Kıvılcım

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Kıvılcım – Aylık Öykü Seçkisi

image

Bize Kıvılcımlar diyorlar. Özel kıyafetli dört Korucu eşliğinde, önceden belirlenmiş toplulukların içine girip etrafa tükürük püskürterek salgını tetikliyoruz. Böylelikle salgının durmamasını, süreklilik arz ederek devamını sağlıyoruz. Birçokları bizden nefret ediyor. Korucular olmadan bizi yakalasalar anında linç ederler. Neyse ki kimliklerimiz bir sır gibi saklanıyor, Korucular sürekli değiştiriliyor ve bizim nerede yaşadığımızı, gerçek kimliklerimizi öğrenmeleri engelleniyor.… (DEVAMI…)

Merhaba,

Yalın ve akıcı bir anlatımınız var. İlginç bir konu ele almışsınız. Farklı kurgular görmek hoş oluyor doğrusu.

Benim size iki eleştirim olacak sadece.

Bence ‘Yayıcı’ çok düz bir isim. Karakterinizin hikayede ki konumunu basite indirgeyen bir faktör oluyor bu haliyle. Daha spesifik, daha size özgü bir kelime çok cezbedici olabilirdi.

Bir diğeri ise, hikayenin sonunda kullandığınız ‘Ben, Kıvılcım!’ cümlesi. Paragrafın genel hali bu cümleyle pek uyuşmuyor sanki. Daha epik, savaşsal motiflerle bezeli bir paragraf olsaydı belki daha hoş dururdu. Bu haliyle biraz sırıtmış gibime geldi.

Bunlar en nihayetinde benim kişisel düşüncelerim. Bunlar dışında öykünüzü okumak gerçekten keyifliydi. Kaleminize sağlık.

Öykünüzü beğendim. Biraz daha süsleseydiniz, uzatsaydınız daha da beğenirdim. Elinize sağlık.