Naime ile Kazım

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Naime ile Kazım – Aylık Öykü Seçkisi

image

Tarlayı sürdükten sonra evine gidiyordu Kazım. Tekdüze yaşamında her gün gerçekleştirdiği, ona sıradan gelen gidişatı vardı. Sabah tarlaya gitmek, akşam üstü eve gitmek daha sonra yeni evlendiği karısı Naime’nin hazırladığı yemekleri yemek – genellikle taze fasulye, bamya, ıspanak, kuşkonmaz gibi sebze yemekleri – yatmak. Başka hiçbir olayı yoktu bizim Kazım’ın. Düz, Ege ağzıyla konuşan garibanın… (DEVAMI…)

Merhabalar.
Öncelikle öykünüzün başında “Bu hikaye argo kelimeler içermektedir.” gibi bir uyarı olsaydı daha güzel olurdu.
İkinci olarak bu kadar küfürlü konuşmanın anlamı yoktu gibi geliyor. Taziye aramasının son sahnedeki iki or.spu olayına bağlanması için öyle finallenmesi de garip oldu. Başın sağolsun dendikten iki cümle sonra olay sekse bağlanmamalı yani.
Naime ile ilişkisinin altı çok boş kaldı üçüncü olarak. Yani yoğun yokluktan gelmiş de ilk kızla evlenmiş gibi bir anda oluyor.
Daha iyilerinde görüşmek üzere. Elinize sağlık

Hiç bir romanın başlangıcında ben bu kitap argo kelimeler içermektedir kelimesini okumadım, görmedim. O yüzden bu önerinizi hiçbir zaman dikkate almayacağım.

Naime ile Kazım’ın ilişkisinde bir saçmalık olsun istedim. İlişkilerinin altının boş olmasının sebebi bu.

İngiliz muhabbeti de düşünsel olarak ergenlikten çıkmamış bir dengesizin yapabileceği muhabbetlerden.

Yorumunuz için teşekkürler!

Merhaba @atakangngor

Benim de var böyle ziyadesiyle küfürlü bir öyküm. O da tepki aldı. Sonuçta ne istersen onu yazarsın.

Bununla birlikte İsmail ile Kazım’ın özellikle telefon sohbetleri gerçekten biraz garip. Yani olabilir bu konuşulabilir ancak başsağlığı için arayan ve gerçekten sevdiği arkadaşının çok sevdiği anne babası için arayan bir adamla anne ve babasını kaybeden bir adamın bu kadar “neşeli/küfürlü/samimi” konuşması okuyucuyu afallatıyor. Bir de tanımladığın karakterler daha elit/duygusal gibi sanki bu hafif de “zalim” diyalog için.

Ama mesela hem küfür hem doğallığı açısından, her ne kadar Kazım’ın ilişkiden haberi olmasa da İsmail’in baskın yaptığı sahnede küfürler çok yerinde. Oraya gidiyor sadece oraya değil içerik olarak da daha doğal ve anlamlı. Telefon… Bilemedim?..

Onun dışında aslında ilgi çekici bir metin, twist, tansiyon vs. gayet iyi. Belki odağa biraz daha dikkat edebilirsin. Yani bir trajedi ya da hissizlik, üzerine bir absürd evlilik, bilinmeyen eski bir ilişki, oradaki climax sonrasında virüsün sahneye girişi… Aslında bunlar tek tek güzel işlenmiş. Ancak ağırlıkları birbirine eşit gibi kalmış. Detaylarla ana metin aynı ağırlıkta gibi.

Sonuçta “iyi” bir metin. Daha iyi de olabilir.
Görüşmek dileğiyle…

2 Beğeni