmosfer dokusu çok oluşturulmuş. Ne diyelim kalemin daim olsunki yeni öykülerinizin merakıyla beklemede olalım.
Yeni öykülerde buluşmak dileğiyle.
Ziya Şeker

1 Beğeni

Çok sağolun, okumuşsunuz, yorumlamışsınız. Görüşmek üzere!

Merhaba,

Okuduğum her öyküyü ve kitabı bitirme huyum yoktur. En azından harcadığım zamanın hakkını versin isterim. Öykünün bittiğine üzüldüm sayfayı bir aşağı bir yukarı çektim bitmişti.
Öncelikle gömme işinin anlatımına eklediğiniz flashbackler oldukça yerinde. Eski arkadaş ve öykünün başı ile sonunun bağlantılı olması pinokyoyu zamanla öne sürmeniz hoşuma gitti. Eleştirecek birşey bulamadım açıkçası. Kaymağını tükürmeden okudum öykünüzü. Elinize sağlık.

1 Beğeni

Ne mutlu edici bir yorum bu böyle. Sağolun. Bamyanın sümükleri de uzamadıysa ne mutlu bana:) Görüşmek üzere

Koşa koşa geldim öykünüze :slight_smile:

Beni bir kez daha yanıltmadığınız için teşekkür ederim öncelikle.
Öykü, bu ay yazdığınız öykü gibi zengin anlatımı, kuvvetli ruhsal parametreler eşliğinde verebilmiş.
Öyle kısımlar var ki, insanın gözlerini kapatıp, o duyguları yazarla paylaşası geliyor.
Ancak bazı bölüm geçişleri kısa tutulmuş. Duygu daha akacakken, tam tokadı indireceğiniz vakit, birden vazgeçmişsiniz. Birkaç yerde bu durum var. Bilinçli olarak bırakılan düşünsel boşlukları kastetmiyorum. Onlar keyifli ve bence olması gerektiği gibi.
Şimdi müsaadenizle, hedefteki diğer öykünüze ışınlanıyorum :slight_smile:

1 Beğeni

Ne güzel okuyup yorum yazma inceliği göstermişsiniz, teşekkür ederim.

1 Beğeni

Ben teşekkür ederim. Güne renk kattı öyküleriniz

1 Beğeni