Deniz Kabuğu

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Deniz Kabuğu – Aylık Öykü Seçkisi

image

Denizlerin büyücüsü eskiden karada hüküm sürermiş. Efsaneye göre bir insan kızı kalbini çalmış, karaya bir daha ayak basamamış büyücü. Kalbi olmadan ona kucak açmamış toprak. Büyücüye de denizin derinlikleri kalmış. Bir zamanlar sevdiği kız için topladığı deniz kabuklarından kendine sığınak yapmış orada. Deniz halkının en iyi bildiği masallarındandır bu. Deniz çocukları, ailelerinden habersiz derinliklere dalıp,… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Merhaba,

Normalde bana itici gelen geniş zaman kipi, bu masalsı öyküye çok yakışmış. Anlatımınız akıcı ve güzel.

Elinize sağlık.

Benim de sık tercih ettiğim bir şey değil geniş zaman doğrusu. Masalsı bir tema varsa kendiliğinden yakıştırıyorum sadece. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhabalar,

Minik bir masal mizanseni yarattığınız öykünüzü genel hatlarıyla beğenmekle birlikte biraz daha detaylandırmanın kurgu açısından iyi olacağını düşünmekteyim. Masal masal içinde yaklaşımını sevdim aslında sadece annesinin kalbi çalışına dair küçük bir çatışma veya olay eklenebilirdi gibi geldi. Bu minik öneriyle birlikte deniz kabuklarından incilere varan yolculuğun bende bıraktığı genel tını keyifliydi.

Kaleminize sağlık,

İlhamla kalın!

Merhabalar,

Deniz Büyücüsünün bu masalsı, kısa öyküsü hoş olmuş. Keyifle okudum. Yalnız, bir parça daha uzun ve daha detaylı olmasını isterdim. O zaman çok daha etkileyici olacağına inanıyorum. Bir okuyucu olarak düşüncelerim bunlar.

Kaleminize sağlık.

1 Beğeni