İlk Elçi

Sevgili @canpdemir

19 yaşında olduğunu söylemişssin. O zaman Kızıl Gezegeni yazdığında 17 yaşında olduğunu anlıyorum. Kızıl Gezegenin ilk hikayen olmadığını tahmin ediyorum. Çünkü hikayeyi hayal etmek ve onu tutarlı bir şekilde kağıda geçirmek arasında ciddi bir mesafe vardır. Bu yüzden senin daha erken yaşlarında da yazmayı ya da bir hikayeyi yazabilecek düşünsel yetileri geliştirdiğini çıkarıyorum.

Yazma eylemi çok kişisel ve ürün çıkana kadar çok kendi içine kapalı bir eylemdir. İlk başlarda güvenli sularda başlar. En güvenli su ise yazarın en iyi bildiği şey olan kendisidir. Seçkiye gönderdiğin her iki öykü de aslında kahramanın sen olduğu bir sahnede sergilenen birer oyun gibi. Bu başlangıç için çok güzel bir nokta. Buradan devam et.

Bir yerden sonra hikayeni genişletmek istediğinde en yakınlarından başlayarak hikayene eklemeye başlayabilirsin; aileni, kuzenlerini, arkadaşlarını ekle ve onları karakterlendir. Örneğin; platonik aşkın, maçlarda senden daha çok basket atan çocuk, geçen yaz senden daha çok uzayan kız, kurbağa çantası taşıyan sıska çocuk…

Çevrendekilerinin de kendilerine ait hikayeleri var. Bunları da kendi hikaye eklediğinde çoktan bir kaç yazarlık katmanını kaldırmış olacaksın.

Lütfen bir sonraki hikayen için 2 yıl bekleme.

Gecikmiş olsa da seni tekrar aramızda görmek çok güzel. Hoşgeldin tekrar.

Senin taze yazarlığınla diğer seçki yazarlarına yapacağın yorumları da merak ediyorum. Düşüncelerini paylaşmaktan çekinme… Hepimiz yol arkadaşıyız.

Eline ve düş gücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz

1 Beğeni