Doğum

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Doğum – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Bakalım şimdi, peristalsis hareketi neymiş.” Kanal şeklindeki bir organda (yemek borusu bağırsak, fallop borusu vb.) duvar kaslarının birbiri arkasına kasılıp gevşemesi sonucu, içeriği ileriye doğru yönlendirici dalga şeklinde hareket; peristalsis. “Hassiktir, bu da değil. Koltuğu Kara Delik’e benzetince ilgili bilimsel bir şey sanmıştım ben de…” Bu kendisi büyük ama benim hayatımdaki etkisi küçük olan fenomenle… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Seçki yayınlanırken ilk işim bu hikayeyi okumak oldu. Girişi görünce bir tebessüm ettim. Bu sefer tam gerçek hayatla alakalı bir öykü olmuş bu. Böylesini pek sevmem aslında, bana göre yazı yazmak bir çeşit gölge tiyatrosu gibidir ya da bir kaleydoskop çevirmek gibi. Tabii hikayeyi zekice buldum, orası ayrı.

1 Beğeni

Öykü yazmak hakkında bir öykü yazmak. Michael Ende gurur duyardı. :sweat_smile:

Selam Murat. Çok güzel olmuş öykü. İçten, samimi, gerçek, kafası karışık. Bu kafası karışıklık daha bir rahatlatmış sanki öyküyü. Çok gülerek okudum, sanki günlüğünden bir sayfa çekip koparmış gibi. Eh tabii bu ayki temanın fikir babası olarak güzel göndermelere sahipti. Bi ara kendimi görür gibi mi oldum ben uydurdum mu bilmiyorum ama gülümsetti oralar.

İçinden geldiği gibi yazmışsın, çok da güzel olmuş. Sonu da pek güzel bağlandı. :+1: Görüşürüz. :pray:

1 Beğeni

Şuraya bir kahkaha bırakmak istedim: hahahaha

Bu kara delik seni baya kasmış daraltmış sanırım :smile: hani diğer seçkilere gidip de acaba kim neler dediye bakmadım değil - kısa bir süre de olsa. Göndermeler yerine ulaştı mı bilmem ama seni öykün yerine gitti. Valla en güzeli boş işleri tespit etme sorumlusu 6 yaşındaki usta olmuş. Bende de onun 4’lük versiyonu var, “annem hadi oynayalım hep okuyorsun hep yazıyorsun ne olacaksa” diyen türden

Eline sağlık, çok beğendim

1 Beğeni

Merhaba Tuğrul,

Herşeyden önce seçki yayınlanır yayınlanmaz ilk işinin bu hikayeyi okumak olduğunu söylemen yeter de artar bile.

Ve evet peristalsis hareket çıkış noktam oldu, tekrar teşekkürler.

Deniyoruz işte tür tür. Bu da bir keyif.

Önümüzdeki seçkide görüşmek üzere…

1 Beğeni

Selam Kasvet,

Yani tabi kendi çapımda temanın fikir babası benim ama seçkinin bundan haberi olduğunu sanmıyorum. :stuck_out_tongue_winking_eye:
Evet bir ara senden de bahsetmiş olabilirim :wink:

Evet tabi benim hikayem bu, yalnız şunu da belirteyim, bu her ne kadar sürekli bir arayışın sonunda bağlanmış gibi görünse de aslında elim klavyeye değmeden önce belirlenmiş bir kurguydu da aslında.

Görüşürüz.

1 Beğeni

Çok teşekkürler Müge,

Beğenmene çok sevindim. Söylediğim gibi seçkinin haberi olmasa da ben bir baskı hissettim nedense. :grinning:

Göndermeler anlaşılmış o da keyifli oldu.

Çocuklara gelince; yani bazen bu nesil bir garip desem de bizim zamanımızda da vardı böyle şeyler. “Bilmiş”, “Büyümüş de küçülmüş.” gibi… Büyüyünce yazar çizerse ben de onunla dalga geçerim ödeşiriz. :laughing:

Tekrar teşekkür ederim…

1 Beğeni

Merhaba,

Öykünüze kelimenin tam anlamıyla bayıldım. Elektrik süpürgesi misali her şeyi çeken kara delik gibi, öykünüz de beni içine çekmeyi başardı. Okurken, yazma anındaki kafa karışıklığınız ile birlikte; bilim, yedinci sanat, Bukowski tasviriyle edebiyat gibi alanlarda gezinip; kredi borçları çıkmazı ve evde ilgi bekleyen bir ufaklık gerçekliğine dönmek çok büyük keyif verdi, kaleminize sağlık, sevgiler

1 Beğeni

Merhaba,

Yorumunuz beni çok mutlu etti. Gerçekten birçok şeye değinmeye çalıştım. Sizin beğeni ifade etmeniz bir nebze olsun başarılı olduğumu gösteriyor.

Çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhabalar;

Aslında öyküyü çok daha önce okudum ama yorumlamakta kararsız kaldım. Çünkü ortada benim hakim olmadığım bir muhabbet dönüyor :slightly_smiling_face:

Öykü klasik düzlemde ilerlemiyor. Postmodern bir anlatı.Ki ben severim bu türü. Kurgu da zekice. Öykünün bende yarattığı etkiye gelince:

Abi bu neyin kafasıdır yaaa :grinning:

Kaleminize sağlık, güzel bir kurgu. Görüşmek üzere…

1 Beğeni

Merhaba,

Öyküde bahsettiğim gibi Fellini’nin Sekiz Buçuğundan esinlendim. Biraz egomanyakça oldu farkındayım ama bilemiyorum… Yazarken keyifliydi.

Neyin kafası??? Gerçekten ben de biliyorum :stuck_out_tongue_winking_eye:

Beğenin beni çok mutlu etti, teşekkür ederim.

Önümüzdeki seçkilerde görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Merhabalar,
Seçkide şimdiye dek okuduğum öyküler içinde en beğendiğim öykü oldu diyebilirim (Çok fazla bir seçki geçmişim olmamakla beraber). Bilinç akışı anlatımı öykünün her yerinde, ki benim de en sevdiğim anlatım yöntemlerinden biridir. İlk bu öykünüzle başlamış bulundum sizi tanımaya; bir aksilik çıkmazsa sonraki öykülerinizi de okumak gibi bir hedefim var. Abartmak istemem ama yazınız, bazılarının kalemi bu işe doğuştan yatkın oluyor dedirtti bana. :slight_smile:
Başarılar dilerim.

1 Beğeni

Selamlar.
Öykünüz karakterinizle ilgili bir çok yönünüzü ifşa etmiş fikrimce. En azından ilk bakışta samimi, içten bir yazarı karşımda bulduğumu söyleyebilirim. @ebuka gibi içerik konusuna çok yabancıyım. Bilenler bilir, kara kutu atarimdeki uzay oyunları dışında pek ilgimi çeken bir yönü olmadı yukarıların. Yazdıklarım bilimkurgu öykülerin yanından geçmiyor ama sizin anlatımınız anlatmaya çalıştığınızı sıkmadan aktardı ve beni içine çekebilmeyi başardı. Öyle ki az kalsın otobüsten ineceğim durağı kaçırıyordum. :slight_smile:

Bu arada “Mızrak” konulu öyküm hazır. Ben de sizin değindiğiniz gibi siteyi ucundan öyküye kattım. Hayırlısı artık :slight_smile:

Güzel ailenize sevgiler. Görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Merhaba Haluk,

Wow! Yani öyle bir şey söylemişsiniz ki utandım resmen. Bu kadar güzelini duymamıştım :pray:.Çok teşekkür ederim. Bununla birlikte kesinlikle benden daha iyileri var burada.

Bilinç akışı anlatımını ben de çok severim. Ama genelde tek bir tarz üzere gitmiyorum. Eğer kotarabilirsem önümüzdeki ay yüksek fantazya bir şey yazacağım.

Söylediğiniz her şey beni çok mutlu etti. Tekrar teşekkür ederim.
Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Selam,

Aslında o kadar kendimi ifşa etmiş değilim :wink:. Ama içten olmaya çalışıyorum gerçekten. Bunu hissetmiş olmanız beni çok mutlu etti.

Kara kutu atari değip geçmeyin içinde 10.000 oyun vardır. Şaka bir yana yani öyle güzel bir şey söylemişsiniz ki teşekkür ederim çok…

İnteraktif hikayeler ilgimi çektiği için mızrak ve siteyle ilgili öykünüzü sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

Aileme gönderdiğiniz selam için de ayrıca teşekkür ederim.
Görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Merhaba @MuratBarisSari :slightly_smiling_face:
Olduça fazla keyif aldım yazdıklarından. Birkaç aydır temalarla ilgili olarak değil ama interaktif olarak yazdığım öykünün finalini yazmakla ilgili darboğaza girmiştim. Senin yazdıklarını okurken, yakın zamanıma ıslık çaldım.
Benzetmelerin, metafor arayışların yerinde.
Son bölüme değinmeden geçemeyeceğim. Bende hem senin gibi 6 yaş, hem @Muge_Kocak gibi 4 yaş versiyonu var. Kızımdan (6) aşırı destek alıyorum. Ben çizim yaparken o da yapıyor, ben yazarken, “istersen yardım edeyim, ben çok iyi yazabilirim,” diyor :slight_smile: Ama oğlum için sadece gözucuyla bakılıp, göz devrilecek şeyler şimdilik :slight_smile:
Teşekkür ederim bu eğlenceli yazın için. Bir sonraki öykümde Kara Delik ve Mızrak harmanı yaptım. İki temalı bir öykü oldu. Senin bu şahane önerini pas geçmek istemedim.
Görüşürüz sonraki Seçki’de :slight_smile:

2 Beğeni

Sizde hâlâ karakutu var mı? İstersen bize gelebilirsin. Sırayla oynarız söz. :slight_smile:
Çarçabuk bozulan kolları olsa da sımsıkı sarmıştı bizi. Sıcaklığını şimdi bile hissediyorum. Şimdinin dokunmatik teknolojileri ruhumuza dokunmuyor bile. Hey gidi günler hey!

1 Beğeni

Merhaba Gaye,

O öyküyü hatırlıyorum. Hatta bekliyorum da nasıl biteceğini, ama anlıyorum günlük hayattaki koşuşturma ile zor. Bir de öğreniyorum ki iki çocuk var… Gerçekten bir şeyler karalayabiliyor olmak bile büyük başarı. Ama sonuçta onlar her şeye değiyorlar orası da ayrı. Ve çocuklarla ilgili olarak son bir şey; oğlanlar yaştan bağımsız olarak faydasız oluyorlar :sweat_smile:

Beğendiğini ifade ettiğin her şey için teşekkürler. Ve bir faydamın dokunmasına da çok mutlu oldum.

O zaman bir daha ki seçkide görüşmek üzere :wave:

1 Beğeni

:slight_smile:

Vardı. Belki hala ebeveynlerimin evinde bir yerlerdedir. Ve davet için çok samimiyetle teşekkürler. Yeni nesil… Yani evet bir yönden çok farklılar ama biz de onlara çok iyi bir miras bırakamadık orası da ayrı.

Görüşmek üzere

Lütfen yapabiliyorsanız ve duruyorsa, onu bulunduğu yerden çıkarın. Kıymetli bir şey çünkü. Tozunu üfleyip baştan yukarı bir yere koyun. Gördükçe size de iyi gelir eminim ki :slight_smile:
Oğlumla çocukluk zamanlarımızdaki oyunları oynayınca çok eğleniyoruz. Güzel bir miras bırakamadık ama bıraktırmadılar da. Yine de elden geldiğince direniyoruz işte.

Görüşmek üzere…

1 Beğeni