Gece Gölgesi

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Gece Gölgesi – Aylık Öykü Seçkisi

image

Seni kaybettiğimde sokaklarda telaş başladı. İnsanlar görmedikleri bir şeyden kaçıyorlardı. Bir anda ortaya çıkan, aniden yayılan büyük salgın gibi bir şeyden. Vakit kaybetmeden herkese anlatmıştım. Huzursuzluğum milyonları yok edecek güçteydi. Bir gece hiçbir şey söylemeden gittiğinde bunun çok insanı etkileyeceğini biliyordum. Karşılaştığım herkese kendini korumasını söyledim. İnsanlığı büyük bir sınav bekliyor, dedim, çok büyük bir… (DEVAMI…)

Birinci tekil anlatımlarda, anlatıcının bildiklerinin hepsine olmasa da bir kısmına biz de ortak olmak isteriz. Öyküde hem sürrealist hem de apokaliptik bir hava var. Haddinden fazla gizem olduğunu düşünüyorum. Bu durum, okurun dikkatinin çabuk dağılmasına ve yazıdan ayrılmasına neden olabilir.

Diğer yandan öykülerin her zaman keskin önermeleri olmak zorunda değil ancak bize ne anlatmak istediğinizin ipuçlarını vererek bizi yazıya bağlayabilirsiniz. Yalnızca, ateş yaktığınızda üşüyen insanlar başına toplanır. Lütfen ateş yakın. :)) Teşekkürlerimle.

Merhaba,

Sürrealist veya apokaliptik bir hava oluşturmadım. Aklıma bile gelmedi, neyse ki.

İki anlatıcı istedim. Sırasıyla, her bölümde, olayı taraflarından anlattım. Net olmadıysa, açıklamak isterim.

Sevgiler.

Merhaba

İnançla bitirilen bir öykü okudum. Başlangıç etkiliydi. Güzel ve etkili cümleler vardı öyküde. Ki yokluğu bağlılığı ayrılığı içten içe kemiren bir virüs olarak anlatmak başarılıydı. Çok diyalektik yoktu öykünuzde. Daha çok anlatıcı olmayı secmissiniz. Buda farklı diğer öykülerini i okuduğumda bu öykünuzde dönüp yeniden yorum yapacağım. Bir şeyleri kaçırmış olabilirim ki okurken dağıldı dikkatim biraz belki ondan da olmuş olabilir.

Kaleminize saglik

Teşekkür ederim, umarım diğerlerini de keyifle okursunuz.