Etimolojik Kaos

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Etimolojik Kaos – Aylık Öykü Seçkisi

image

Geçenlerde, yolda yürürken bir cümleye denk geldim, çok masum duruyordu hemen sahiplendim, bi’ virüs yayılacağını bilemezdim iliklerimde, kıyamazdım tabi. Bağrıma koydum eve getirirken. Üşümesin istedim. Okumaya kıyamadım, daha körpecikti. Koynumda cümlemle birlikte eve doğru yol alırken bacaklarım titriyordu. Bu kaçıncı cümleydi, kaçıncı dize ya da paragraf. Kıyamıyordum yine de. Topluyordum. Yazamıyordum ama… Koynumda cümlem eve… (DEVAMI…)

İnanın, samimiyetle soruyorum. Bu öyküyü yazarken varmak istediğiniz nokta nedir? Tamam, teşhis (kişileştirme) bir edebi sanattır ve nesneler için bile kullanılabilir ancak cümlelerin de teşhis edilmesi biraz abartılı bir girişim. Fazla gerçeküstü bir metin olmuş.

Samimiyetiniz için teşekkür ederim. Fazla gerçeküstü demenizi kabul ediyorum ama kötü yönde bir eleştiri olarak almıyorum. Böyle söylemeniz gerçeküstü şekilde memnun etti beni. Bunun için teşekkür ederim. Öyküyü yazarken dileğimi açıklamak her ne kadar büyüsünü kaçıracak olsa da samimi duygularınıza cevap vermemek oldukça yanlış olacaktır.
Burada bahsetmek istediğim unutmak isteyen bir kadın/adam. Yapılanları, yaptıklarını, söylenenleri ve söylediklerini unutmaya çalışan ve büyük kırgınlıklar içerisinde, büyük umutsuzluklar içerisinde başkalarına karşı bir maske giyen kadının/adamın birini anlatma fikrinden daha ötesi değil…

1 Beğeni

Merhaba Erdem Bey,

Oluşturmaya çalıştığınız farklı bir teknik var, bunu takdir ediyorum. Fakat ben okurken cümleleri takip etmekte zorlandım. Zor bir iş yapmaya çalıştığınız, bu açıdan takdire şayan. Sadece belirttiğim gibi okuyucuyu zorlayan ve anlam karmaşası yaratan birbirine bağlı kısımlar olmuş. Zaten kısa bir metinde bu tür durumlar fazla olunca da insan genelini anlamlandıramayabiliyor. Ben yinede farklı bir teknik kullandığınız için tebrik ediyorum sizi. Umarım daha iyileriyle buralarda olursunuz. :slight_smile:

Biraz daha üzerinde çalışılarak daha sade, anlaşılır hale getirilebilirdi gibi geliyor. Elinize sağlık.