Lanetli Tepe

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Lanetli Tepe – Aylık Öykü Seçkisi

image

Bilinmeyen bir diyarda, sonsuz karanlıkların ülkesinde, uğursuz gecelerden biri daha yaşanıyordu. Gökyüzündeki asla bitmeyen kaynayan huzursuzluk, fokurdayarak çalkalanıyordu. Bitkinlikle yatan hasta birini örtmek ister gibi duran kalın ve geçit vermez kapkara bulutlar gecenin üstüne çökmüştü. Hafızalarını kaybedip körleşmiş yerli halk, her gece olduğu gibi bu sefer de o korkunç dehşet seremonisine katılmak için ahşap kulübelerinden… (DEVAMI…)

Merhaba,

Bir cümle içinde bu kadar çok bilinmeyen sözcük (psişe, eterik ve fallusu herkesin bilemeyeceğini varsayıyorum, zira ben, hiçbirini bilmiyorum) kullanılması biraz rahatsız edici olmuş. Öykü içinde böyle çok fazla bilimsel terim ve kolay kolay tanınmayacak şahıs isimleri var.

Viskozite terim anlamı olarak akışkanlığa direnç, yani yapışkanlık demek. Yapışkan olduğunu açıklama ihtiyacı duyuyorsanız bence viskozite gibi bir terimi kullanmasanız daha iyiydi.

Öykünün çoğu kısmında ya bir, ya da iki cümlede bir paragraf başı yapılmış; bu da öyküden ziyade köşe yazısı gibi bir görüntüye sebep olmuş. Bu şekilde yazılan çoğu paragraf, daha az sayıda paragraf haline getirilebilirdi.

o terimleri kullanıyorum çünkü zihinden geçen hisleri bir seferde onlar anlatabiliyor. çok paragraf var çünkü bazen bile kendi yazdıklarımı okurken sıkılıyorum olur da bir başkası okuyacak olursa kolay okusun diye :slight_smile: