İsimsiz

Öykü Seçkisi'nde okumak için: İsimsiz – Aylık Öykü Seçkisi

image

Anlatılan, ismini feda eden Aylanu’nun öyküsüdür: * * * Uyuyorduk. Günler, gecelerdir, efsanelerde anlatıldığı gibi, uykudaydık. Uyumak değil de uykuda kalmak denirdi aslında buna. Bir çeşit araf gibi, kalksak kalkamıyorduk, uykuya dalsak dalmamız olanaksızdı. Uykuya dalan yenilir, bildiğimiz bu; o yüzden sürekli gözleri açıkta tutmaya çalışıyorduk ama zordu, çok zor. Tozdan gözümüz açılmaz olmuştu. Hava… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Sevgili Seran

Galiba bu platform yazarlarda bir kalbi bir bagimlilik yaratiyor. Aradan uzun zaman gecse bile tekrar gerindonme.istegi yaratiyor. Hani derler ya arkada sicak bir yuva beni bekleyem bir ev var ise sayisiz maceraya atilabilirim cunku bilorim evim beni hep bekliyordur.

Ustelik profesyonel anlamda bir yazar olarak aramizda yazilarini paylasmani da cok kiymetli buluyorum. Sanirim bu platformdaki her yazarin hayalini bu oldugunu tahmin ederim. Bu yuzden senin hikayene yorum yazmak.bir yana goruslerini kemdi hilayem.icin almak istemem sanirim dogal bir reaksiyon:)))

Bunun disida nasil bir utopya kurmaya calistigini anlayabiliyorum ustelik daha uzun solujlu bir calismaya da altlik.olustirabilecek guzel bir taslak olmus. Hem icinde kahramani celiskilerini hem bir yukselis ve dusus donemini hem de kendisine ait bir evreni barindirma potansiyeli oldugunu goruyorum

Aramiza ugraman ne guzel
Tekrar tekrar hosgeldin

Eline ve dus gucune saglik
Sevgiler
Dipsiz

1 Beğeni

Merhaba,

Sağlam bir yapı ve derinlikli bir öyküydü. Biraz Yerdeniz biraz women suffrage havası taşıyor gibi geldi bana.

Son paragraf belki biraz öyküyü denemeye yaklaştırmış olabilir.

Elinize sağlık

Yorumların her biri için ayrı ayrı teşekkür ederim. Hep söylüyorum, öykücü değilim, öyküde iddialı değilim; ama benim için çok iyi beyin jimnastiği oluyor, vakit bulup yapamadığım şeyleri deniyorum, yazmaya en hevesli olduğumu kurmak için yol arayışına giriyorum - ve hakikaten Kayıp rıhtımın ev hissi bir yana, bu seçkiyle senelerdir -eminim hepimize- esin veriyor.

Doğrusu uzunluğu kısa olanları okuyup uzun olanları “geniş zamana” bırakıyorum çoğumuz gibi, umarım ki hakkını vererek okuduklarıma benim de iki satır geri dönüp iki kelam etmeye fırsatım olur.

Hayal gücüyle, sevgiyle,

Hem Yerdeniz hem suffrage havası sezdirebilmişsem ne mutlu bana. Değerli yorumunuz için sağ olun.

Denemeye uzanması olağan; Dede korkut öykülerini başka bir açıdan nasıl ele alırım, arkaplanı koruyup metaforlarını kullanarak nasıl kendi üslubumda bir öykü yazarım denemesiydi çünkü benim için bir yerde :slightly_smiling_face: Elbette ki, kurgunun atmosferinden ayrılmamayı becererek daha iyisini yapmak mümkün, buna dikkat edeceğim.

Teşekkür ederim.

1 Beğeni