Karanlık Nehir

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/karanlik-nehir/

image

Karanlık nehrin sularında salınıyordu muhteşem kuyruğunu sallayarak sağa sola. Naiad hediye etmişti bu kuyruğu ona, nehirlerin su perisi, genç kızların koruyucusu Naiad. Naiad bir çuval içinde nehre atılmış genç kızı kurtarıp çıkarınca, onun boynundaki morlukları, vücudundaki bıçak darbelerini görmüş ve ağlamıştı, yıllardır akmayan gözyaşları nehrin sularına karışmıştı. Kızın boynuna ve bıçak darbelerine şifalı ellerini uzatmış,… (DEVAMI…)

Merhaba

Kısa ve etkileyici bir öykü olmuş. Elinize sağlık. Konu itibariyle de oldukça hassas ve rahatsız edici, kanayan bir yaraya parmak basmışsınız. Ama bunu da yaparken detay vermeyip dikkatli davranmışsınız. Bu açıdan tebrik ederim. Öykünüz, intikam böyle bir şey dedirtti bana.

Devrik cümleler biraz fazla ama beni rahatsız etmedi. Sonuçta öyle takdir etmişsiniz.

Sadece ilk cümlede salınmak ve sallanmak birlikte olunca göz yormuş gibi “Karanlık nehrin sularında salınıyordu muhteşem kuyruğunu sallayarak sağa sola.”

Hoşçakalın
Müge

Sevgili @Kratercini

Geçen ay denk gelemdik bu sebeple şimdi söylemek isterim; aramıza hoşgeldin :slight_smile: Hem peri bacaları öykünü hem de bu öykünü arka arkaya okuma şansım oldu. Açıkçası, senin alt teması güçlü ve zorlu toplumsal konuları böylesi hikayelere dökmekteki yaklaşımını tebrik etmek isterim. Hem masalsılık hem gerçekçilik arasında gidip gelen ve burada bir yede nesenselliği oluşan hikayende herşeyin dozunda verildiğini paylaşmak isterim.

Ufak bir notum var: Deniz Kızının yüzdüğü yer hikayenin içinde farklı belirtilmiş bir yerde nehir - bir yerde deniz demişsin. Burada bir mekansal mutabakat gerekiyor.

Eline ve düş gücüne sağlık
Sevgiler
Dipsiz