Göçer Konar Halkın Gizil Soyu

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Göçer Konar Halkın Gizil Soyu – Aylık Öykü Seçkisi

image

Hey Doru Hân’ım, ülküsü, utkusu Hânlanmışım hey! Selametler olsun sana ve boyuna! Hayır sana sen hayıra doyasın, doyurasın! Aklında bileğin gibi kudretli, emelin vicdanın, adaletin merhemin olsun diyarlarına. Ululanma ki ululanasın, neferi olasın halkının. Bilirsin, kimi deli der kimi veli ben Korkud için. Yeni oturdun tahtına, taht yüksektir, aşağıya bakınca aldanma küçük görünenlerin boyutuna. Bana… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Dede Korkut’un kayıp destanlarından birini daha bulmuş da okumuş gibi sevindim. Okurken, atalarımızın bize ne kadar zengin bir miras bıraktığını bir kez daha anlayarak çok mutlu oldum.
Bütün bunları, anlatım zenginliği, dili ve ata mirası üslubuyla öykünüz hissettirdi bana.
Ellerinize sağlık. Kutluyorum.
Sevgiler.

1 Beğeni

Açıkçası Dede Korkut öyküsü dendiğinde aklıma gelen dil tam olarak bu. Ben de kendi öykümde böyle bir dil tutturmaya çalıştım. Öykü her yönden fazlasıyla Dede Korkut teması içeriyor. Kaleminiz daim olsun.

1 Beğeni

Merhaba,

Bu seçkide, bilmeden okunduğunda Dede Korkut’un kendi hikayesi olduğu sanılabilecek birkaç öykü var ve biri de sizinkisi. Bu başlı başına bir başarı.

Bununla birlikte diğerlerinden farklı olarak yazarın sesi daha çok duyuluyor sizin öykünüzde, bunu didaktik de bulabilir okuyucu karakter olarak da. Ben karakter olarak okudum. Zira verilen mesajları beğendim.

Elinize sağlık.

1 Beğeni

İnanılmaz mutlu oldum, çok teşekkür ederim. :slight_smile:

1 Beğeni

Çok teşekkür ediyorum. Amacıma ulaştığımı hissettirdiniz; sağ olunuz :slight_smile:

1 Beğeni

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Teşekkür ederim. Mutlu oldum :slight_smile:

1 Beğeni

Murat Bey,

Sizin için yazıttan çıkanından farksız Dede Korkut öyküsü yazmak çocuk oyuncağı tabi. Kelimeleri ters düz edip, dili metne uydurup, ruhuyla, kanıyla, Oğuz hikayesi yazmak mesele değil size belli ki…

Ve fakat asıl mesele;

Kolarov niye hala açıklanmadı sorusuna yanıt vermektir!!! Forvet nerede forvet, onu söylemektir!!! Gerisi ete kemiğe bürünmüş Dede Korkut öyküsü soylamaktır, sanki çok matah birşeymiş gibi…

Umarım öyküye ilişkin hislerimi yeterince açıklayabilmişimdir. :joy:

Sevgiler,

Ekşi Fenerli bir dost :smiley:

1 Beğeni