Masal Rüyası

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Masal Rüyası – Aylık Öykü Seçkisi

image

Kedilerden biri dolabın tepesinden karyolanın üstüne atlıyor. Diğeri o yanına gelince karyoladan dolabın üstüne doğru bir hamle yapıyor. Bu çaprazlama atlayış yaklaşık bir saattir sürmekte. Yorganı kafama kadar çekiyorum, onları görmemek için. Gözümü kapatınca da gözleri bir çift sarı ışık gibi beliriyor karanlıkta. Hepten uykum kaçtı. Yataktan kalkınca peşime takılıyorlar bir, iki, üç, dört oldular… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Ana karakterin sizin olduğu, yazarken yaşadığınız zorlukları kaleme aldığınız ilk bölümü güzel anlatmışsınız, gayet keyifli okudum. Yalnız bu bölümü paragraflara bölerek gözü rahatlatabilirsiniz.

İkinci bölümdeki masal ise eksik kalmış. Zaten masalın başını yazdığınızı belirtmişsiniz ama bu şekilde bakıldığında öykü genel olarak tamamlanmamış görünüyor. Masal sonrası yeniden odaya (ilk bölüme) dönüp öyküyü bitirebilirdiniz.

Eksik kalmasının yanı sıra, deniz kızı masalı ne yazık ki tek başına tatmin edici bir yoğunluğa sahip değil. Ana karakterleri masal içerisinde tanıtmış, gayet ilginç ve potansiyeli olan bir konu belirlemiş fakat olayları ilerleten dikkat çekici bir aksiyon katmamışsınız. Haliyle masal da bir sonuca ulaşamamış. Masalın başındaki ilk cümleler ustaca yazılmış; devamı da o şekilde gelseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Söylediğiniz gibi ilk bölüme dönebilirdim. Bu da olabilirdi. Güzel yüreğinizi öyküme değdirdiğiniz için kıymetli zamanınızdan harcadığınız için çok teşekkür ederim. söylediğiniz her şey çok değerli.

1 Beğeni

Selamlar Gülay Hanım,

" Uzun zamandır yazamıyorum zaten. Oturuyorum öylece masanın başında. Bir bardak su içerken boğazımdan çıkan gurt sesiyle koltuğun üstünde yarı uyuklayan kedi hafifçe sıçrıyor. Patiğimin yumuşaklığından herhalde diğeri ayağımı hiç bırakmıyor. Gözlerim olduğu yerde kapanmaya başlıyor, uyukluyorum. Bembeyaz bir yerdeydim. Yeşil bir çizgi var ayakucumda ve başımın üstünde. Çizgiye basıp ilerliyorum. Önümde kömür tozu gibi bir şey var. Dokunuyorum elime bulaşıyor. Sağa sola yürüyünce harflerin arasında gezindiğimi kavrıyorum. Pembe silgimin üzerindeki oyuklardan silgiye tırmanıyorum. Arı mayanın antenleri silinmiş. Silginin kenarına oturuyorum. Buradan tüm yazdıklarımı görüyorum. "

Öykünü. giriş kısmında verilen durum çok iyiydi.Bir kalem ve bir kağıdın büyülü resmini çizmişsiniz sözcüklerle. Devamında gelen masalımsı öyküde bir son bekledim. Elinize sağlık. Gayet keyifliydi.

1 Beğeni

Ben ilk baştan itibaren kaptanla deniz kızının göz göze geldiği yerde bitirmeyi geri kalanı okuyucuya bırakmayı düşündüm. Yorumunuza ve yüreğinize sağlık.