Kibirli Kibrit

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Kibirli Kibrit – Aylık Öykü Seçkisi

image

Sen nereden bileceksin hangi ağaç daha çabuk yanar, tutuşur. Minik kahverengi benek neden oraya kondurulmuş, hangi maddeden yapılmış. Kibrit ustası değilsin ki sen. Uzman olduğun konuda evet 3 gün konuşabilirsin ona bir şey diyemem. Ama kibrit hakkında, sigaranı yaksa ne ala. Varlık nur yani ışıktır, yokluk ise karanlık. Kibriti çaktın mı görürsün aydınlığı. Mesele kibriti… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba
Yazınızda öyküden çok bir köşe yazısı ya da deneme tadı aldım. Bu beğenmediğim anlamına gelmiyor tabi. “Kibirli kibrit yakmaz, yanar!” cümlesi sonundaki ünlem işaretini fazlasıyla hak ediyor. Bir de Yüksek Sadakat’ın şarkı sözünden alıntı yapmanız gözümden kaçmış değil.
Sevgiler…

1 Beğeni

teşekkür ederim sevgili @Arokan evet öykü tadını ben de alamıyorum lakin vazgeçemiyorum da seçkiden :slight_smile: bir gün o duyguyu yansıtabilirim inşallah , evet şarkı alıntıları var. bir önceki seçkide de fazlaca vardı. Belirtmem gerekiyor mu acaba alıntıları bilemedim. Sizin de emeğinize sağlık yazılarınızı okuyorum ve de beğeniyorum daim olasınız :slight_smile:
sevgiler…

1 Beğeni

Oluşturulan her eser, bir öncekinin üzerine bir şeyler koyar bence. Önemli olan, yazar kibirliliği hastalığına yakalanmayıp, eleştirileri dikkate almaktır. Öykü yazacağım diye zorlamanıza da gerek yok kendinizi. Hangi türde özgür ve rahat hissediyorsanız o türe odaklanın derim. Zorla attırılan imzalar bile adli tıpta ortaya çıkıyor :slight_smile: Okur, kimi zaman bir adli tıp uzmanı olabilir :slight_smile: Ben de ilk öykümü, kompozisyon dersinde kuralları çiğneyerek yazmıştım mesela. Sonra özellikle yazmam istenmişti :slight_smile:

Yazınızdaki alıntıları belli etmeyin kesinlikle. Böylesi en güzeli.

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın…