Hediye

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Hediye – Aylık Öykü Seçkisi

image

Macera Günler günleri kovaladı, ben de oğlumu kovaladım. Top kapmaca oynuyorduk. Oğlum kapamıyordu ama bazen de kapıyordu. Topa dokunamayınca bir kenarda mızıkçılık yapıp ağlıyordu. Küçüktü daha. Bir masal her zaman işe yarardı. Beceriksiz Kuşlar Masal anlatmak için yola işte böyle çıktım. Kuşlarla karşılaştım. Martı kuşları, leylekler, ismini bilmediğim bay kuşlar ve bayan kuşlar. Sürü, martılara… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Sevgili @trgyyldrm

Öykünün teknik anlamda yorumunu yapmayacağım. Açıkçası bilerek mi bu şekilde yazdın, yazma tarzın mı bu emin olamadığım gibi aynı zamanda öykünün içinde sanki bir sarkaç nasıl gidip geliyorsa kalemin de aynı şekilde öykü içinde bir uçtan diğerine gitmiş. Normalde nasıl bir sarkaç sistematik hareketlerle zamanı kontrol eder, yazarda sarkaç misali kağıdın üstünde gidip gelen kalemiyle aynısını yapar. Senin hikayende böyle bir hissiyat edinsem de sarkaçların kendine özgü sistematiğini yakalayamadım. Veyahut free-jump deddiğimiz kalemini özgür bıraktığın, düzensizliğin içinde anlattığın bir hikayeydi. Bu bağlamda okuyucunun aklındaki soru işaretleri hikayene çarptığında hikayen sanki sallanıyormuş hissi verdi. Yani temellerinde bir problem varmış gibi.

Tekniğe girmeyeceğim dedim ama bir baktım yazmışım :slight_smile:

Hissettirdiklerine gelince, benim için hüzünlü bir öyküydü. Çünkü sürekli bir kayıp bir acı yaşanacakmış gibi yazılmıştı. Arada kurulan bağlantılar sanki o kadar çok perdenin arkasındaydı ki hakkını vererek göremedim gibi geldi. Bir sonraki öykünü daha dikkatli okuyup yazma şeklin hakkında daha detaylı bir görüş alış-verişi yapabilriz.

Eline ve düş gücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz

1 Beğeni

Merhaba,
Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Evet, öyküde bazı yerleri okura bıraktım. Aslında karşılığı olan imgeler var fakat son gün yazıldığı için bu bağlantıların hissedilmesi; a) Fazla ve gereksiz kelime-cümleler b) Ara başlıklar(konmasa daha güzel olabilirdi ihtimal) c) Anlatım dilindeki dalgalanma. -mış, -dı vsvs (hikaye dili daha uygun olabilir.)
Başlıca sebepleri bunlar olabilir.
Öykünün anlattıklarıysa evet, hüzünlüydü.
Bir sonraki öykü daha oturmuş ve geniş zamanda yazılmış bir öykü olacak.
Selamlar, sevgiler…
Turgay

1 Beğeni

Merhaba @trgyyldrm,

Çok hüzünlü bir öyküyü, çok güzel referanslarla okudum. Finalini de ayrıca beğendim. Basit ve ağdalı olmamakla birlikte gerçekten etkili bir duygu transferiydi.

Elinize sağlık…

1 Beğeni

Merhaba,
Beğenmenize sevindim. Özellikle o duyguyu sizin de almış olmanızı…
Çok teşekkürler…
Selamlar, sevgiler.
Ty

1 Beğeni

Merhaba,
Parçaları birleştirmek için oldukça çaba sarf ettim ama ikinci okumada daha bir oturdu. Evet, o duyguyu, hüznü hissettim. Dağınık mı, dalgalı mı anlatılanlar? Kararsızım. Şurası kesin ki akıcı bir dil. Tebrikler… Kaleminize sağlık…

1 Beğeni

Çocukların hayal dünyasına girip onlar için bir öykü yazmak çok zor olmakla birlikte bunu bence çok iyi başarmışsınız. Fakat öykünün içerisindeki başlıkları onlar olmadan yazarsanız daha iyi olabilir. Okurken çok keyif aldım. Tebrik ve teşekkür ederim.

1 Beğeni

Değerlendirmelerin için teşekkürler Ozancım. Alt başlıkları silip okuduğumda metin bana da daha derli toplu geldi. Yazarken nadiren zorlanırım, masal teması da onlardan biri oldu:))
Selamlar, sevgiler…

1 Beğeni

Merhaba, teşekkür ederim. Çok mutlu oldum okuduğunuz ve yorumunuz için.
Selamlar, sevgiler.
Ty

Zaman kipleri hemen farketmiş :slight_smile: Ellerinize sağlık. Okuması biraz zor ama etkileyici bir öykü. Çocuk dilini çok güzel yansıtmışsınız.

1 Beğeni

Bu güzel yorum için teşekkür ederim. Zor olması bence iyi bir şey. (parçaları birleştirmek, tabii eksik parça yok ise)
Etkileyici olması ise beni ayrıca mutlu etti. (Yazarken hissettiğim etkinin okur geçmesi açısından.)
Selamlar, sevgiler…

1 Beğeni