Dünden Bugüne On Sene

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Dünden Bugüne On Sene – Aylık Öykü Seçkisi

image

(1/33) 12 Ağustos 1568 Derhes Nehri’nin sularında sürüklenip ölümden döndüğü günden bu yana derin bir sessizliğe bürünmüş durumda olan Clegovyn, geride kalan on yılda dünyanın her geçen gün biraz daha karanlığa gömüldüğü gerçeğinin, kendisinin de parçası olduğu bir trajedi olduğuna inanmaktan bir türlü uzaklaşamıyordu. Bugünün kasvetli havası, bir zamanlar iki arkadaşıyla birlikte inşa ettikleri hükümdarlığın… (DEVAMI…)

Sevgili @gurkan

Çok dolu bir öykü okudum. Aslında öyküden ziyade bir romanın bir bölüm okumuşum gibi hissettim. Bu bölümden önce ve sonra sayfalarca uzayan olaylar silsilesi, zorlu bir fantastik dünya ve görevi olan yıpranmış bir kahraman…

Önceki öykülerine göre hikaye üzerindeki kontrolünün geliştiğini görüyorum. Öyle ki sen öyle olmasını istemiyorsan tek bir yaprak bile kımıldamamış.

Bununla beraber kahramanın içinde bulunduğu durumun ciddiyetini, şiddetini, ağırlığını yani duygusal olarak okuyucuya vermek istediğin baskı her ne ise onu vermek için küfür kullanmana gerek olmadığını düşünüyorum. Yan karakterlere okuyucunun hissetmesini istediğin tiksinme, düşmanlık ya da her ne ise onu hissettirecek kelimeleri rahatlıkla sıralayabilirsin. Bunun nedeni küfür kullanımına karşı olduğum için değil küfürün genelde belli hissiyatı vermek için birer kestirme olduğunu düşündüğümdendir.

Bu bağlamda böyle güzel ve ilmekleri sıkı sıkıya atılmış güzel bir öyküde bu kestirmelere gerek olmadığını düşünüyorum. Yine de bu benim naçizane düşüncem. Kahramanlar sen ne istiyorsan onu yapacak ve senin yarattığın dünyayı yaşayacaklar. Daha nice ilmekleri güçlü atılmış öykülerde görüşmek üzere.

Mutlu yeni bir yıl dilerim.
Eline ve düş gücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz