Gölge

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/golge-pelin-cansu-dede/

image

Sonbahar beraberinde insan selini de Göreme’den silmiş; yerini dingin, tatlı bir sessizliğe bırakmıştı. Kemâl’in uzaktan devasa peri bacalarının görülebildiği kuytu yerde, elleri arkasında bir aşağı bir yukarı yürüdüğü o gün, hava kış gelmeden son bir iyilik yapmak istermiş gibi açık ve güzeldi. Güneş batıya geçmişti ve kızıl bir ışıkla parlıyordu; bulutlar eflatunla yavruağzının pastel rengi… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Merhaba. İnsanın kıskançlık hastalığına yakalandığı zaman en yakınını bile tanıyamadığını görüyoruz. Öyküde de öyle olmuş. Kemal, Murat’ı fazlasıyla kıskanmış lakin Murat öylesine haklı, öylesine enerjisi yüksek ve açıkça iyi birisiymiş ki peri bacaları ordusu dahi korumuş onu. Ama bilemeyiz peri bacaları bir olup belki de Kemal’i katil olmaktan korumuş ve kendi gerçekliğiyle yüzleştirerek aslında ona bir nevi iyilik yapmış da olabilirler. Bunu tercih ederdim. :slight_smile: Kaleminize sağlık. Kısa ve etkileyici bir öyküydü. Sevgiler. Merve Aydın.

1 Beğeni

Evet, anlatmak istediğim tam da buydu :slight_smile:

Ben aslında Kemal’i Poe’nun ya da Dostoyevski’nin kaleminden çıkan yarı deli, kendi kuyusunu kazan bir karakter gibi hayâl ettim ama yazdıktan sonra peri bacalarının gerçekten de olaya müdahil olduğuna inanmadım değil :slight_smile:

1 Beğeni

Akici uslubunuzu cok sevdim. Kisa ama etkileyici bir hikaye olmus.

Elinize saglik,
Murat

1 Beğeni

Akıcılık galiba en çok önem verdiğim konu. Okuduğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim :slight_smile:

Okurken Dostoyevski benim de aklıma geldi. Son derece başarılı, gerçeklik içinde fantazya barındıran, psikodelik bir vicdan hikayesi olmuş.

Kolay okunması da cabası. Bir yapıcı geri bildirim olarak öykünün önce hafif sallandığını sonradan açıldığını söyleyebilirim.

Elinize sağlık

1 Beğeni

Bu belirsizliği, ya da iç içeliği mi demeliyim, hissettirebilmeyi istemiştim, başarabildiysem ne mutlu :slight_smile:

İlk kısım, özellikle de bakkal muhabbeti yazarken bana da basit gelmişti. Ama anlatmak istediklerim bunun devamında olduğu için çok da ayrıntıya girmekten, dallanıp budaklandırmaktan kaçındım.

Geri bildirim için çok teşekkürler.