Mor Zarf

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Mor Zarf – Aylık Öykü Seçkisi

image

İşsizim, çirkinim, yüz kiloyum. En sevdiğim kanepeyi annem kapının önüne koydu. Bundan sonra hareket edip kendime bakmalıymışım, otuz yaşıma gelmişim, yan gelip yatmak dışında bir şey yapmıyormuşum, kaç aydır çalışmıyormuşum, tüm emekli maaşını benim abur cuburum yiyormuş. Demek yine Tülin Teyzelerde gündem konusu bendim. Kimin aklına geldi acaba kanepeyi dışarı atması? Tamam, zaten çok eskiydi,… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Nurdancım bu öyküyü erken okuyan şanslılardan biri olarak çok beğendiğimi buradan da tekrar ifade etmek istiyorum. Hikâyelerdeki karakterlerin okuyucuyla rahatlıkla ilişkiye geçebilmesi beni büyülüyor. Ben bu öykünün kahramanını çok sevdim. Hayatın içinde yaşadığımız karmaşaları, karşılaştırmaları ve dayatmaları yaşayan bir kadın. Ve önüne sürekli masal kahramanları onlar yetmezmiş gibi renkli zarflar şeklinde sunulan seçenekler çıkıyor. Kurgusu da dili de güzel bir hikâye kurmuşsun. Teşekkürler arkadaşım. Sevgiler,
Dilek,

Merhaba @Nurdan_Atay,

Seçkide ilk kez bir öykünüzü okuyorum. Anlatım dilinizi oldukça akıcı ve eğlenceli buldum. İnce göndermeler, yerinde tespitler gayet başarılıydı. Sarı zarftaki hayrete düşüren durumu da merak ettim. :sweat_smile:

Emeğinize sağlık,

Sena

Merhaba Dilekcim. Öykünün kahramanını ben de sevdim:) İnsan kendi yazdığı karakteri sever mi? Ben de oluyor bu; bazı karakterlerime daha yakın, bazılarına daha uzak hissediyorum, ilginçtir. Yorumun için çok teşekkürler:) Sevgiyle

Merhaba, teşekkür ederim yorumunuza. Beğenmenize sevindim. Açıkçası sarı zarfı ben de merak ediyorum:)

1 Beğeni

Merhaba @Nurdan_Atay

Girdap konulu seçkiyi hatırlar mısınız? Size o zaman analiz yapmayı seviyorsunuz, diye yazmıştım. O günden bu yana 5 yıl oldu sanırım. Bu konuda artık iyice uzmanlaştığınızı, samimi bir yazım dilini, “sadece okuyucuda samimiyete dayanan bir sempatinin” ötesine taşıyarak, olay kurgusuna çevirdiğinizi, üstelik artık karakterler arası polemik çıkarmaktan geri durmadığınızı görmüş olmaktan dolayı kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Aynı zamanda, bu uzun yıllardır öykülerinizi okuyan biri olarak size - öykünüzün ilk kısmı için özellikle şunu söylemek isterim - sanki telefondaki resmi iki parmak hareketi ile nasıl büyültebiliyorsak, sıkıntı-kasvet-çaresizlik ile gönüllü teslimiyet arasındaki ince çizgiyi de siz bu şekilde büyüterek kelimelere yansıtmışsınız.
Bunun da ciddi bir farkındalık gerektirdiğini bildiğimden tebrik etmek istedim.

Elinize ve düş gücünüze sağlık
Sevgiler
Dipsiz

Merhaba Dipsiz;
Girdap’ı ve yazdıklarınızı anımsıyorum ama 5 yıl geçtiğini farketmemişim bile:) Övgü dolu sözleriniz karşısında mutlu oldum. Geçen yılların kalemime yaradığını duymak beni sevindirdi.
Belki görmüşsünüzdür Kil-Tab-Let Öykü Fanzini çıkarıyoruz. 41 sayı çıkardık şimdiye dek. Öykü Fanzinimizde Kayıp Rıhtım gibi ara vermeden devam ediyor. Bu nedenle öyküyle hep iç içe gidiyorum. Tekrar çok teşekkür ederim. Sevgilerimle

1 Beğeni

Merhaba @Nurdan_Atay

Elinize sağlık, okuması çok keyifli ve eğlenceliydi. İçinde olan o anne-kız dramını da ince bir biçimde kararında işlemişsiniz. Karakterinizi ben de çok sevdim. Masalları yorumlamanız ve yeniden okuyucuya sunmanız da çok başarılı.

Kafamı kurcalayan tek bir şey oldu. Karakterinizin fiziksel şartlarına rağmen ona gerçek hayatta aşık olan, sizin tabirinizle “Masallardaki prensler gibi” olan, bir erkek karakter (Hasan) varken, yine karakterinizin Pinokyo “Bence sen çok güzelsin” dediğinde " Anladım, masallardaki erkeklerin gözlerinde perde var" diye yanıt vermesi. Çünkü benim anladığım kadarıyla zaten Hasan bunu gerçek hayatta yapıyor, yani karakterinize bu güveni vermiş gibi.

Tekrar elinize sağlık

Merhaba Müge Koçak

Hasan’ın aşkını çok da takmıyor. Çocukluktan gelen bir tutku diye belki de. Onu adamdan saymamış:) Pinokyo ise bir masal kahramanı, kahramanlar ne olursa olsun bir kadına ilgi gösterdiğinde şaşkınlık yaratır.(Çok uzman gibi konuştum:) Hasan’ı çok ezdim öyküde farkındayım ama bizim kız öyle davrandı benim bir suçum yok. Çok teşekkür ediyorum yorumunuza. Aslında daha çok sevdiğim Kurt Adam Arif oldu:) Karakterler çok keyif verdi yazarken bana. Umarım size de:)

Merhaba @Nurdan_Atay,

Çok eğlendim okurken. Çok da zekice yazılmıştı. Fiziksel görünüm ve karakter arasında -evet belki acı anılar da barındırsa- olması gereken bir ilişkiyi de okumak ayrıca mutlu etti beni.

Ellerinize sağlık.

Sevgili @Nurdan_Atay

O kadar zaman olmuş olması bana da çok şaşırtıcı geliyor bazen. Yazmak hem yalnız hem de çok subjektif bir süreç. Kendi kendinin okuyucusu, editörü, hayal peresti, eleştirmeni olmak gerekiyor. Kil-Tab-Let Öykü Fanzinini daha önce ziyaret etmiştim. Ara ara da bakarım :slight_smile: Her zaman verimli ve üretken bir fanzin olmuştur. Amatör ruh ve yapılan işin sevgisini de yansıttığını söylemeliyim.

Buralarda daha çok görüşmek üzere
Sevgiler
Dipsiz

Merhaba Murat Barış Sarı;
Sevindim okurken eğlenmenize, ben de yazarken eğlenmiştim:) Gelecek öykülerde görüşebilmek dileğiyle, Sevgiler

1 Beğeni

Merhaba Dipsiz;
Kil-Tab-Let’i ziyaretine sevindim. 3 yıldır hemen hemen her ay çıkardığımız Fanzin’in geri dönüşünü almamız, okuyucu kitlesini görmemiz öyle zor ki. Bu geri bildirimlere o yüzden çok seviniyoruz. Öykülerde buluşmak üzere, Sevgiler

Merhaba Nurdan Hanım,

Yine samimi ve içten bir öykü yazmışsınız. Gördüğüm kadarıyla ucundan fantastik olarak değindiğiniz konularda bile yaşanmışlık duygusuna oldukça dikkat ediyorsunuz. Karakterleriniz sohbet ederken insan sakin sakin dinliyor onların konuşmalarını.

Başarılı bir iş çıkmış ortaya. Kaleminize sağlık bir kez daha.

Merhaba UlianaHippogrief , öykümü beğenmene sevindim. Diyalog yazmayı seviyorum. Kendimi yazının içine bir izleyici olarak oturtuyorum yanımda konuşuyorlar, çok tanıdık gibi.(Biraz şizofrenik açılım mı oldu ne:)) Tekrar teşekkürler, gelecek öykülerde buluşmak dileğiyle, sevgiler

1 Beğeni

Nurdan’cım kalemine sağlık, çok hoş bir öykü… Okurken yüzümden tebessüm eksik olmadı. Başta a-a masal bunun neresinde derken, morardım :))) birden içinde buluverdim kendimi; masal - bilimkurgu tadında geldi bana. “İmalat Hatası” nı görünce koptum. Son öykümde ben de kullanmıştım. Bu habersizlik ve aynılık hoşuma gitti doğrusu. Ustanın kalemine yaklaşmış gibi hissettim. Buradan bir masal serisi çıkar diye düşünüyorum; bilmem ne dersin?

Canancım merhaba; çok teşekkür ederim yorumuna. Masal serisi çıkar mı dersin? Neden olmasın? Sevgiyle öpüyorum seni.

Ne kadar güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Ama sadece sarı zarf değil diğer zarfları da merak ettim ben. Şunu bir boşlukta yazında okuyalım :slight_smile:

Teşekkür ederim. Kim bilir neler vardır içlerinde?:slight_smile: