Kral'ın Kıymetlisi

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Kral’ın Kıymetlisi – Aylık Öykü Seçkisi

image

Masal bu ya bir varmış bir yokmuş farklı bir evrende dünya gezegeninde insanlar yaşarken, dünyadan çıkıp samanyolunu geçince hemencecik sağda yumaklar galaksisi ve o galaksinin merkezinde de süt gezegeni varmış. Siz Süt dediğime bakmayın sakın, gezegenin ne sütü ne de beyaz rengi andıran bir tarafı yokmuş, kedileri bilirsiniz onlar garip canlılardır. İnsan pardon kedi çok… (DEVAMI…)

Merhaba.

Yalın, akıcı, merak uyandırıcı bir masaldı. Yer yer virgül kullanımlarında hatalar gördüysem de bunlar bir kere daha üzerinden geçilince düzeltilecek şeyler.

Bir ara öykünün sonunda bir kedi yavrusunun “Anne bak, kral çıplak!” demesini bekledim açıkçası : )

Masalınızın sonunda, masalınızın diline ve kendi dünyasına aykırı olarak geçen “demokrasi” kelimesini pek içime sindiremesem de genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim eserinizi.

İlk öykünüz, son olmasın.

Yeni öykülerde görüşmek dileğiyle.

Sevgiler…

Merhabalar.

Seçkiye hoş geldiniz.

Öncelikle öykü konunuzun bir yere kadar güzel olduğunu belirterek başlayayım. Ama @Arokan arkadaşımızın da bahsettiği virgül kullanımları başta olmak üzere; cümle yapıları, paragraflama gibi yazım dikkati biraz gözden kaçmış. Emin olun bunlara dikkat etseniz çok daha iyi olabilirmiş.

Konunuzda dikkatimi çeken bir mantık hatası var. Gezgin arkadaşımız son ülkeye gelmeden çok mutlu ülkeler görmesine rağmen, son ülkedeki “demokrasi” çılgınlığının bir anda neden diğer ülkelere de sıçradığını aklım almıyor. Yani olayın finali biraz daha bu ülkede kalacak şekilde tasarlanmalıydı gibi hissettim.

Diğer seçkilerde görüşmek üzere.